Karbonader med stuvede ærter og gulerødder - Opskrift på krebinetter

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Opskrift på saftige karbonader/krebinetter med nye kartofler og stuvede ærter og gulerødder.
Karbonader med stuvede ærter og gulerødder - Opskrift på krebinetter

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder er en klassisk dansk ret, der bringer mormormad direkte på bordet.
Denne traditionelle kombination er elsket af hele familien og en sikker favorit hos både store og små.
Karbonader, som nogle også kalder krebinetter, serveres her med de cremede stuvede ærter og gulerødder, der har en mild og lækker smag, som gør retten uimodståelig for alle.
Karbonaderne paneres og steges sprøde, mens den fyldige sauce til de stuvede ærter og gulerødder sikrer en dejlig balance i retten.
Om du kalder dem karbonader eller krebinetter, smager de fantastisk og er indbegrebet af hyggelig og traditionel dansk madlavning.
Server retten med kogte kartofler og et drys friskhakket persille for at fuldende måltidet.

Denne opskrift er perfekt til hverdagsaftener, hvor det skal være nemt, men stadig fyldt med smag – mormormad, når det er allerbedst!

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder - Opskrift på krebinetter

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Opskrift på saftige karbonader/krebinetter med nye kartofler og stuvede ærter og gulerødder.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.97 fra 28 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Karbonader

  • 800 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
  • 2 mellemstore kogte kartofler
  • 1 æg, sammenpisket
  • 2 dl rasp
  • Salt og peber
  • Smør og olie til stegning

Stuvede ærter og gulerødder

  • 300 g gulerødder skåret i små tern
  • 250 g ærter fra frost
  • 60 g smør
  • 3-4 spsk hvedemel
  • 4 dl bouillon – kylling eller grønt
  • 2 dl sødmælk
  • Salt og peber
  • Evt. en smule friskpresset citronsaft

Derudover

  • 1 kg små nye kartofler
  • Masser af frisk persille til servering

Sådan gør du

Kartofler

  • Rens kartoflerne fri for urenheder. Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og spiser dem også gerne med skræl. Du kan også pille dem efter kogning eller skrælle dem inden, – det er op til dig.
  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og løvstikke, persille eller lignende, – og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. under låg.
  • Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, i ca 15 min. Ved at tilberede dine kartofler på denne måde får du en lækker fast kartoffel der ikke koger ud. Tiden kommer naturligvis an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.

Stuvede ærter og gulerødder

  • Smelt smørret i en gryde og pisk melet ind i smørret. Lad det varme godt igennem ved middel varme et par minutter under konstant omrøring, – det må ikke brune.
  • Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og pisk det godt sammen.
  • Hæld mælken over ad et par gange, piske grundigt, og lad nu saucen småkoge i ca. 10 minutter. Pisk jævnligt så den ikke brænder på.
  • Kog i mellemtiden de små tern af gulerod i en lille kasserolle med vand og salt, – de skal kun lige have 3-4 minutter.
    Hæld ærterne i til sidst og lad dem stå et minuts tid, og hæld derefter vandet fra.
  • Inden servering vendes ærter og gulerødder i saucen, – varm igennem og smag til med salt og peber.
    Tilsæt evt. også en smule citronsaft til saucen, – lidt syre klæder retten virkelig godt.

Karbonader

  • Mos kartoflerne med en gaffel, og bland dem godt sammen med kødet.
  • Form kødet til 4 lige store bøffer, og vend dem i det sammenpiskede æg og derefter i rasp blandet med salt og peber.
  • Smelt en god klat smør og en smule olie på en pande, og steg karbonaderne ved middel varme til de er gyldne, sprøde og gennemstegt, – ca. 7-8 min, på hver side. Krydr evt. med en smule salt under stegning.
  • Server de varme karbonader med nye kogte kartofler, stuvede ærter og gulerødder og et godt drys persille.

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    Det var super godt.

4.97 from 28 votes (27 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)