Den perfekt stegte bøf

Den perfekt stegte bøf

Den perfekt stegte bøf
Opskrift på den perfekt stegte bøf, med en sprød stegeskorpe, og saftig rosa midte.
Her er brugt en waguy ribeye på ca. 500 gram.
Den perfekt stegte bøf

En perfekt stegt bøf er en kombination af saftighed, tekstur og smag.
En sprød stegeskorpe, en saftig og rosa midte, og et stykke kød der smelter på tungen. Ej men det er da for lækkert.
Her i opskriften tilbereder jeg bøffen som et stort stykke kød. Det er nemt og risikoen for at ende med et stykke overtilberedt kød minimeres.
Lad altid din bøf trække efter tilberedningen, – på den måde sikrer du en lækker saftig bøf. Ligeledes er det altid en god idé at lade bøffen være ude af køleskabet i en halv times tid inden tilberedning, så den ikke er køleskabskold.
En god krogmodnet bøf indeholder masser af smag, – og resultatet af en god stegt bøf, kommer naturligvis også an på kvaliteten af kødet.
En bøf af waguy er mere fedtholdig og med en god kraftig smag. Her kan en bøf på 400 gram oftest være rigeligt til 3 personer, da den kraftige smag samt fedmen fra kødet mætter på en anden måde.

Den perfekt stegte bøf

Den perfekt stegte bøf

Opskrift på den perfekt stegte bøf, med en sprød stegeskorpe, og saftig rosa midte.
Her er brugt en waguy ribeye på ca. 500 gram.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Ribeye, Waguy
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal2 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 ribeye eller anden god bøf på ca. 400 gram
  • 2 fed hvidløg, knuste
  • 2-3 stilke rosmarin
  • 40 g smør
  • 2-3 spsk olie

Sådan gør du

  • Tag gerne bøffen ud af køleskabet 1/2 times tid inden den skal tilberedes.
  • Krydr bøfferne med salt og peber på begge sider.
  • Smelt smørret på en pande til det bruser godt op, og tilsæt evt. også lidt olie.
    Blusset skal gerne stå lidt over middel, så du sikrer bøfferne steger, og ikke koger. Smørret må gerne brune, men pas på det ikke branker.
  • Læg bøffen på panden sammen med rosmarin og knuste hvidløg, og giv bøffer en god sprød stegeskorpe på den ene side ved god høj varme.
    Undlad af vende bøfferne før de 3-4 minutter er gået, – så sikrer du nemlig en lækker sprød stegeskorpe.
  • Efter ca. 3-4 minutter vender du bøffen, og steger den videre i yderligere 3-4 minutter på den anden side. Skru evt. ned til middel varme så ikke smørret branker.
  • Tilbered bøffen, til du når en kernetemperatur på ca. 50-52 grader, og lad den derefter trække på en tallerken i 10 minutter. Ved denne temperatur er den flot rosa.
    Ønskes den mere gennemstegt, giver du den blot lidt længere på panden.
  • Server med ønsket tilbehør.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)