Bøf med pebersauce - Opskrift med råstegte kartofler

Bøf af oksehøjreb, råstegte kartofler, boullion bagte løg og pebersauce

Bøf af oksehøjreb med råstegte kartofler og pebersauce
Opskrift på en rigtig klassiker, - bøf af oksehøjreb med råstegte kartofler og pebersauce
Bøf med pebersauce - Opskrift med råstegte kartofler

Klassisk bøf med lækre råstegte kartofler, bouillon bagte løg og en god pebersauce.
Så fik Jes igen tid til en tur i køkkenet, og det skulle bruges på en rigtig klassiker, – bøf af oksehøjreb serveret med råstegte kartofler, boullion bagte løg og pebersauce.
Når Jes er i køkkenet er det som regel med de lidt mere krævende retter hvor der er en del elementer der skal gå op i en højere enhed og stå klar på samme tid, – og han er pisse god til det.
Han er også virkelig god til at rode undervejs, så det vitterligt ligner der er sprunget en bombe, – men når han så serverer sådan en tallerken her, så glemmer man alt om rode i køkkenet og timers opvask, – man bliver egentlig bare lykkelig helt ind i maven.
Tak for mad Skat 🙂

Bøf med pebersauce - Opskrift med råstegte kartofler

Bøf af oksehøjreb med råstegte kartofler og pebersauce

Opskrift på en rigtig klassiker, - bøf af oksehøjreb med råstegte kartofler og pebersauce
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

Kødet

  • 800 g

    krogmodnet oksehøjreb

  • 2 spsk

    okseboullion, koncentreret

  • 2 kviste

    frisk timian

  • 3 fed

    hvidløg, knust

  • Smør

  • Lidt olivenolie

  • Salt og peber

Råstegte kartofler

  • 1 kg

    kartofler

  • 3/4 dl

    ramsløgsolie eller rapsolie

  • 6 fed

    hvidløg, knuste

  • 8 kviste

    timian

  • Salt

Boullion bagte løg

  • 4

    store løg

  • 60 g

    smør

  • 3 dl

    kalve boullion

  • 3 kviste

    frisk timian

Pebersauce

  • 1 ds madagascarpeber, drænet for væde - start med 1 spsk og smag til undervejs
  • 1

    skalotteløg, finthakket

  • 2 spsk

    smør

  • 1/2 dl

    cognac

  • 1 1/2 dl

    kalveboullion

  • 1/4 piskefløde
  • 1 tsk

    dijonsennep

  • 1/2 tsk

    sukker

  • 1 spsk

    citronsaft, friskpresset

  • Kulør

  • Salt og peber

  • Evt. syltede rødløg til servering

Sådan gør du

Bøffen

  • Vakuumpak bøffen med koncentreret oksebouillon, og tilbered kødet sous vide i ca. 2 timer ved 56 grader.
  • Inden servering gives kødet stegeskorpe på en pande, med en god klat klaret smør eller olie, salt og peber samt knuste hvidløg og frisk timian.
  • Lad bøffen trække i 10 min. inden den skæres ud i tykke skiver.

Råstegte kartofler

  • Vask kartoflerne og skær dem over på midten.
  • Vend kartoflerne i olien, og fordel dem i et ovnfast fad sammen med knuste hvidløg og timian.
  • Bag dem ved 180 grader i 30-40 min., afhængigt af størrelsen.

Pebersauce

  • Smelt smørret i en lille gryde og svits løget heri.
  • Tilsæt cognac og lad det koge helt ind.
  • Tilsæt 1 spsk peberkorn, sennep, sukker og kalveboullion, og lad det simre i 15 min.
  • Tilsæt piskefløden og lad saucen koge godt ind.
  • Smag til med salt og peber, citron saft og giv saucen farve med lidt kulør.
  • Hæld evt. yderligere peberkorn på og varm saucen igennem, - vi brugte yderligere 1 1/2 spsk peberkorn.

Boullion bagte løg

  • Skær løgene over på midten så du står med 8 halve løg, - med ender på dem alle.
  • Smelt smørret i en gryde og steg løgene på skærefladen, til de bliver gyldne.
  • Fjern nu skralderne, så du står med 8 halve pillede løg, og læg dem tilbage i gryden, igen med skærefladen nedad.
  • Tilsæt boullion og frisk timian og lad løgene simre til de er møre.
  • Tag løgene op og lad dem hvile et par minutter, - hvis man har en brænder kan man evt. give dem lidt varme på stegefladen, - det giver dem et flot og let brændt udseene.
Bøf med pebersauce - Opskrift med råstegte kartofler
Bøf med pebersauce – Opskrift med råstegte kartofler
Bøf med pebersauce - Opskrift med råstegte kartofler
Bøf med pebersauce – Opskrift med råstegte kartofler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*