Fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce
Opskrift på lækre fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce.Denne opskrift giver 12 boller.

Lækre saftige fastelavnsboller med fyld af æblekompot og pistacie remonce, – en frisk og lækker kombination med en dejlig sødme.
Top bollerne med hvid glasur og pynt dem med hakkede usaltede pistaciekerner, – smukt og enkelt.

Fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce
Opskrift på lækre fastelavnsboller med æblekompot og pistacie remonce.Denne opskrift giver 12 boller.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalstk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
Dej
- 475 g
hvedemel
- 25 g
gær
- 50 g
sukker
- 125 g
smør, stuetemperatur
- 2 dl
mælk – gerne sødmælk
- 1
æg, stuetemperatur
- 1/2 vaniljestang, kornene heraf eller 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk
kardemomme
- 1/2 tsk
salt
- 1
sammenpisket æg til pensling
Pistacie remonce
- 75 g smør, stuetemperatur
- 75 g
sukker
- 75 g
marcipan
- 50 g usaltede pistacienødder, finthakket
Æblekompot
- 4
æbler
- 80 g
sukker
- 1 vaniljestang, kornene heraf eller 2 tsk vaniljesukker
- 1
citron, fintrevet skal heraf
- 2 spsk
citronsaft
Glasur og topping
- 100 g
flormelis
- 1
pasteuriseret æggehvide, – juster selv konsistensen
- Usaltede pistacienødder, finthakket
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Æblekompot
- Skræl æblerne og skær dem i små tern.
- Hæld dem i en gryde sammen med vanilje, sukker, citronskal og citronsaft, og kog æblerne til de er møre, – ca. 15 min.
- Mos evt. æblerne en smule med en gaffel hvis konsistensen ønskes mere blød.
Pistacie remonce
- Bland alle ingredienserne til din remonce og rør dem hurtigt sammen med en ske.
- Stil til side til bollerne skal samles.
Dej
- Lun mælken i en gryde og opløs gæren heri.
- Hæld mælkeblandingen i din røreskål og tilsæt sukker, vanilje, kardemomme og æg.
- Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, mens dejen røres.
- Når alt melet er æltet let ind i dejen tilsættes smørret i mindre tern, – og dejen æltes grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne.
- Dæk skålen med film og et klæde, og stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
- Tage dejen ud af skåle og mas den let ud på køkkenbordet i et lille rektangel. Undlad at bruge mel til at rulle ud i, – så er dejen nemmere at samle. Og ellers brug kun en smule på underside.
- Rul dejen ud i et rektangel på ca. 44×33 cm, – og skær dejen ud i 12 lige store firkanter, det gøres nemmest med en pizzaskærer.
- Placer en skefuld æblekompot og pistacie remonce på hver midte af firkanterne.
- Saml nu de 4 hjørner over fyldet ved at trække let i dejen, – så du ender med en pyramideform. Mas dejen sammen i siderne så ikke fyldet kan flyde ud.
- Samle igen de 4 hjørner ved at hive forsigtigt i dejen, og klem dejen sammen med dine fingerspidser. Her er der vigtigt der ikke er en masse mel på dejen, for så kan den have svært ved at klemmes sammen.
- Placer bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, 6 på hver, med samlingen nedad.
- Dæk bollerne med et klæde og lad dem efterhæve i 30 min.
- Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag én plade ad gangen, i en forvarmet ovn i ca. 10 min.
- Lad bollerne køle helt af inden de toppes med glasur.
Glasur
- Pisk æggehvider og flormelis godt sammen.
- Pynt bollerne med glasur og drys med grofthakkede usaltede pistacienødder.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Energi (KJ/kcal) : 475 kcal
Protein (g) : 8g
Fedt (g) : 19g
Kulhydrat (g) : 70 g
Mættede fedtsyrer : 10 g
Sukkerarter : 35 g
Salt : 226 mg







