
Tarteletter med lækkert fyld af stuvede ærter og gulerødder og skinke, – en gammel dansk klassiker der smager helt fantastisk.
Forleden dag fik vi glaseret landskinke, vi lavede en ordentlig basse, så der kunne blive til en omgang tarteletter, – eller faktisk til flere omgang, men resten ryger på frost.
I stedet for at opbage saucen laver vi den på kartofler, kogevand fra kartofler og piskefløde, det giver en fantastisk velsmagende sauce med en lækker cremet konsistens.

Tarteletter med skinke, ærter og gulerødder
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Sauce
- 500 g
kogte kartofler
- 4 dl
kogevand fra kartoflerne
- 2 dl
piskefløde
- 1/2
boullionterning, grøntsags eller kylling
- 2 spsk
friskpresset citronsaft
-
Salt
-
Hvid peber
Fyld
- 300 g gulerødder i små tern, forkogt i 3-4 min
- 250 g ærter, optøede
- 450 g kogt skinke, skåret i små tern
Tarteletter
- 2
pakker butterdej
-
Lidt spray fedt
Derudover
-
Gummi muffinforme eller lignende som tarteletterne kan tage form ned over
-
Finthakket persille
Sådan gør du
Saucen
- Hæld kogevand, piskefløde, boullionterning og tern af kogte kartofler i en blender, og blend til en glat sauce. Du kan også hælde det direkte i en gryde, og blende med en stavblender.Varm derefter sovsen op ved middel varme og smag til med salt, peber og citron. Lad den simre imens tarteletterne laves.
Tarteletter
- Tænd for ovnen på 180 grader, almindelig ovn.
- Skær butterdejen ud i kvadrater på 12x12 cm. Læg hvert stykke butterdej over en form, f.eks. gummi muffinforme der er sprøjtet med lidt sprayfedt, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Læg yderligere et stykke bagepapir over butterdejen, og placer bagepladen i ovnen, således at der kan være endnu en bageblade over tarteletterne, så bundene rammer disse, - på den måde bliver tarteletbundene lige og vil ikke hæve ujævnt op.
- Bag tarteletterne i ca. 15 min. og tag den derefter ud af ovnen og befri dem af deres forme. Stil dem tilbage på bagepladen med hullet opad, og bag dem videre i ca. 5 min. eller til de er sprøde og gyldne. Tarteletterne er på dette tidspunkt hævet og der skal ikke længere være en bageplade over dem.
- Tilsæt i mellemtiden fyldet til saucen, og varm det igennem i 5-10 min. ved svag-middel varme, - pas på det ikke brænder på.
- Server tarteletterne toppet med frisk finthakket persille.
Noter

Pingback: Glaseret landskinke – Gourministeriet