
Fantastisk lækker ret med fyld af grillede auberginer, kartofler, en krydret kødsauce samt en lækker cremet bechamel med masser af parmesan. Den smager afsindig godt, og i de kommende lune forårs og sommermåneder kan den med fordel laves i grillen. Bagetiden er den samme, og så kan du nyde det dejlige vejr mens duften af krydret moussaka breder sig i haven.
Vi tændte alle blus på minimum på vores Morsø gasgrill, så rammer den ca. 180-200 grader. Små 50 min. senere stod vi med den lækreste moussaka.

Moussaka med aubergine, kartofler og oksekød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kødsauce
- 500 g
hakket oksekød
- 2
mellemstore gulerødder
- 2
mellemstore løg
- 1
peberfrugt
- 4 fed
hvidløg
- 1/2
boullion terning, okse eller grøntsags
- 4 spsk
tomatkoncentrat
- 2 ds
hakkede tomater
- 2 dl
rødvin
- 2 tsk
oregano
- 3/4 tsk
spidskommen
- 1/2 tsk
kanel
- 1/2 tsk
timian
- 1/2 tsk
rosmarin
- 1
laurbærbladsalt og peber
-
Olivenolie
Bechamel
- 60 g
smør
- 1 l
sødmælk
- 4 spsk
hvedemel
- 200 g
parmesan, revet
- 1
frisk mozzarella
- 1/2 tsk
muskatnød, stødt
-
Salt og peber
Fyld
- 1
aubergine
- 2
store bagekartofler
-
Lidt smør eller olie til fadet
Sådan gør du
Kødsauce
- Riv gulerødder, løg, peberfrugt og hvidløg, eller giv det en hurtig tur i en blender til det er groft blendet.
- Varm en god sjat olie i en gryde og steg grøntsagerne godt af ved middel varme.
- Tilsæt kødet og lad det brune godt af og krydr med salt og peber.
- Tilsæt tomatkoncentrat, varm igennem et par minutter og hæld derefter rødvinen over. Lad den koge ind i et par minutter.
- Tilsæt flåede tomater, krydderier og boullionterningen og lad kødsaucen simre i min. 45 min.
- Smag til med salt og peber.
Bechamel
- Smelt smørret i en gryde og rør melet ud heri. Lad det varme igennem et par minutter, - uden det bruner.
- Rør mælken i lidt ad gangen og lad saucen koge op.
- Tilsæt revet parmesan, mozzarella og muskatnød, og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, - rør jævnligt så den ikke brænder på.
- Smag til med salt og peber.
Fyld
- Skær auberginen ud i ringe med en tykkelse på ca. 4 mm. Grill dem på begge sider ved middel varme, - på grill eller grill pande.
- Skræl kartoflerne og skær dem ud i skiver på ca. 3 mm. i tykkelsen.
- Smør et ovnfast fad, og start med at lægge et lag kødsauce i bunden, ca. 1/3 af portionen. Ovenpå lægges et lag kartofler, derefter aubergine som toppes med endnu en 1/3 af kødsaucen og halvdelen af bechamelsaucen. Fortsæt med endnu et lag kartofler efterfulgt af aubergine, det sidste kødsauce og den sidste bechamelsauce på toppen.
- Bag moussakaen i en forvarmet ovn (eller grill) ved 180-200 grader i ca. 45 min., husk at kigge til den undervejs og mærk om kartoflerne er møre.
- Lad moussakaen trække på køkkenbordet i ca. 15 min. inden den serveres.



Kan man lave moussakaen et par dage i forvejen?
Hej Lene
Det kan du godt ja 🙂
Men sørg for at stege grøntsagerne godt af, så ikke de smider væske imellem lagene 🙂
Kh Dianna
Hej.
Har du prøvet, at fryse den ned?
Hej Sanne
Har desværre ikke prøvet at fryse den 🙂
Kh Dianna