Opskrift på sprøde halloumi bidder med hot honey.4-6 personer - alt efter hvordan de serveres.
Ret Appetizer, Forret, Snack, Tilbehør
Køkken Cypriotisk, Dansk
Nøgleord Halloumi, Hot honey
Servings 4personer
Calories 337kcal
Ingredienser
Sprød halloumi
120gcornflakes
1tskløgpulver
1tskhvidløgspulver
1tskpaprika
2stkhalloumi/grillost á 200-250 gram
2æg, sammenpisket
4spskhvedemel
Salt og friskkværnet peber
Fedtspray eller olie
Hot honey
200gflydende honning
2spskchiliflager
1spskæblecider- eller hvidvinseddike
Sådan gør du
Sprød halloumi
Knus cornflakesene fint i en pose. Hæld dem i en skål sammen med løgpulver, hvidløgspulver og paprika. Krydr med salt og friskkværnet peber og bland det sammen.
Dup halloumien tør med lidt køkkenrulle og skær den ud i mundrette bidder.
Vend stykkerne i hvedemel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i de knuste cornflakes.Når stykkerne er vendt i hvedemel, tager jeg et tyndt grillspyd og stikker forsigtigt ind i oste ternene, en af gangen, og dypper det godt i æggeblandingen og derefter i cornflakes. På den måde slipper jeg for at få mine fingre fedtet helt ind i æg og cornflakes - og coatingen bliver bedre siddende på osten.
Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og spray med en smule sprayfedt eller dryp lidt olie over.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 8-10 minutter. Vend dem hvis der er behov for det, og giv dem yderligere 3-4 minutter. Samme fremgangsmåde i Airfryer.Lav imens din hot honey.
Hot Honey
Hæld honningen i en lille kasserolle sammen med chiliflagerne og varm den en smule op ved svag varme. Varmen skal kun lige lune honningen, så den tager bedre imod smag fra chilien.
Fjern den fra blusset og rør æblecidereddiken i.
Servering
Fordel de lune halloumi bites i en skål og dryp dem med hot honey. Brug ikke del hele, men server hellere ekstra ved siden af til dem der ønsker det. Server straks som snack eller appetizer.