Opskrift på den perfekt stegte bøf, med en sprød stegeskorpe, og saftig rosa midte.Her er brugt en waguy ribeye på ca. 500 gram.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Ribeye, Waguy
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 2personer
Ingredienser
1ribeye eller anden god bøf på ca. 400 gram
2fedhvidløg, knuste
2-3stilkerosmarin
40gsmør
2-3spskolie
Sådan gør du
Tag gerne bøffen ud af køleskabet 1/2 times tid inden den skal tilberedes.
Krydr bøfferne med salt og peber på begge sider.
Smelt smørret på en pande til det bruser godt op, og tilsæt evt. også lidt olie.Blusset skal gerne stå lidt over middel, så du sikrer bøfferne steger, og ikke koger. Smørret må gerne brune, men pas på det ikke branker.
Læg bøffen på panden sammen med rosmarin og knuste hvidløg, og giv bøffer en god sprød stegeskorpe på den ene side ved god høj varme.Undlad af vende bøfferne før de 3-4 minutter er gået, – så sikrer du nemlig en lækker sprød stegeskorpe.
Efter ca. 3-4 minutter vender du bøffen, og steger den videre i yderligere 3-4 minutter på den anden side. Skru evt. ned til middel varme så ikke smørret branker.
Tilbered bøffen, til du når en kernetemperatur på ca. 50-52 grader, og lad den derefter trække på en tallerken i 10 minutter. Ved denne temperatur er den flot rosa.Ønskes den mere gennemstegt, giver du den blot lidt længere på panden.