Lækker smørstegt ising serveret med sprød bakskuld, søde bløde løg og hvidvinssauce.
Denne her ret er en sikker vinder, og det kan vi med 100% sikkerhed sige, da Jes faktisk vandt over James Price i Price Inviterer i 2015 med præcis denne ret, samt vores æbleskiver med bakskuld, rødbede marmelade og eddikepulver.
Price Inviterer lavede en række udsendelser hvor de inviterede en madglad seer ind for at dyste imod dem i køkkenet, og der blev Jes en af de heldige der skulle dyste mod James.
Det blev til denne helt fantastiske ret som vi næsten burde kalde Jes signaturret, – den smager fuldstædig vanvittig godt.
Isingen kan skiftes ud med en anden hvid fisk alt efter sæson, – men stegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce skal der altså til.
Stegt ising med smørstegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Stegt ising
- 4
store ising fileter
-
Smør eller rapsolie
-
Lidt sukker
-
Salt
Smørstegt bakskuld
- 1
bakskuld, flået og fileteret
- Smør til stegning, gerne klaret
Søde løg
- 2 store løg,skåret i strimler
- 50 g
smør
- 1 1/2 spsk
sukker
Hvidvinssauce
- 2 skalotteløg, finthakkede
- 1/2 l
piskefløde
- 2 dl
tør hvidvin
- 1 dl
fiskefond
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 bdt dild, finthakket
-
Lidt olie
-
Salt og peber
Derudover
- 1
savoy kål
- 1 tsk
salt
- 1 liter
kogende vand
- Frisk dild, små kviste heraf
-
Rød syre
Sådan gør du
Bakskuld
- Steg bakskuld filterne i rigeligt smør til de er gyldne og sprøde.
- Læg dem til side og lad dem hvile på lidt køkkenrulle indtil servering.
Søde løg
- Smelt smørret i en lille kasserolle, og steg løgene blanke og møre ved middel varme.
- Tilsæt derefter sukkeret, og lad det smelte og karamellisere løgene.
- Lad dem stå i gryden ved svag varme indtil servering.
Hvidvinssauce
- Steg løgene klare i lidt olie.
- Tilsæt hvidvin og lad det reducere til det halve.
- Tilsæt fløde og fiskefond og lad saucen koge godt ind, - rør jævnligt.
- Lige inden servering tilsættes finthakket dild, og saucen smages til med salt, peber og citron.
Stegt ising
- Læg fileterne dobbelt så de får lidt tykkelse
- Krydre med salt og sukker, og lad dem trække i 15 min.
- Steg fiskene i en god klat smør ved jævn høj varme, til de bliver flotte gylden på den ene side. Vend derefter stykkerne, tag panden af blusset, og lad fiskene tilberede færdigt på eftervarmen fra pande i et par minutter.
Savoykål
- Pil de yderste flotte grønne blade af kålhovedet, og udstik 12 cirkler med en diameter på ca. 8-10 cm.
- Lige inden servering opløses salt i det kogende vand og bladene lægges heri, hvor de skal trække et par minutter.
- Tag bladene op og lad dem dryppe af inden retten anrettes.
Anretning
- Læg de søde løg i bunden af en dyb tallerken, og overhæld dem med hvidvinssaucen.
- Placer fisken ovenpå løgene og dæk stykket delvist med det tilberedte savoykål.
- Top retten af med sprødstegt bakskuld og pynt med små dild kviste og syre.