Blåbær cheesecake - Opskrift på blåbær cheesecake med vanilje, lime og hvid chokolade

Blåbær cheesecake med vanilje, lime og hvid chokolade

Blåbær cheesecake
Opskrift på den lækreste blåbær cheesecake med sprød kiksebund med hvid chokolade, ostecreme med blåbær, vanilje og lime og blåbær gelé på toppen.
Blåbær cheesecake - Opskrift på blåbær cheesecake med vanilje, lime og hvid chokolade

Cheesecake med blåbær, vanilje og lime, og en sprød kiksebund med hvid chokolade.
Den skønneste blåbær cheesecake, – se lige en smuk farve, forårs lilla hele vejen igennem.
Denne her blåbærcheesecake er super nem at lave, og rummer hele 500 g blåbær. Blåbær puré til ostecremen og sirup til geléen laver du af samme portion, – nemt og hurtigt.
Blåbær cheesecaken er smagt til med vanilje og frisk limesaft. Er du vild med lime, kan du sagtens røre fintrevet skal fra en lime ind i ostecremen også, – det smager fantastisk. Men det er lidt hvad man er til.
Blåbær cheesecake tager sig smukt ud året rundt, – nytår som sommer, og ikke mindst som på påskebordet som årets påske cheesecake.
Er du mere til en rigtig påske gul eller en ægte påske cheesecake, så skal du prøve én af mine to påske cheesecakes.
Påske cheesecake – Citron cheesecake med marcipan og chokolade – klik her.
Påske cheesecake med citron og hvid chokolade, og masser af påskeæg – klik her.

Blåbær cheesecake - Opskrift på blåbær cheesecake med vanilje, lime og hvid chokolade

Blåbær cheesecake

Opskrift på den lækreste blåbær cheesecake med sprød kiksebund med hvid chokolade, ostecreme med blåbær, vanilje og lime og blåbær gelé på toppen.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.69 fra 22 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: Blåbær, Cheesecake, Påske kage, Sommer dessert
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g digestive kiks
  • 70 g hasselnødder eller mandler (kan undlades)
  • 75 g hvid chokolade, grofthakket
  • 100 g smør

Blåbærpure og sirup*

  • 500 g blåbær fra frost (eller friske)
  • 180 g sukker
  • 1 vaniljestang, kornene heraf

Blåbær ostecreme

  • 200 g flødeost – ikke light
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 100 g græsk yoghurt
  • 2 1/2 dl blåbærpure*
  • 1 lime, ca. 3 spsk saft heraf
  • 75 g flormelis
  • 5 1/2 blade husblas

Blåbær gelé

  • 2 1/2 dl blåbær sirup*
  • 4 1/2 blade husblas
  • Evt. saften af 1/2 lime (kan undlades)

Pynt til blåbær cheesecake

  • Friske blåbær
  • Elfenbens farvede chokoladekugler
  • Stedmoderblomster i lilla/hvid
  • Guld flager

Derudover

  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
  • Blend kiks og hasselnødder til en fin mel, og rør dem sammen med den smeltede smør og chokoladen.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. 
    Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile mens de øvrige elementer laves.

Blåbær puré og sirup

  • Hæld alle ingredienserne i en gryde, – blåbær, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang.
  • Kog blandingen op, og lad den småkoge i ca. 8 minutter, eller til blåbærrene er møre.
  • Si blåbær siruppen/saften fra, – der skal være ca. 2 1/2 dl.
    Stil den på køl, til geléen til toppen skal laves.
  • Fjern vaniljestangen og hæld bærrene i en minihakker eller lignende, og blend til en blød puré. Der skal være ca. 2 1/2 dl.
  • Hæld 1/2 dl tilbage i kasserollen ( det skal husblassen smeltes i), og lad de sidste 2 dl køle af (de skal vendes i ostecremen).

Blåbær ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum, – sørg for ikke at piske den for meget.
  • Rør flødeost og græsk yoghurt sammen, – og tilsæt derefter flormelis.
    Pisk det evt. men en elpisker til der ikke er nogle klumper tilbage.
  • Rør 2 dl afkølet blåbærpuré i ostecremen sammen med friskpresset limesaf.
  • Vrid husblassen fri for overskydende vand, og rør dem ud i den varme blåbærpuré, – et ad gangen. 
  • Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
    *Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
  • Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen.
  • Vend til sidste flødeskummen sammen med cremen. Gør det forsigtigt så du beholder så meget luft i ostecremen som muligt.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, og fordel cremen med bagsiden af en ske. Bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
    Er ovrefladen ujævn kan du skylle en ske i kogende vand, og rette ujævnhederne ud med bagsiden af den varme ske.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, inden kagen skal toppes med blåbær gelé.

Blåbær gelé

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Hæld de 2 1/2 dl blåbær sirup i en lille kasserolle, og varm det op. Det behøver ikke koge, men skal blot være varm nok til at kunne smelte husblassen.
  • Vrid husblassen fri for overskydende vand, og rør den ud i den varme sirup. Fjern gryden fra blusset, og lad siruppen køle af til den er lillefinger varm, eller ca. 30 grader.
    Tilsæt evt. saften af 1/2 lime hvis du ønsker en smule syre til siruppen.
  • Hæld blåbær siruppen over kagen, – gerne ned over bagsiden af en ske, så ikke strålen rammer kagen direkte.
  • Sæt kagen tilbage på køl, og lad den stå til geléen har sat sig, – ca. et par timer, men gerne natten over.

Blåbær cheesecake med vanilje, lime og hvid chokolade

  • Befri forsigtigt kagen fra kageringen og kageplasten.
  • Pynt kagen med det pynt du har valgt.
    Jeg har pyntet med friske stedmoderblomster, chokoladekugler, halve og hele blåbær og en smule guldflager.
    Prøv også at toppe kagen med lidt fintrevet limeskal, – det smager super lækkert.
Blåbær cheesecake - Opskrift på blåbær cheesecake med vanilje, lime og hvid chokolade
Blåbær cheesecake – Opskrift på blåbær cheesecake med vanilje, lime og hvid chokolade

Kommentarer

  1. Susanne Grandahl

    Den bedste cheesecake jeg nogensinde har lavet og smagt. Helt fantastisk.
    Dog har jeg samme problem med alle cheesecakes jeg laver. Bunden bliver alt for hård. Kommer ofte på frys natten over. På dagen gelé på, derefter på køl i 4-5 timer, og ud på køkkenbordet i ca. 1/2 time inden servering. Men bunden er stenhård. Har prøvet at komme mindre smør i uden ændring. Har du et tip? Hvad gør jeg forkert?

    • Hej Susanne

      Hvor er det bare dejligt at høre altså, tusind tusind tak 🙂

      Hmmm nej det lyder mærkeligt, – det eneste jeg tænker er, at du simpelthen “stamper den” for hårdt, kan det være det problemet ligger+ 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

      • Susanne Grandahl

        Det tror jeg faktisk at jeg gør. Den har fået en tur med bunden af et glas. Jeg vil lave en hvor jeg ikke stamper bunden.
        Tak for svar

        • Hej Susanne

          Ja prøv at stampe den lidt mindre. Den skal stampes, ellers smuldrer bunden, – og den skal også være grundigt, – men man skal ikke lægge alle kræfterne i 🙂

          Kh Dianna

  2. Hvor ser den lækker ud- tænker at lave den til en barnedåb på søndag hvor jeg skal medbringe kage
    Hvordan får du bagepapiret af uden kagen går i stykker eller serverer fu den med bagepapir i bunden ?
    Tak for alle dine lækre opskrifter

    • Hej Lotte

      Ej hvor lyder det bare dejligt:)
      Kagen er helt fast i bunden, – så det er nemt lige at fjerne det:)
      Du kan også vælge at lave kagen direkte på serveringsfadet, og undlade bagepapiret:)

      Kh Dianna

  3. Helle Leth

    Hvordan får du kagen af bagepapiret? Jeg får næsten altid knækket kagen når jeg prøver at få det af

    • Hej Helle

      Det lyder som om at bunden måske ikke er mast nok? 🙂
      Min kage står oftest på køl til dagen efter, og så er det lige til at fjerne bagepapiret, uden problemer.
      Så prøv evt. at mase bunden lidt hårdere.

      Alternativt kan kagen også laves direkte på serveringsfadet, så behøver du ikke bagepapir i bunden 🙂

      Kh Dianna

    • Betina overmark

      Kan kagen holde sig frisk og lækker 3 dage i køleskabet før den skal bruges ? Den ser såå smuk ud

      • Hej Betina

        Tusind tak 🙂
        Hvis alle ingredienser er friske, og du lader kagen blive i formen, så tænker jeg bestemt det er fint med 3 dage 🙂

        Kh Dianna

        • 5 stars
          Så flot kage! Hvad er det for nogen guldflager du bruger og er de spiselige ?

          • Hej Freja

            Tusind tak 🙂
            Og det kan du tro de er. De hedder bare guld flager (eller sølv flager), jeg køber dem i Føtex eller lignende større supermarked 🙂

            Kh Dianna

  4. kan man bruge hindbær i stedet for blåbær?

  5. Mette windfeld

    Er det bare mig der ikke kan se du putter lime i oste cremen?? Opdager det først efter den er sat på køl

    • Hej Mette

      Du har helt ret, det er en fejl det ikke står det, – det er hermed rettet.
      Første gang jeg lavede den, lavede jeg den uden lime, og skrev også opskriften uden lime – så en forglemmelse da jeg opdaterede opskriften efter at have lavet den på ny med lime.

      Så det er ingen katastrofe at det ikke kom i, – den smager absolut ligeså fantastisk uden 🙂

      Kh Dianna

  6. Jeannette Heesche

    Jeg glæder mig til at skulke lave denne smukke kage i weekenden.
    Jeg har dog kun en form på 24 diameter og vil høre om jeg så skal lave 1,5 portion?

    • Hej Jeannette

      Ihhh hvor dejligt altså 🙂

      Ja så vil jeg anbefale 1 1/2 portion, så får den en flot højde 🙂
      Køb evt. kageplast der er en smule højere end formen, men hvis den skulle blive for høj 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)