Stegt ising - Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce

Stegt ising med bakskuld, bløde løg og hvidvinssauce

Stegt ising med smørstegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce
Opskrift på stegt ising med smørstegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce
Stegt ising - Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce

Lækker smørstegt ising serveret med sprød bakskuld, søde bløde løg og hvidvinssauce.
Denne her ret er en sikker vinder, og det kan vi med 100% sikkerhed sige, da Jes faktisk vandt over James Price i Price Inviterer i 2015 med præcis denne ret, samt vores æbleskiver med bakskuld, rødbede marmelade og eddikepulver.
Price Inviterer lavede en række udsendelser hvor de inviterede en madglad seer ind for at dyste imod dem i køkkenet, og der blev Jes en af de heldige der skulle dyste mod James.
Det blev til denne helt fantastiske ret som vi næsten burde kalde Jes signaturret, – den smager fuldstædig vanvittig godt.
Isingen kan skiftes ud med en anden hvid fisk alt efter sæson, – men stegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce skal der altså til.

Stegt ising - Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce

Stegt ising med smørstegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce

Opskrift på stegt ising med smørstegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Stegt ising

  • 4

    store ising fileter

  • Smør eller rapsolie

  • Lidt sukker

  • Salt

Smørstegt bakskuld

  • 1

    bakskuld, flået og fileteret

  • Smør til stegning, gerne klaret

Søde løg

  • 2 store løg,skåret i strimler
  • 50 g

    smør

  • 1 1/2 spsk

    sukker

Hvidvinssauce

  • 2 skalotteløg, finthakkede
  • 1/2 l

    piskefløde

  • 2 dl

    tør hvidvin

  • 1 dl

    fiskefond

  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 bdt dild, finthakket
  • Lidt olie

  • Salt og peber

Derudover

  • 1

    savoy kål

  • 1 tsk

    salt

  • 1 liter

    kogende vand

  • Frisk dild, små kviste heraf
  • Rød syre

Sådan gør du

Bakskuld

  • Steg bakskuld filterne i rigeligt smør til de er gyldne og sprøde.
  • Læg dem til side og lad dem hvile på lidt køkkenrulle indtil servering.

Søde løg

  • Smelt smørret i en lille kasserolle, og steg løgene blanke og møre ved middel varme.
  • Tilsæt derefter sukkeret, og lad det smelte og karamellisere løgene.
  • Lad dem stå i gryden ved svag varme indtil servering.

Hvidvinssauce

  • Steg løgene klare i lidt olie.
  • Tilsæt hvidvin og lad det reducere til det halve.
  • Tilsæt fløde og fiskefond og lad saucen koge godt ind, - rør jævnligt.
  • Lige inden servering tilsættes finthakket dild, og saucen smages til med salt, peber og citron.

Stegt ising

  • Læg fileterne dobbelt så de får lidt tykkelse
  • Krydre med salt og sukker, og lad dem trække i 15 min.
  • Steg fiskene i en god klat smør ved jævn høj varme, til de bliver flotte gylden på den ene side. Vend derefter stykkerne, tag panden af blusset, og lad fiskene tilberede færdigt på eftervarmen fra pande i et par minutter.

Savoykål

  • Pil de yderste flotte grønne blade af kålhovedet, og udstik 12 cirkler med en diameter på ca. 8-10 cm.
  • Lige inden servering opløses salt i det kogende vand og bladene lægges heri, hvor de skal trække et par minutter.
  • Tag bladene op og lad dem dryppe af inden retten anrettes.

Anretning

  • Læg de søde løg i bunden af en dyb tallerken, og overhæld dem med hvidvinssaucen.
  • Placer fisken ovenpå løgene og dæk stykket delvist med det tilberedte savoykål.
  • Top retten af med sprødstegt bakskuld og pynt med små dild kviste og syre.
Jes laver mad med James Price :) En stor oplevelse!
Jes lavede mad med James Price i Price Inviterer – det er fra Februar 2014.
Stegt ising - Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce
Stegt ising – Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce
Stegt ising - Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce
Stegt ising – Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)