
Lækker svampet banan bradepandekage med mørk chokolade, toppet med mørk og hvid chokolade og lidt hakkede mandler.
Super nem at bage og smager bare vidunderligt. Den holder sig lækker frisk, blød og svampet i flere dage, – men får meget sjældent lov at stå så længe.

Banankage med mørk chokolade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
Banankage
- 280 g
hvedemel
- 280 g
rørsukker (eller hvid sukker)
- 200 g
smør
- 1 1/2 dl
mælk, - gerne sødmælk
- 100 g
mørk chokolade, grofthakket
- 3 bananer
- 3
æg
- 2 tsk
bagepulver
- 1 1/2 tsk
vaniljesukker
- 1 nip
salt
Chokoladetop
- 50 g
hvid chokolade
- 50 g
mørk chokolade
- 40 g
mandler, grofthakket
Sådan gør du
Banankage
- Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side.
- Mos bananerne.
- Pisk æg og sukker til en luftig masse og vend de moste bananer heri.
- Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
- Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
- Vend 2/3 af chokoladen i dejen.
- Smør en bradepande på ca. 30x20 cm med smør eller sprayfedt (eller beklæd med bagepapir) og hæld dejen i, og læg det sidste chokolade på toppen. Med en gaffel skubber du chokoladen lidt rundt så den kun lige kommer under overfladen.
- Bag banankagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
- Lad kagen køle godt af inden den toppes med chokolade.
- Smelt hvid og mørk chokolade i hver sin skål, - enten i mikroovn eller over et vandbad.
- Top kagen med chokoladen. Brug enten en ske til at lave tynde cirkler/kruseduller over kagen, eller hæld på en sprøjtepose, - hvad du finder nemmest.
- Drys til sidst med hakkede mandler og lad chokoladen sætte sig inden kagen serveres.




Til dato min bedste banankage. Fulgte opskrift og fremgangsmåde til punkt og prikke. Lavede dobbeltpotion, hvilket passer perfekt til ovnens bradepande.
Denne opskrift spiller max!
Hej Lene
Ej hvor er det bare fantastisk at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Rigtig dejlig dag til dig 🙂
Kh Dianna