Stegt ising - Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce

Stegt ising med bakskuld, bløde løg og hvidvinssauce

Lækker smørstegt ising serveret med sprød bakskuld, søde bløde løg og hvidvinssauce.
Denne her ret er en sikker vinder, og det kan vi med 100% sikkerhed sige, da Jes faktisk vandt over James Price i Price Inviterer i 2015 med præcis denne ret, samt vores æbleskiver med bakskuld, rødbede marmelade og eddikepulver.
Price Inviterer lavede en række udsendelser hvor de inviterede en madglad seer ind for at dyste imod dem i køkkenet, og der blev Jes en af de heldige der skulle dyste mod James.
Det blev til denne helt fantastiske ret som vi næsten burde kalde Jes signaturret, – den smager fuldstædig vanvittig godt.
Isingen kan skiftes ud med en anden hvis fisk alt efter årstid og udbud, – men stegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce skal der altså til.

Jes laver mad med James Price :) En stor oplevelse!
Jeg lavede mad med James Price i Price Inviterer – det er fra Februar 2014. PS Jeg er muligvis den eneste der har rørt et æg på Teddy røremaskine på TV 🙂

Stegt ising med smørstegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på stegt ising med smørstegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce

Ingredienser

  • Stegt ising
  • 4 store ising fileter
  • Smør eller rapsolie
  • Lidt sukker
  • Salt
  • Smørstegt bakskuld
  • 1 bakskuld, flået og fileteret
  • Smør til stegning
  • Søde løg
  • 2 store løg
  • 50 g smør
  • 1 1/2 spsk sukker
  • Hvidvinssauce
  • 2 skalotteløg , finthakkede
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1/2 l piskefløde
  • 1 dl fiskefond
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 budt dild , finthakket
  • Lidt olie
  • Salt og peber
  • Derudover
  • 1 savoy kål
  • 1 tsk salt
  • 1 liter kogende vand
  • Frisk dild, små kviste heraf
  • Rød syre

Fremgangsmåde

1

Bakskuld Steg bakskuld filterne i rigeligt smør til de er gyldne og sprøde.

2

Læg dem til side og lad dem hvile på lidt køkkenrulle indtil servering.

3

Hvidvinssauce Steg løgene klare i lidt olie.

4

Tilsæt hvidvin og lad det reducere til det halve.

5

Tilsæt fløde og fiskefond og lad saucen koge godt ind, - rør jævnligt.

6

Lige inden servering tilsættes finthakket dild, og saucen smages til med salt, peber og citron.

7

Søde løg Steg løgene blanke og møre ved middel varme.

8

Tilsæt derefter sukkeret og lad det smelte og karamellisere løgene.

9

Lad dem hvile ved svag varme i gryden indtil servering.

10

Stegt ising Læg fileterne dobbelt så de får lidt tykkelse

11

Krydre med salt og sukker og dem trække i 15 min.

12

Steg fiskene i en god klat smør ved jævn høj varme, til de bliver flotte gylden på den ene side, - vend fiskene, tag panden af blusset, og lad fiskene tilberede færdigt på eftervarmen fra pande i et par minutter.

13

Savoykål Pil de yderste flotte grønne blade af kålhovedet, og udstik 12 cirkler med en diameter på ca. 8-10 cm.

14

Lige inden servering opløses salt i det kogende vand og bladene lægges heri, hvor de skal trække et par minutter.

15

Tag bladene op og lad dem dryppe af inden retten anrettes.

16

Anretning Læg de søde løg i bunden af en dyb tallerken, og overhæld dem med hvidvinssaucen.

17

Placer fisken ovenpå løgene og dæk stykket delvist med det tilberedte savoykål.

18

Top retten af med sprødstegt bakskuld og pynt med små dild kviste og syre.

Stegt ising - Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce
Stegt ising – Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce
Stegt ising - Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce
Stegt ising – Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*