
Lækker svampet banan bradepandekage med mørk chokolade, toppet med mørk og hvid chokolade og lidt hakkede mandler.
Super nem at bage og smager bare vidunderligt. Den holder sig lækker frisk, blød og svampet i flere dage, – men får meget sjældent lov at stå så længe.

Banankage med mørk chokolade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Banankage
- 250 g
hvedemel
- 300 g
rørsukker (eller hvid sukker)
- 200 g
smør
- 100 g
mørk chokolade, grofthakket
- 4 store bananer
- 5
æg
- 2 tsk
bagepulver
- 2 tsk
vaniljesukker
- 1 nip
salt
Chokoladetop
- 50 g
hvid chokolade
- 50 g
mørk chokolade
- 40 g
mandler, grofthakket
Sådan gør du
Banankage
- Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle let af.
- Mos bananerne.
- Pisk æg og sukker til en luftig masse og vend de moste bananer heri.
- Bland alle de tørre ingredienser og rør halvdelen af dem i ovenstående masse.
- Vend derefter smørret i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
- Vend 2/3 af chokoladen i dejen.
- Smør en bradepande på ca. 32x22 cm med smør eller sprayfedt (eller beklæd den med bagepapir) og hæld dejen i.
- Læg det sidste chokolade på toppen. Med en gaffel skubber du chokoladen lidt rundt så den kun lige kommer under overfladen.
- Bag banankagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
- Fordel chokoladen på toppen af den varme kage, - lad den smelte og smør den rundt med en ske.
- Drys til sidst med hakkede mandler, og lad chokoladen sætte sig inden kagen serveres.




Til dato min bedste banankage. Fulgte opskrift og fremgangsmåde til punkt og prikke. Lavede dobbeltpotion, hvilket passer perfekt til ovnens bradepande.
Denne opskrift spiller max!
Hej Lene
Ej hvor er det bare fantastisk at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Rigtig dejlig dag til dig 🙂
Kh Dianna