Oksegryde med friske tomater og cocktailpølser – Sammenkogt ret

Oksegryde med friske tomater og cocktailpølser

Oksegryde med friske tomater og cocktailpølser
Opskrift på lækker cremet oksegryde med paprika og friske tomater - Paprikagryde med oksekød og friske tomater.
Oksegryde med friske tomater og cocktailpølser – Sammenkogt ret

Oksegryde med friske tomater, gulerødder og cocktailpølser.

En god gryderet kan man bare ikke få nok af – og min opskrift på oksegryde med friske tomater og cocktailpølser er en rigtig familiefavorit.
Her får du mørt oksekød, der simrer sammen med bacon, friske tomater, gulerødder og svampe i en fyldig og cremet sauce med bl.a. paprika, tomatkoncentrat, fløde og syltede perleløg.
Resultatet er en varmende, smagfuld ret, der minder lidt om en klassisk paprikagryde – bare med et friskt og lidt anderledes twist.

Jeg bruger gerne tyndsteg eller mørbrad, som bliver lækkert mørt på kort tid, men du kan også vælge en anden udskæring af oksekød. Husk blot, at nogle stykker kræver længere simretid, før kødet bliver helt mørt og lækkert.
Cocktailpølserne giver retten ekstra fylde og smag, og sammen med de friske tomater og de syltede perleløg får du en dejlig balance mellem det søde, syrlige og fyldige.

Oksegryden er oplagt at lave, når man har lyst til en hyggelig og mættende aftensmad, og den passer lige godt til både hverdag og weekend. Jeg serverer den oftest med ris eller kartoffelmos, men prøv også pasta eller en god bagekartoffel.
Skal det være et lidt lettere alternativ, kan du vælge bagte grøntsager, blomkålsris eller stegt spidskål som tilbehør.

Retten kan sagtens fryses, så lav endelig en stor portion – det er altid skønt at have en nem aftensmad klar i fryseren. En varmende, fyldig og cremet oksegryde, der samler hele familien om bordet.

Oksegryde med friske tomater og cocktailpølser – Sammenkogt ret

Oksegryde med friske tomater og cocktailpølser

Opskrift på lækker cremet oksegryde med paprika og friske tomater – Paprikagryde med oksekød og friske tomater.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Gryderet, Gryderetter, Simre mad
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g oksekød, skåret i skiver eller strimler
  • 200 g cocktailpølser
  • 150 g bacon, skåret i store tern
  • 200 g svampe, skåret i kvarte
  • 1 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 150 g gulerødder, skåret i skiver eller tern
  • 250 g cherrytomater, halveret
  • 2 spsk paprika
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 3 dl bouillon, kylling eller grønt
  • 2 1/2 dl fløde
  • 190 g perleløg, drænet for væde
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Til servering

  • Kartoffelmos, kartofler, ris eller pasta
  • Bagte grøntsager eller blomkålsris
  • Hakket persille

Sådan gør du

  • Varm en gryde eller dyb pande op, og brun kødet godt af i en sjat olie. Krydr med salt og friskkværnet peber og læg derefter kødet til side på en tallerken.
  • Sæt samtidig en pande eller gryde over ved svag varme, og lad pølserne stege gyldne imens resten af retten laves.
  • Hæld lidt olie i gryden hvor kødet blev stegt, og steg baconen let gyldne, og tilsæt derefter svampene og steg dem til de har smidt væden.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg det til løgene er klare.
  • Tilsæt gulerødder og tomater, og steg det med i et par minutter, og drys derefter paprika over og rør det sammen.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm det igennem et minuts tid, og hæld derefter kødet tilbage i gryden og hæld bouillonen ved. Lad retten simre i cirka 10 minutter.
  • Hæld cocktailpølser, fløde og perleløg i rette og varm igennem.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, og server retten med ønskede tilbehør og et drys finthakket persille.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 746 kcal
Protein (g) : 44g
Fedt (g) : 55g
Kulhydrat (g) : 22 g
Mættede fedtsyrer : 25 g
Sukkerarter : 12 g
Salt : 1177 mg
Oksegryde med friske tomater og cocktailpølser – Sammenkogt ret
Oksegryde med friske tomater og cocktailpølser – Sammenkogt ret

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)