
Hjemmelavede majstortillas med lækkert mexicansk fyld, – varier toppingen alt efter hvad du har liggende.
Vi lå inde med rester af både lam og kylling som vi krydrede med vores hjemmelavede mexicanske krydderi, lynstegte det og derefter hældte vi boullionvand over (selvfølgelig hver for sig), og lod det simre ved svag varme i en halv times tid til det var trevlet og nærmest braisseret, – det blev helt fantastisk. Ligger du ikke inde med nogle kødrester kan du selvfølgelig også bruge fersk kød, – dette er blot en måde, at få brugt sine rester på en helt fantastisk måde.
For at lave hjemmelavede majs tortillas skal man have et tortilla jern. Det er de færreste der har det, så man kan selvfølgelig også købe lækre mini tortilla i supermarkederne, de fungerer fuldstændig lige så godt.
Af topping kan du ligeledes bruge hvad du har i køleskabet, – salater, peberfrugt, majs, syltede løg mv., – tøm køleskabet og server et fantastisk måltid.

Mini tortillas med mexicansk fyld
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Hjemmelavede majs tortillas
- 5 dl
majs mel, - Masa harina
- 3 1/2 dl
vand
- 1 tsk
salt
Fyld
- 400 g
reste kød, lam, kylling eller lignende
- 2 spsk
mexicansk krydderi, - prøv vores opskrift på hjemmelavet mexicansk krydderi
- 3 dl
mild boullion
- 1/2 dl
olivenolie
- 3 spsk
salsa
Avocado creme
- 1 1/2 avocado
- 1 spsk
creme fraiche
- 1 spsk
citron saft
- 1 nip
spidskommen
-
Salt og peber
Derudover
-
Blandende grøntsager til topping
-
Salsa, - prøv vores opskrift på hjemmelavet spicy tomatsalsa
-
Creme fraiche, avocado mv.
Sådan gør du
Hjemmelavede majs tortillas
- Bland ingredienserne til dine tortillas og rør det godt sammen.
- Ælt dejen på køkkenbordet i ca. 5 min. Hvis dejen falder fra hinanden skal den have lidt mere vand, - dyp hænderne i vand og ælt videre til dejen er smidig og har samlet sig.
- Del dejen i kugler på ca. 35-40 gram og tril dem runde.
- Placer kuglen mellem 2 stykker bagepapir der er klippet til så det passer i tortilla jernet, og mas kuglerne til tortillas. Kuglerne skal placeres ca. 3 cm fra bagkanten, da den vil blive mast fremad når du presser tortilla jernet sammen. Mas derefter forsigtigt, men helt i bund, uden at bruge kræfter.
- Bag dine tortillas på en tør pande i ca 1 - 1 1/2 min. på hver side ved middel varme, og kom dem derefter i en lufttæt beholder, eller på en tallerken under staniol, - dampen vil gøre at de bliver lækre bløde.
Fyld
- Varm olien i en gryde.
- Skær kødet i mindre stykker og brun det hurtigt af i olien sammen med krydderiet.
- Tilsæt boullion og lad kødet små simre så det glaseres og til sidst trevler, - det tager ca. 30 min.
- Tilsæt evt. lidt tomatsalsa, det giver en fantastisk smag.
Avocado creme
- Bland ingredienserne i en minihakker og blend til en fin creme, eller mos det hele godt sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber. Opbevar i en lufttæt beholder med en avocadosten ved til det skal spises, så undgår du det bliver brunt.
Noter
Vi har toppet vores tortillas med bl.a. ruccola, frissé, syltede rødløg, vagtelæg, grillede baby majs, forårsløg mv. Brug det du bedst kan lide, og af de rester du har i køleskabet.
En god avocado creme og en spicy tomatsalsa er dog et must efter min mening.



Kan man bruge andet maksmel ?
Hej Heidi
Du kan sagtens bruge andet majsmel end den jeg skriver:)
Kh Dianna
…er 3,5 dl vand ikke for meget? …min tortilla dej er nærmest flydende..
Mvh
Marianne
Hej Marianne
Det lyder mærkeligt, for dejen skal jo kunne æltes.
Er der målt korrekt, og hvilken mel har du mon brugt? 🙂
Kh Dianna