Enkelt og virkelig lækker anretning med laksefarseret søtunge, grønne asparges og en cremet beurre blanc.
En ret der er super nem at lave, men som både smager og ser ud af meget mere. Når sæsonen er til det vil det være fantastisk også at servere den med dampede hvide asparges.
Farseret søtunge med beurre blanc
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Søtunge ruller
- 4
store søtungefileter
- 350 g
laks
- ½ løg
- 1 lille håndfuld
dild
- 1
æg
- 1/2 tsk
salt
- 2 spsk
citronsaft
- 1 dl
hvidvin
-
Peber
-
Lidt olie
Beurre blanc
- 1
skalotteløg, finthakket
- 2 dl
hvidvin
- 2 spsk
hvidvinseddike
- 200 g
smør, koldt - skåret i tern
- 5
peberkorn
- 5
dildstilke
Tilbehør
- 1 kg
små kartofler, - renset fri for urenheder
- 1 bdt
grønne asparges
-
Friske krydderurter
Sådan gør du
Tilbehør
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand evt. tilsat peberkorn og lidt krydderurter, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. (alt efter størrelse måske et par minutter længere). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet, under låg i ca. 15 min.
- Knæk de grønne asparges hvor de naturligt knækker og skyld dem grundigt.
- Lav fine strimler ud af 2-3 aspages ved at bruge en kartoffelskræller, - læg strimlerne i isvand til de skal serveres.
- Læg de andre asparges til side til de skal dampes.
Søtunge ruller
- Skær laksen i mindre stykker og put det i en blender sammen med løg, æg, dild og citron, - blend til farsen har en ensartet fin konsistens, og krydr med salt og en smule peber.
- Del søtungefileterne på midten, så du kan lave 2 ruller ud af hvert stykke, - krydr med en smule salt og peber.
- Placer en skefuld fars på midten af hvert stykke og rul fisken omkring. Læg rullerne i et ovnfast fad smurt med lidt olie, og hæld hvidvinen ved evt. sammen med lidt krydderurter.
- Damp søtunge rullerne i ca. 12 min. ved 200 grader, - 5 min inden de er færdige lægges de grønne asparges ved og dampes med.
Beurre blanc
- Hæld hvidvin, hvidvinseddike, skalotteløg, peberkorn og urter i en gryde og kog op.
- Lad væsken koge ved god varme til den har reduceret til ca. 1/2 dl.
- Sigt væden igennem en finmasket si og hæld den tilbage i gryden.
- Sæt gryden tilbage på blusset og lad væden varme op, - skru ned til svag varme.
- Tilsæt smørret, 1 terning ad gangen, og pisk grundigt med et piskeris til terningen er smeltet, og tilsæt da næste terning, - bliv ved til smørret er brugt. Saucen skal piskes konstant, - på den måde får du en lækker fed og cremet beurre blanc. Saucen må IKKE koge, så vil den skille med det samme.
- Sluk for blusset når saucen er pisket færdig.
- Dræn kartofler og asparges strimler for væde, og anret nu fisken med de kogte kartofler, dampede asparges, sprøde asparges strimler og beurre blanc.
- Krydr med en smule peber og lidt friske krydderurter.