
Lækre saftige fastelavnsboller med fyld af vaniljecreme og hindbærmarmelade, – en skøn klassisk kombination der smager fantastisk.
Du kan nemt lave din egen hindbærmarmelade, det kræver blot 2 ingredienser og 5-8 min. over blus. Men du kan selvfølgelig også købe en færdiglavet hindbærmarmelade, der skal bruges ca. 1 ½ dl.

Fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbærmarmelade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Dej
- 25 g
gær
- 2 dl
mælk – gerne sødmælk
- 50 g
sukker
- 1
æg, stuetemperatur
- 1/2 vaniljestang, kornene heraf eller 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk
kardemomme
- 475 g
hvedemel
- 1/2 tsk
salt
- 125 g
smør, stuetemperatur
- 1
sammenpisket æg til pensling
Vaniljecreme
- 2 1/2 dl
sødmælk
- 2
æggeblommer
- 25 g
sukker
- 1 1/2 spsk
maizena
- 1/2 vaniljestang, kornene heraf eller 1 tsk vaniljesukker
Hindbærmarmelade
- 200 g
frosne hindbær
- 100 g
sukker
Glasur og topping
- 100 g
flormelis
- 1
pasteuriseret æggehvide, – juster selv konsistensen
-
Rød frugtfarve
-
Frysetørrede hindbær og evt. rosa glitterstøv
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Vaniljecreme
- Hæld alle ingredienserne i en lille kasserolle. Bruges vaniljestang, lægges den tomme vaniljestang også med i gryden.
- Varm vaniljecremen op ved svag varme til den kommer op og koge og tykner, – pisk konstant så ikke den klumper. Lad creme koge igennem et par minutter ved svag varme og sluk derefter for blusset.
- Hæld vaniljecremen i en dyb tallerken, og læg film helt tæt omkring cremen, så ikke der dannes kondens. Sæt vaniljecremen på køl og lad den køle helt af.
Hindbærmarmelade
- Hæld hindbær og sukker i en kasserolle og kog det op.
- Lad marmeladen koge igennem i 5-8 min., rør undervejs, og sluk derefter for blusset.
- Hæld marmeladen i en skål og lad den køle af inden den skal bruges.
Dej
- Lun mælken i en gryde og opløs gæren heri.
- Hæld mælkeblandingen i din røreskål og tilsæt sukker, vanilje, kardemomme og æg.
- Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, mens dejen røres.
- Når alt melet er æltet let ind i dejen tilsættes smørret i mindre tern, – og dejen æltes grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne.
- Dæk skålen med film og et klæde, og stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
- Tage dejen ud af skåle og mas den let ud på køkkenbordet i et lille rektangel. Undlad at bruge mel til at rulle ud i, – så er dejen nemmere at samle. Og ellers brug kun en smule på underside.
- Rul dejen ud i et rektangel på ca. 44×33 cm, – og skær dejen ud i 12 lige store firkanter, det gøres nemmest med en pizzaskærer.
- Placer en stor skefuld vaniljecreme og hindbærmarmelade på hver midte af firkanterne.
- Saml nu de 4 hjørner over fyldet ved at trække let i dejen, – så du ender med en pyramideform. Mas dejen sammen i siderne så ikke fyldet kan flyde ud.
- Samle igen de 4 hjørner ved at hive forsigtigt i dejen, og klem dejen sammen med dine fingerspidser. Her er der vigtigt der ikke er en masse mel på dejen, for så kan den have svært ved at klemmes sammen.
- Placer bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, 6 på hver, med samlingen nedad.
- Dæk bollerne med et klæde og lad dem efterhæve i 30 min.
- Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag én plade ad gangen, i en forvarmet ovn i ca. 10 min.
- Lad bollerne køle helt af inden de toppes med glasur.
Glasur
- Pisk æggehvider og flormelis godt sammen, og tilsæt evt. en smule frugtfarve.
- Pynt bollerne med glasur og drys med frysetørrede hindbær og rosa glitterstøv.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.




