Kartoffelfad med skinke og broccoli – Cremet og gratineret klassiker

Kartoffelfad med skinke og broccoli

Kartoffelfad med skinke og broccoli
Opskrift på nemt kartoffelfad med skinke, broccoli og fløde.
Kartoffelfad med skinke og broccoli – Cremet og gratineret klassiker

Dette kartoffelfad med skinke og broccoli er en rigtig barndomsklassiker – cremet, mild og fyldt med dejlig smag. Kartoflerne simrer næsten møre i en lækker flødesauce med løg, hvidløg og whole grain sennep, inden de vendes med broccoli og skinke. Og så kommer det bedste – et generøst lag mozzarella og lagret havarti, der gør retten uimodståelig når den gratineres i ovnen.

Den er både nem at lave og perfekt til de dage, hvor man bare har lyst til en rigtig comfort food-ret, der varmer helt ind i sjælen. Imens den bobler færdig i ovnen, kan du lige nå at rydde op i køkkenet – og så er det bare at servere en skøn, cremet og gratineret middagsfavorit.

Tips og variationer:
Skær kartoflerne i mundrette bidder, ikke for små – retten kræver en vis tilberedningstid, for at saucen får den rette konsistens.
Brug blomkål i stedet for broccoli for en ny variant.
Justér sennepsmængden efter smag – whole grain er mild, men andre typer kan være kraftigere.
Er saucen for tynd? Jævn den med lidt maizena, så den får den helt rigtige konsistens.
Prøv at tilsætte porre sammen med kartoflerne – det smager fantastisk.

Kartoffelfad med skinke og broccoli – Cremet og gratineret klassiker

Kartoffelfad med skinke og broccoli

Opskrift på nemt kartoffelfad med skinke, broccoli og fløde.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Retter i fad
Samlet tid: 40 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 800 g kartofler
  • 50 g smør
  • 1 løg, finthakket
  • 3-4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk whole grain sennep
  • 1 tsk paprika
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 boullionterning, kylling eller grønt
  • 4 dl fløde
  • 200 g broccoli, delt i små buketter
  • 300 g skinke, skåret i tern
  • 100 g mozzarella, revet
  • 100 g lageret havarti, revet
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. lidt maizena + koldt vand
  • Persille til servering

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette bidder.
    Stykkerne må ikke være for små, så koger de for hurtigt ud, inden saucen får mulighed for at koge ind og trække stivelse ud af kartoflerne.
  • Smelt smørret i en gryde og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
  • Tilsæt sennep og paprika, og krydr med masser af friskkværnet peber. Rør det sammen.
  • Hæld kartoflerne ved sammen med vand, bouillonterning og fløde, vend det hele godt sammen, og lad nu retten små koge i ca. 15-20 minutter (UDEN LÅG) eller til kartoflerne er næsten møre.
    Stivelsen fra kartoflerne jævner saucen, samtidig med saucen også koges let ind – men det kan variere alt efter hvilke type kartofler der bruges, og hvor længe retten koges ind. Så er saucen meget flydende efter 15-20 minutter kan du jævne den med en smule maizena rørt med vand.
  • Vend broccoli og skinken i gryden og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld retten i et ovnfast fad, og drys begge slags ost over toppen, og vend det let ned i retten.
  • Bag kartoffelfadet i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 15-20 minutter – eller til toppen er gylden.
  • Lad retten sætte sig i ca. 15 minutter inden den serveres med et drys persille på toppen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)