Oksegryde med cognac og svampe - Opskrift på gryderet med oksemørbrad og cognac

Oksegryde med cognac, svampe og kartoffelmos

Oksegryde med cognac, svampe og kartoffelmos
Opskrift på lækker cremet oksegryde med svampe og kartoffelmos.
Oksegryde med cognac og svampe - Opskrift på gryderet med oksemørbrad og cognac

Nem og lækker oksegryde med oksemørbrad, bacon og svampe, – flamberet i cognac og tilsat fløde. Oksegryde serveret med kartoffelmos og snittede forårsløg, – en rigtig lækker hygge ret, der kan laves på ingen tid.
Bruger du oksemørbrad kan retten laves på godt 35 minutter, – men du kan naturligvis også vælge et stykke kød der skal tilberede lidt længere. Her kan det måske blive nødvendigt at tilsætte en smule mere bouillon.
Brug sæsonens svampe eller hvad du kan få fat i, – brune champignon, kantareller, Carl johan, Portobello eller lignende.
Du kan også servere retten med kogte ris eller en mos lavet af rodfrugter.

Oksegryde med cognac og svampe - Opskrift på gryderet med oksemørbrad og cognac

Oksegryde med cognac, svampe og kartoffelmos

Opskrift på lækker cremet oksegryde med svampe og kartoffelmos.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.82 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 35 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Oksegryde med cognac og svampe

  • 600 g oksemørbrad eller skært oksekød
  • 250 g blandede svampe
  • 100 g bacon, skåret i tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 dl cognac
  • 2 dl oksebouillon
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Maizena til jævning
  • Evt. kulør

Kartoffelmos

  • 1,5 kg kartofler, skrællet og skåret i store tern
  • 1 1/2 dl creme fraiche 18%
  • 50 g smør
  • Kogevand fra kartoflerne
  • Salt

Derudover

  • Forårsløg og persille til toppen

Sådan gør du

  • Rens svampene fri for urenheder og skær dem i mindre stykker. Skær gerne nogle i skiver, og nogle i kvarte, så der er lidt forskellige strukturer.
  • Skær også kødet i mundrette bidder.
  • Sæt en gryde over med vand, og kog kartoflerne imens du begynder at lave retten.
    *Husk IKKE at putte salt i vandet.
  • Varm en sjat olie på en pande, og brun kødet af ved godt høj varme, – krydr med salt og peber.
    Læg kødet til side på en tallerken.
  • Skru ned til middel varme, og steg baconen til de er let gyldne.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg med et par minutter, og tilsæt derefter svampene, og steg dem med i 4-5 minutter. Skru evt. en smule op for varmen så ikke svampene koger.
  • Hæld kødet tilbage på panden, skru godt op for blusset og hæld cognacen over. Lad den bruse godt op inden du sætter ild til den, og lad retten flambere til alkoholen er fordampet. Ryst gerne panden ad et par omgange.
    *Pas altid på når du står med åben ild i køkkenet. – Ønkser du ikke at flambere, kan du blot lade cognacen koge godt ind ved god høj varme.
  • Skru blusset ned til middel varme og hæld bouillon og fløde over, – lad retten simre i ca. 10 minutter.
    *Gør imens kartoffelmosen klar.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, husk at gemme lidt til at justere konsistensen med.
  • Mos kartoflerne med et piskeris, og tilsæt derefter smør og creme fraiche.
  • Pisk mosen godt igennem. Jeg gør det blot med piskeriset, – men du kan også bruge en kartoffelmoser eller lignende.
  • Pisk en smule kogevand sammen med kartoffelmosen til du opnår den ønskede konsistens, og smag derefter til med salt.
  • Når kartoffelmosen er klar smager du saucen til med salt og peber.
    Juster evt. konsistensen med en smule maizena blandet med koldt vand, – og farven med kulør hvis den ønskes mørkere.
  • Server retten toppet med snittede forårsløg og finthakket persille.
Oksegryde med cognac og svampe - Opskrift på gryderet med oksemørbrad og cognac
Oksegryde med cognac og svampe – Opskrift på gryderet med oksemørbrad og cognac

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)