Opskrift på simregryde med braiseret nakkefilet, svampemix og hvidvin.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Nakkerfilet, Simre mad, Simremad, Svampe
Samlet tid 4 timertimer30 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
Braiseret nakkefilet
1nakkefilet på ca. 1,4 kg, skåret i 6 chunks
40gsmør
500gblandede svampe, skåret i skiver
2store skalotteløg, skåret i ringe
4fedhvidløg, skåret i skiver
1spskdijonsennep
2spskhvedemel
5dltør hvidvin
8dlbouillon - kylling eller grønt
2kvisterosmarin
4-5kvistetimian
1håndfuld persille
2 1/2dlfløde
2porre, skåret i ringe
Salt og friskkværnet peber
Olie
Maizena + lidt vand
Til servering
200gkantareller eller andre svampe
20gsmør
Finthakket persille
Ris, kartoffelmos eller lignende
Sådan gør du
Varm en gryde op med en sjat olie, og brun kødet godt af på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet peber.Læg kødet til side.
I samme gryde smeltes smørret, og svampene brunes godt af, inden løg og hvidløg tilsættes. Steg til løgene er klare, og krydr med friskkværnet peber.
Tilsæt dijonsennep inden melet vendes med svampene, og hæld derefter hvidvinen over. Lad den reducere i 5 minutter.
Læg kødet tilbage i gryden, hæld bouillon over, bind urterne sammen og læg buketten ved, og lad kødet simre, under låg i ca. 3 1/2 time.
Tag kødet op og læg det til side på en tallerken - dæk det til med folie.Fjern også urtebuketten.
Kog bouillonen ind ved god høj varme i ca. 10-15 minutter, og skru derefter ned til middelvarme.Ligger der meget fedt på toppen, kan du fjerne det med en ske.
Hæld porre og fløden ved, og jævn samtidig saucen med en smule maizena rørt op med lidt koldt vand.Lad saucen simre i 10-15 minutter, eller til porrene er let møre og saucen er tyknet.
Imens smørsteges kantareller eller andre svampe ved god høj varme - de skal fordeles på toppen inden servering.
Smag saucen til med salt og friskkværnet peber, læg kødet tilbage heri - og server med friske urter og smørstegte kantareller på toppen - og en god kartoffelmos, kogte ris eller lignende.