Oksegryde med cognac og svampe - Opskrift på gryderet med oksemørbrad og cognac

Oksegryde med cognac, svampe og kartoffelmos

Oksegryde med cognac og svampe - Opskrift på gryderet med oksemørbrad og cognac
Oksegryde med cognac, svampe og kartoffelmos
Opskrift på lækker cremet oksegryde med svampe og kartoffelmos.
Samlet tid: 35 minutter
5 fra 8 stemmer

Nem og lækker oksegryde med oksemørbrad, bacon og svampe, – flamberet i cognac og tilsat fløde. Oksegryde serveret med kartoffelmos og snittede forårsløg, – en rigtig lækker hygge ret, der kan laves på ingen tid.
Bruger du oksemørbrad kan retten laves på godt 35 minutter, – men du kan naturligvis også vælge et stykke kød der skal tilberede lidt længere. Her kan det måske blive nødvendigt at tilsætte en smule mere bouillon.
Brug sæsonens svampe eller hvad du kan få fat i, – brune champignon, kantareller, Carl johan, Portobello eller lignende.
Du kan også servere retten med kogte ris eller en mos lavet af rodfrugter.

Oksegryde med cognac og svampe - Opskrift på gryderet med oksemørbrad og cognac

Oksegryde med cognac, svampe og kartoffelmos

Opskrift på lækker cremet oksegryde med svampe og kartoffelmos.
5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Oksegryde med cognac og svampe

  • 400 g oksemørbrad eller skært oksekød
  • 250 g blandede svampe
  • 100 g bacon, skåret i tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 dl cognac
  • 2 dl oksebouillon
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Maizena til jævning
  • Evt. kulør

Kartoffelmos

  • 1,5 kg kartofler, skrællet og skåret i store tern
  • 1 1/2 dl creme fraiche 18%
  • 50 g smør
  • Kogevand fra kartoflerne
  • Salt

Derudover

  • Forårsløg og persille til toppen

Sådan gør du

  • Rens svampene fri for urenheder og skær dem i mindre stykker. Skær gerne nogle i skiver, og nogle i kvarte så der er lidt forskellige strukturer.
  • Skær også kødet i mundrette bider.
  • Sæt en gryde over med vand, og kog kartoflerne imens du begynder at lave retten.
    *Husk IKKE at putte salt i vandet.
  • Varm en sjat olie på en pande, og brun kødet af ved godt høj varme, – krydr med salt og peber.
    Læg kødet til side på en tallerken.
  • Skru ned til middel varme, og steg baconen til de er let gyldne.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg med et par minutter, og tilsæt derefter svampene, og steg dem med i 4-5 minutter. Skru evn. en smule op for varmen så ikke svampene koger.
  • Hæld kødet tilbage på panden, skru godt op for blusset og hæld cognacen over. Lad den bruse godt op inden du sætter ild til den, og lader retten flambere til alkoholen er fordampet. Ryst gerne panden ad et par omgange.
    *Pas altid på når du står med åben ild i køkkenet. – Ønkser du ikke at flambere, kan du blot lade cognacen koge godt ind ved god høj varme.
  • Skru blusset ned til middel varme og hæld bouillon og fløde over, – lad retten simre i ca. 10 minutter.
    *Gør imens kartoffelmosen klar.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, husk at gemme lidt til at justere konsistensen med.
  • Mos kartoflerne med et piskeris, og tilsæt derefter smør og creme fraiche.
  • Pisk mosen godt igennem. Jeg gør det blot med piskeriset, – men du kan også bruge en kartoffelmoser eller en håndmixer.
  • Pisk en smule kogevand sammen med kartoffelmosen til du opnår den ønskede konsistens, og smag derefter til med salt.
  • Når kartoffelmosen er klar smager du saucen til med salt og peber.
    Juster evt. konsistensen med en smule maizena blandet med koldt vand, – og farven med kulør hvis den ønskes mørkere.
  • Server retten toppet med snittede forårsløg og finthakket persille.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Oksegryde med cognac og svampe - Opskrift på gryderet med oksemørbrad og cognac
Oksegryde med cognac og svampe – Opskrift på gryderet med oksemørbrad og cognac

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse