
One pot bønnesuppe med salsiccia og pasta – Inspireret af italiensk bønnesuppe.
Her får du en italiensk inspireret toscansk bønnesuppe med salsiccia og pasta – en nem og lækker one pot ret, som er både mættende, børnevenlig og fuld af smag.
Suppen laver jeg ved at stege salsiccia, der giver masser af dybde og smag. Derefter tilsættes løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri, som simrer sammen med tomatkoncentrat, krydderier og bouillon. Pasta koges direkte i suppen, så den afgiver stivelse og jævner suppen naturligt, så du får en lækker konsistens uden fløde. Til sidst røres cannellinibønner og frisk spinat i – og så er suppen klar til servering.
Jeg topper gerne med lidt chiliflager for ekstra varme, men det er helt valgfrit.
Server evt. med friskrevet parmesan, et stykke godt brød eller mine focaccia muffins – det er det perfekte tilbehør til en varmende og rustik suppe.
Et lille tip er at brug en pasta med en kogetid på mindst 10 minutter, så får du nok stivelse ud til at give suppen den helt rette, fyldige konsistens.

One pot bønnesuppe med salsiccia og pasta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 300 g salsiccia
- 1 løg, grofthakket
- 4 fed hvidløg, hakket
- 250 g gulerødder, skåret i tern
- 5 stilke blandselleri, snittet
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk timian
- 150 g pasta
- 1,4 l kyllingebouillon
- 2 ds hvide bønner – cannellini, drænet for væde
- 75 g frisk spint
- Evt. chiliflager
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Forslag til servering
- Revet parmesan
- Focaccimuffins – klik her for opskrift
- Chiliflager
Gourministeriet Premium
INGEN REKLAMER – Gourministeriets app (iOS & Android) – Gem favoritter – Notifikationer & meget mere… Bestil her – Fra 25 kr..Sådan gør du
- Varm en gryde op med en sjat olie, og steg salsicciafarsen godt af. Bruger du salsicciapølser starter du med at åbne disse og skrabe farsen ud. Hak det groft eller mas det mellem fingrene.
- Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder, og steg det til løgene er klare og vend derefter bladselleri i. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt tomatkoncentrat og krydderier og rør det godt sammen.
- Tilsæt pasta og bouillon og lad suppe småkoge, under låg, til pastaen er kogt al dente. Rør undervejs.
- Hæld bønnerne i retten og varm godt igennem, og vend til sidst spinaten i til den falder sammen.Alt efter type af pasta kan det være nødvendigt at tilsætte 1-2 deciliter ekstra bouillon.
- Inden serverings smages suppe til med salt og friskkværnet peber – og evt. chiliflager.