Opskrift på lækker cremet pasta med oksemørbrad, svampe og fløde.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
400goksemørbrad, skåret i større tern eller strimler
2
store løg, grofthakket
200gbrune champignon
1dl
cognac
3dl
kraftig bouillon (okse eller kalv - jeg brugte en terning)
4dl
piskefløde
1/2citron, saften heraf
Salt og friskkværnet peber
500g
god pasta
Olie
Parmesan og evt. persille eller tørret persille til toppen
Sådan gør du
Varm lidt olie i en gryde og brun kødet af ved høj varme, krydr med salt og rigeligt peber. Læg det til side på en tallerken.
I samme gryde steges champignon af i en sjat olie ved høj varme til de er let brunede. Skru ned for varmen, og tilsæt løg og lad dem stege klare.
Hæld kødet tilbage i gryden, hæld cognac over og sæt ild til gryden. Brug en lang lighter så du ikke brænder dig. Lad kødet flambere til alkoholen er brændt af.
Hæld boullion og fløde over og lad saucen simre i små 15-20 min., eller til saucen tykner.
Kog i mellentiden pastaen al dente som beskrevet på posen.
Smag saucen til med citron, salt og peber.
Hæld vandet fra pastaen og vend herefter pastaen godt i saucen.
Server retten toppet med parmesan og evt. persille/tørret persille.