Opskrift på nemt kartoffelfad med skinke, broccoli og fløde.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Retter i fad
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 861kcal
Ingredienser
800gkartofler
50gsmør
1løg, finthakket
3-4fedhvidløg, finthakket
2spskwhole grain sennep
1tskpaprika
1 1/2dlvand
1boullionterning, kylling eller grønt
4dlfløde
200gbroccoli, delt i små buketter
300gskinke, skåret i tern
100gmozzarella, revet
100glageret havarti, revet
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt maizena + koldt vand
Persille til servering
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette bidder. Stykkerne må ikke være for små, så koger de for hurtigt ud, inden saucen får mulighed for at koge ind og trække stivelse ud af kartoflerne.
Smelt smørret i en gryde og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
Tilsæt sennep og paprika, og krydr med masser af friskkværnet peber. Rør det sammen.
Hæld kartoflerne ved sammen med vand, bouillonterning og fløde, vend det hele godt sammen, og lad nu retten små koge i ca. 15-20 minutter (UDEN LÅG) eller til kartoflerne er næsten møre.Stivelsen fra kartoflerne jævner saucen, samtidig med saucen også koges let ind - men det kan variere alt efter hvilke type kartofler der bruges, og hvor længe retten koges ind. Så er saucen meget flydende efter 15-20 minutter kan du jævne den med en smule maizena rørt med vand.
Vend broccoli og skinken i gryden og smag til med salt og friskkværnet peber.
Hæld retten i et ovnfast fad, og drys begge slags ost over toppen, og vend det let ned i retten.
Bag kartoffelfadet i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 15-20 minutter - eller til toppen er gylden.
Lad retten sætte sig i ca. 15 minutter inden den serveres med et drys persille på toppen.