Den bedste tiramisu, – creme, blød og intens på den helt rigtige måde, en klassisk dessert fra det italienske køkken.
Tiramisu anrettet i portionsglas er en fantastisk måde at lave desserten på, – den er klar til servering og det er virkelig nemt at lave.
Portionsanrettet tiramisu kan laves i 2 størrelser, – i små glas eller i større glas, f.eks. et cocktailglas. I opskriften forklarer jeg fremgangsmåden for begge anretninger.
Tiramisu kan med fordel laves dagen i forvejen, – den bliver kun endnu bedre af en nat på køl. Da den her anrettes i glas, og ikke som sådan “skal sætte sig” kan den serveres efter et par timer på køl, – men min anbefaling er at lave den dagen i forvejen.
Perfekt som nytårs dessert, eller bare til en hyggelig aften med familie og venner.
Portionsanrettet Tiramisu
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g mascarpone
- 125 g æggehvider
- 65 g æggeblomme
- 150 g sukker
- 2 dl god espresso
- 1 pk ladyfingers / savoiardi
- Kakaopulver
Sådan gør du
- Bryg et par deciliter god espresso og lad den køle af til den er lun. *Alternativt kan det være en god stærk kaffe, men vær opmærksom på at kaffen udgør en stor del af smagen, – så den skal være god kraftig.
- Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret til du har en lækker luftig æggesnaps. Gerne på en røremaskine, alternativt med en håndmixer.
- Tilsæt derefter mascarponeosten (dræn den for evt. overskydende væde), og pisk nu cremen til den er luftig og lækker. Sæt den på køl.Først vil cremen virke tynd, men pisk videre i 5-6 minutter så bliver den så cremet og lækker.Det gøres klart nemmest på en røremaskine, men du kan også gøre det med en håndmixer, – måske den her skal have lidt længere tid.Alternativt kan du vende mascarponen i æggesnapsen, men jeg vil anbefale at piske den, – den bliver så luftig og cremet.
- Pisk derefter æggehviderne med den anden halvdel af sukkeret, til du kan vende skålen på hovedet, uden den glider ud.
- Vend æggehviderne i mascarponecremen af et par omgange. Gør det forsigtigt, så du beholder så meget luft i cremen som muligt. Sæt den på køl mens dine ladyfingers dyppes i espressoen.
- Dyp dine ladyfingers I espressoen. Dyp kun den del uden sukker og gør det hurtigt, da de suger masser af espresso til sig.Læg dem til løbende til side på et stykke bagepapir med den våde side opad.
- Find 8 små serverings glas eller 6 større.I de små serverings glas bruges 2 ladyfingers til hver dessert, som knækkes i 3 mindre stykker.I de store serverings glas bruges 3 ladyfingers til hver dessert, som hver knækkes på midten.
- Hæld cremen på en sprøjtepose og lave et hul i enden, – ikke for småt.
- Sprøjt en smule creme i bunden af hvert glas, og top derefter med et lag ladyfingers.I de små glas lægger du 3 små stykker, og i de store glas lægger 3 større stykker.
- Sprøjt et godt lag creme over kiksene, og læg igen et lag kiks, – samme fremgangsmåde som ovenfor.
- Sprøjt sidste lag creme på kiksede og sæt dine tiramisuer på køl i minimum 4 timer, og helst natten over.
- Drys med kakaopulver inden servering.