Opskrift på pariserbøf

Pariserbøf

Pariserbøf er en af vores favoritter, både til frokost og aftensmad, når vi skal have noget nemt og lækkert eller når vennerne kommer forbi til en hurtig frokost.
Det er en hurtig og simpel ret at gå til, men smagen skal man bestemt ikke undervurdere.

Pariserbøf

By Jes Brinch Personer: 2
Tid: 10 Tilberedningstid: 20

Findes der noget bedre end en klassisk pariserbøf med det hele.

Ingredienser

  • Pariserbøf
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 skiver toastbrød
  • Tilbehør
  • 2 æggeblommer
  • 1 rødløg
  • 2 syltede drueagurker
  • 10 skiver syltet rødbede
  • Revet peberrod
  • Kapers
  • Evt. Pickles

Fremgangsmåde

1

Tage kødet ud af køleskabet i god tid så det ikke er for koldt, det gør det nemmere at forme bøfferne, ligesom det også er min erfaring af bøfferne får en flottere stegeskorpe.

2

Del kødet i 2 og form disse til 2 store tynde hakkebøffer, og placer herefter brødet i midten og form bøfferne rundt om kanterne på brødet (se billede længere nede).

3

Stege pariserbøfferne ved middel varme, først på brødsiden indtil brødet af gyldent, herefter vendes de og steges til de er ca. 56 grader, hvorefter de gerne skal hvile i 5-10 min.

4

Tilbehør Skær rødløg, rødbeder og drueagurker i mindre tern.

5

Anret din pariserbøf med alt tilbehør og pynt med forskellige krydderurter.

Noter

Det kommer vist ikke som en overraskelse at vi er ret vilde med alverdens forskellige tallerkener, og Würtz er klar én af vores favoritter. Vi har til denne pariserbøf valgt at anrette på den flotte lyse keramik tallerkener fra Würtz.

Pariserbøf formet om brødet
Pariserbøf formet om brødet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*