
Lækre saftige fastelavnsboller med fyld af vaniljecreme og hindbærmarmelade, – en skøn klassisk kombination der smager fantastisk.
Du kan nemt lave din egen hindbærmarmelade, det kræver blot 2 ingredienser og 5-8 min. over blus. Men du kan selvfølgelig også købe en færdiglavet hindbærmarmelade, der skal bruges ca. 1 ½ dl.

Fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbærmarmelade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Dej
- 475 g
hvedemel
- 25 g
gær
- 50 g
sukker
- 125 g
smør, stuetemperatur
- 2 dl
mælk - gerne sødmælk
- 1
æg, stuetemperatur
- 1/2 vaniljestang, kornene heraf eller 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk
kardemomme
- 1/2 tsk
salt
- 1
sammenpisket æg til pensling
Vaniljecreme
- 2 1/2 dl
sødmælk
- 2
æggeblommer
- 25 g
sukker
- 1 1/2 spsk
maizena
- 1/2 vaniljestang, kornene heraf eller 1 tsk vaniljesukker
Hindbærmarmelade
- 200 g
frosne hindbær
- 100 g
sukker
Glasur og topping
- 100 g
flormelis
- 1
pasteuriseret æggehvide, - juster selv konsistensen
-
Rød frugtfarve
-
Frysetørrede hindbær og evt. rosa glitterstøv
Sådan gør du
Vaniljecreme
- Hæld alle ingredienserne i en lille kasserolle. Bruges vaniljestang, lægges den tomme vaniljestang også med i gryden.
- Varm vaniljecremen op ved svag varme til den kommer op og koge og tykner, - pisk konstant så ikke den klumper. Lad creme koge igennem et par minutter ved svag varme og sluk derefter for blusset.
- Hæld vaniljecremen i en dyb tallerken, og læg film helt tæt omkring cremen, så ikke der dannes kondens. Sæt vaniljecremen på køl og lad den køle helt af.
Hindbærmarmelade
- Hæld hindbær og sukker i en kasserolle og kog det op.
- Lad marmeladen koge igennem i 5-8 min., rør undervejs, og sluk derefter for blusset.
- Hæld marmeladen i en skål og lad den køle af inden den skal bruges.
Dej
- Lun mælken i en gryde og opløs gæren heri.
- Hæld mælkeblandingen i din røreskål og tilsæt sukker, vanilje, kardemomme og æg.
- Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, mens dejen røres.
- Når alt melet er æltet let ind i dejen tilsættes smørret i mindre tern, - og dejen æltes grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne.
- Dæk skålen med film og et klæde, og stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
- Tage dejen ud af skåle og mas den let ud på køkkenbordet i et lille rektangel. Undlad at bruge mel til at rulle ud i, - så er dejen nemmere at samle. Og ellers brug kun en smule på underside.
- Rul dejen ud i et rektangel på ca. 44x33 cm, - og skær dejen ud i 12 lige store firkanter, det gøres nemmest med en pizzaskærer.
- Placer en stor skefuld vaniljecreme og hindbærmarmelade på hver midte af firkanterne.
- Saml nu de 4 hjørner over fyldet ved at trække let i dejen, - så du ender med en pyramideform. Mas dejen sammen i siderne så ikke fyldet kan flyde ud.
- Samle igen de 4 hjørner ved at hive forsigtigt i dejen, og klem dejen sammen med dine fingerspidser. Her er der vigtigt der ikke er en masse mel på dejen, for så kan den have svært ved at klemmes sammen.
- Placer bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, 6 på hver, med samlingen nedad.
- Dæk bollerne med et klæde og lad dem efterhæve i 30 min.
- Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag én plade ad gangen, i en forvarmet ovn i ca. 10 min.
- Lad bollerne køle helt af inden de toppes med glasur.
Glasur
- Pisk æggehvider og flormelis godt sammen, og tilsæt evt. en smule frugtfarve.
- Pynt bollerne med glasur og drys med frysetørrede hindbær og rosa glitterstøv.




