Der er middage, man husker for smagen. Og så er der dem, man husker for det hele. Vores kobberbryllup på Nordlandet var begge dele – og lidt til.
Vi havde set frem til denne aften. Efter nogle dejlige dage på Bornholm, hvor vi både spiste og oplevede godt, gemte vi Nordlandet til sidst. Det viste sig at være den helt rigtige beslutning – for det her blev kulminationen på både kærligheden og smagene.
Førstehåndsindtryk og arkitektur med ro
Vi boede på hotellet, så vi kunne helt uforstyrret glide fra værelset ned til restauranten. Selve bygningen er en fryd for arkitekturøjet: en blanding af skandinavisk enkelhed og råhed – beton, træ, stål og kæmpe glaspartier, der lader havet spille hovedrollen. Det hele emmer af balance. Og det skaber en ro i kroppen, allerede inden man får sat sig.
Den udsigt, det lys – og det selskab
Vi ankom i det gyldne skær, hvor solen stadig hang lavt over Østersøen. Vi tog et par billeder foran det store panoramavindue – sådan nogle minder skal man have – og lod så maden tage over. Det var som om udsigten og den stille, afdæmpede stemning i rummet gjorde smagene endnu mere klare. Her var intet stress, intet pres – kun en rolig, nærværende glæde ved at være netop her.
Service i en klasse for sig
Tjenerne på Nordlandet er det, mange restauranter drømmer om: voksne, rolige, professionelle – og så med det der glimt i øjet. De guidede os venligt gennem menukortet, valgte vin med sikker hånd og formåede samtidig at få os til at føle os hjemme. Man følte sig set og taget sig af – uden at det blev påtaget.
Og så er der noget særligt over betjening, der også rummer børn med samme naturlighed som de voksne. Vores piger, Alberte og Olivia, blev mødt med smil og kærlig opmærksomhed – og fik ikke blot “noget fra kortet”, men små, velsmagende fiskebidder og brød, der fik dem til at smile. Det er en kunst.