Klassisk bøf med lækre råstegte kartofler, bouillon bagte løg og en god pebersauce.
Så fik Jes igen tid til en tur i køkkenet, og det skulle bruges på en rigtig klassiker, – bøf af oksehøjreb serveret med råstegte kartofler, boullion bagte løg og pebersauce.
Når Jes er i køkkenet er det som regel med de lidt mere krævende retter hvor der er en del elementer der skal gå op i en højere enhed og stå klar på samme tid, – og han er pisse god til det.
Han er også virkelig god til at rode undervejs, så det vitterligt ligner der er sprunget en bombe, – men når han så serverer sådan en tallerken her, så glemmer man alt om rode i køkkenet og timers opvask, – man bliver egentlig bare lykkelig helt ind i maven.
Tak for mad Skat 🙂

Bøf af oksehøjreb med råstegte kartofler og pebersauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kødet
- 800 g
krogmodnet oksehøjreb
- 2 spsk
okseboullion, koncentreret
- 2 kviste
frisk timian
- 3 fed
hvidløg, knust
-
Smør
-
Lidt olivenolie
-
Salt og peber
Råstegte kartofler
- 1 kg
kartofler
- 3/4 dl
ramsløgsolie eller rapsolie
- 6 fed
hvidløg, knuste
- 8 kviste
timian
-
Salt
Boullion bagte løg
- 4
store løg
- 60 g
smør
- 3 dl
kalve boullion
- 3 kviste
frisk timian
Pebersauce
- 2-3 spsk madagascarpeber, drænet for væde –
- 1 lille skalotteløg, finthakket
- 25 g
smør
- 3/4 dl
cognac
- 2 dl oksebouillon
- 2 dl piskefløde
- 1 spæk
dijonsennep
-
Salt og peber
- Evt. kulør
-
Evt. syltede rødløg til servering
Sådan gør du
Bøffen
- Vakuumpak bøffen med koncentreret oksebouillon, og tilbered kødet sous vide i ca. 2 timer ved 56 grader.
- Inden servering gives kødet stegeskorpe på en pande, med en god klat klaret smør eller olie, salt og peber samt knuste hvidløg og frisk timian.
- Lad bøffen trække i 10 min. inden den skæres ud i tykke skiver.
Råstegte kartofler
- Vask kartoflerne og skær dem over på midten.
- Vend kartoflerne i olien, og fordel dem i et ovnfast fad sammen med knuste hvidløg og timian.
- Bag dem ved 180 grader i 30-40 min., afhængigt af størrelsen.
Pebersauce
- Mas peberkornene med bladet på en kniv, og hak dem derefter.
- Smelt smørret i en lille gryde og svits løget heri.
- Tilsæt cognac og lad det koge helt ind.Du kan også flambere cognacen ved at sætte ild til. Lad den koge godt op, sæt ild til og lad den flambere.
- Tilsæt peberkorn og sijonsennep, rør det sammen og hæld bouillonen ved.Lad bouillonen koge ind i ca. 5 minutter ved god varme.
- Tilsæt piskefløden og lad saucen koge godt ind til den tykner en smule.Den skal være blød og cremet, ikke for tæt.
- Smag til med salt og peber, og evt. flere peberkorn. Tilsæt evt. kulør, hvis saucen ønskes mørkere.
Boullion bagte løg
- Skær løgene over på midten så du står med 8 halve løg, – med ender på dem alle.
- Smelt smørret i en gryde og steg løgene på skærefladen, til de bliver gyldne.
- Fjern nu skralderne, så du står med 8 halve pillede løg, og læg dem tilbage i gryden, igen med skærefladen nedad.
- Tilsæt boullion og frisk timian og lad løgene simre til de er møre.
- Tag løgene op og lad dem hvile et par minutter, – hvis man har en brænder kan man evt. give dem lidt varme på stegefladen, – det giver dem et flot og let brændt udseene.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

