Opskrift på lækker cremet oksegryde med paprika og friske tomater - Paprikagryde med oksekød og friske tomater.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Gryderet, Gryderetter, Simre mad
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 746kcal
Ingredienser
500goksekød, skåret i skiver eller strimler
200gcocktailpølser
150gbacon, skåret i store tern
200gsvampe, skåret i kvarte
1løg, grofthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
150ggulerødder, skåret i skiver eller tern
250gcherrytomater, halveret
2spskpaprika
3spsktomatkoncentrat
3dlbouillon, kylling eller grønt
2 1/2dlfløde
190gperleløg, drænet for væde
1håndfuldpersille, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Olie
Til servering
Kartoffelmos, kartofler, ris eller pasta
Bagte grøntsager eller blomkålsris
Hakket persille
Sådan gør du
Varm en gryde eller dyb pande op, og brun kødet godt af i en sjat olie. Krydr med salt og friskkværnet peber og læg derefter kødet til side på en tallerken.
Sæt samtidig en pande eller gryde over ved svag varme, og lad pølserne stege gyldne imens resten af retten laves.
Hæld lidt olie i gryden hvor kødet blev stegt, og steg baconen let gyldne, og tilsæt derefter svampene og steg dem til de har smidt væden.
Tilsæt løg og hvidløg og steg det til løgene er klare.
Tilsæt gulerødder og tomater, og steg det med i et par minutter, og drys derefter paprika over og rør det sammen.
Tilsæt tomatkoncentrat og varm det igennem et minuts tid, og hæld derefter kødet tilbage i gryden og hæld bouillonen ved. Lad retten simre i cirka 10 minutter.
Hæld cocktailpølser, fløde og perleløg i rette og varm igennem.
Smag til med salt og friskkværnet peber, og server retten med ønskede tilbehør og et drys finthakket persille.