Bøf med pebersauce - Opskrift med råstegte kartofler

Bøf af oksehøjreb, råstegte kartofler, boullion bagte løg og pebersauce

Klassisk bøf med lækre råstegte kartofler, bouillon bagte løg og en god pebersauce.
Så fik Jes igen tid til en tur i køkkenet, og det skulle bruges på en rigtig klassiker, – bøf af oksehøjreb serveret med råstegte kartofler, boullion bagte løg og pebersauce.
Når Jes er i køkkenet er det som regel med de lidt mere krævende retter hvor der er en del elementer der skal gå op i en højere enhed og stå klar på samme tid, – og han er pisse god til det.
Han er også virkelig god til at rode undervejs, så det vitterligt ligner der er sprunget en bombe, – men når han så serverer sådan en tallerken her, så glemmer man alt om rode i køkkenet og timers opvask, – man bliver egentlig bare lykkelig helt ind i maven.
Tak for mad Skat 🙂

Bøf med pebersauce - Opskrift med råstegte kartofler

Bøf af oksehøjreb med råstegte kartofler og pebersauce

Opskrift på en rigtig klassiker, - bøf af oksehøjreb med råstegte kartofler og pebersauce
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

Kødet

  • 800 g

    krogmodnet oksehøjreb

  • 2 spsk

    okseboullion, koncentreret

  • 2 kviste

    frisk timian

  • 3 fed

    hvidløg, knust

  • Smør

  • Lidt olivenolie

  • Salt og peber

Råstegte kartofler

  • 1 kg

    kartofler

  • 3/4 dl

    ramsløgsolie eller rapsolie

  • 6 fed

    hvidløg, knuste

  • 8 kviste

    timian

  • Salt

Boullion bagte løg

  • 4

    store løg

  • 60 g

    smør

  • 3 dl

    kalve boullion

  • 3 kviste

    frisk timian

Pebersauce

  • 1 ds madagascarpeber, drænet for væde - start med 1 spsk og smag til undervejs
  • 1

    skalotteløg, finthakket

  • 2 spsk

    smør

  • 1/2 dl

    cognac

  • 1 1/2 dl

    kalveboullion

  • 1/4 piskefløde
  • 1 tsk

    dijonsennep

  • 1/2 tsk

    sukker

  • 1 spsk

    citronsaft, friskpresset

  • Kulør

  • Salt og peber

  • Evt. syltede rødløg til servering

Sådan gør du

Bøffen

  • Vakuumpak bøffen med koncentreret oksebouillon, og tilbered kødet sous vide i ca. 2 timer ved 56 grader.
  • Inden servering gives kødet stegeskorpe på en pande, med en god klat klaret smør eller olie, salt og peber samt knuste hvidløg og frisk timian.
  • Lad bøffen trække i 10 min. inden den skæres ud i tykke skiver.

Råstegte kartofler

  • Vask kartoflerne og skær dem over på midten.
  • Vend kartoflerne i olien, og fordel dem i et ovnfast fad sammen med knuste hvidløg og timian.
  • Bag dem ved 180 grader i 30-40 min., afhængigt af størrelsen.

Pebersauce

  • Smelt smørret i en lille gryde og svits løget heri.
  • Tilsæt cognac og lad det koge helt ind.
  • Tilsæt 1 spsk peberkorn, sennep, sukker og kalveboullion, og lad det simre i 15 min.
  • Tilsæt piskefløden og lad saucen koge godt ind.
  • Smag til med salt og peber, citron saft og giv saucen farve med lidt kulør.
  • Hæld evt. yderligere peberkorn på og varm saucen igennem, - vi brugte yderligere 1 1/2 spsk peberkorn.

Boullion bagte løg

  • Skær løgene over på midten så du står med 8 halve løg, - med ender på dem alle.
  • Smelt smørret i en gryde og steg løgene på skærefladen, til de bliver gyldne.
  • Fjern nu skralderne, så du står med 8 halve pillede løg, og læg dem tilbage i gryden, igen med skærefladen nedad.
  • Tilsæt boullion og frisk timian og lad løgene simre til de er møre.
  • Tag løgene op og lad dem hvile et par minutter, - hvis man har en brænder kan man evt. give dem lidt varme på stegefladen, - det giver dem et flot og let brændt udseene.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Bøf med pebersauce - Opskrift med råstegte kartofler
Bøf med pebersauce – Opskrift med råstegte kartofler
Bøf med pebersauce - Opskrift med råstegte kartofler
Bøf med pebersauce – Opskrift med råstegte kartofler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse