
Nem og lækker opskrift på Salsa Brava, – den skønne spanske Bravas sauce. Den er perfekt på en portion Patatas Bravas, eller som dip eller topping på kylling, fisk eller lignende.
Prøv også at servere den med en portion Gambas al Ajillo, – den er skøn til at dyppe sprøde brødskiver i.
Bravas sauce – eller Salsa Brava, kan med fordel laves i forvejen og opbevares på køl. Den holder sig fint i 4-5 dage, og skal blot lunes inden servering. Den kan også serveres kold, – personligt synes jeg dog den smager bedst lun.

Salsa Brava – Bravas sauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 ds hakkede tomater eller polpa
- 3/4 dl vand
- 1 stort løg, grofthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk sød paprika
- 1/2-1 tsk røget paprika
- 1/2-1 tsk stærk paprika
- 1/2 tsk chiliflager
- 1/2 tsk sukker
- 1 tsk sherry eddike – eller rødvins eddike
Sådan gør du
- Varm olien i en lille gryde, og steg løg og hvidløg af ved middel varme, til løgene er klare.
- Tilsætkrydderierne og varm igennem et minuts tid, inden du tilsætter de hakkede tomater, sukker og vand, og lader saucen simre ved god høj varme i 5 minutter.Rør jævnligt.
- Tilsæt sherryeddiken, og smag til med salt og peber.
- Blend saucen til den er helt glat, – og juster evt. konsistensen hvis der er behov for det. Saucen skal have en cremet konsistens.*Saucen kan laves på forhånd og stilles på køl. Lun den en smule inden den skal serveres, – det giver det bedste resultat.
