
Hot honey halloumi bites – sprøde, salte og spicy halloumistykker med sødme og knas.
Det her er halloumi på næste niveau – sprød, salt, sød og med et lille spicy twist… what’s not to love?
De her hot honey halloumi bites er en game changer, hvis du elsker kombinationen af knas og smag. Jeg panerer halloumi-stykkerne i hvedemel, æg og knuste cornflakes vendt med krydderier – og så ryger de direkte i ovn eller airfryer i 10-14 minutter. Nemt, hurtigt og vanvittigt lækkert!
De er perfekte som snack til et glas vin med vennerne, som en del af et tapasbord, eller som topping på en frisk salat eller i en wrap – det er kun fantasien der sætter grænser. Og lad mig bare sige det som det er… de smager så godt, at man ikke stopper før fadet er tømt.
Forslag til servering:
- Som snack med et glas koldt hvidvin eller bobler.
- På et tapasbord sammen med oliven, aioli, en hot salsa og små brød.
- Som topping på en måltidssalat med fx rucola, avocado og syltede rødløg.
- I wraps med sprød salat, salsa eller chili mayo.
- I sliders eller pitabrød med grønt og hot honey drizzle.

Hot honey halloumi bites
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Sprød halloumi
- 120 g cornflakes
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk paprika
- 2 stk halloumi/grillost á 200-250 gram
- 2 æg, sammenpisket
- 4 spsk hvedemel
- Salt og friskkværnet peber
- Fedtspray eller olie
Hot honey
- 200 g flydende honning
- 2 spsk chiliflager
- 1 spsk æblecider- eller hvidvinseddike
Sådan gør du
Sprød halloumi
- Knus cornflakesene fint i en pose. Hæld dem i en skål sammen med løgpulver, hvidløgspulver og paprika. Krydr med salt og friskkværnet peber og bland det sammen.
- Dup halloumien tør med lidt køkkenrulle og skær den ud i mundrette bidder.
- Vend stykkerne i hvedemel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i de knuste cornflakes.Når stykkerne er vendt i hvedemel, tager jeg et tyndt grillspyd og stikker forsigtigt ind i oste ternene, en af gangen, og dypper det godt i æggeblandingen og derefter i cornflakes. På den måde slipper jeg for at få mine fingre fedtet helt ind i æg og cornflakes – og coatingen bliver bedre siddende på osten.
- Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og spray med en smule sprayfedt eller dryp lidt olie over.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 8-10 minutter. Vend dem hvis der er behov for det, og giv dem yderligere 3-4 minutter. Samme fremgangsmåde i Airfryer.Lav imens din hot honey.
Hot Honey
- Hæld honningen i en lille kasserolle sammen med chiliflagerne og varm den en smule op ved svag varme. Varmen skal kun lige lune honningen, så den tager bedre imod smag fra chilien.
- Fjern den fra blusset og rør æblecidereddiken i.
Servering
- Fordel de lune halloumi bites i en skål og dryp dem med hot honey. Brug ikke del hele, men server hellere ekstra ved siden af til dem der ønsker det. Server straks som snack eller appetizer.
