Opskrift på tiramisu anrettet i små glas, - perfekt servering til gæster.Opskriften rækker til 8 små glas eller 6 større.
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Forb. tid 25 minutterminutter
Tilb. tid 6 timertimer
Samlet tid 6 timertimer25 minutterminutter
Servings 8personer
Ingredienser
250gmascarpone
125gæggehvider
65gæggeblomme
150gsukker
2dlgod espresso
1pkladyfingers / savoiardi
Kakaopulver
Sådan gør du
Bryg et par deciliter god espresso og lad den køle af til den er lun. *Alternativt kan det være en god stærk kaffe, men vær opmærksom på at kaffen udgør en stor del af smagen, – så den skal være god kraftig.
Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret til du har en lækker luftig æggesnaps. Gerne på en røremaskine, alternativt med en håndmixer.
Tilsæt derefter mascarponeosten (dræn den for evt. overskydende væde), og pisk nu cremen til den er luftig og lækker. Sæt den på køl.Først vil cremen virke tynd, men pisk videre i 5-6 minutter så bliver den så cremet og lækker.Det gøres klart nemmest på en røremaskine, men du kan også gøre det med en håndmixer, – måske den her skal have lidt længere tid.Alternativt kan du vende mascarponen i æggesnapsen, men jeg vil anbefale at piske den, – den bliver så luftig og cremet.
Pisk derefter æggehviderne med den anden halvdel af sukkeret, til du kan vende skålen på hovedet, uden den glider ud.
Vend æggehviderne i mascarponecremen af et par omgange. Gør det forsigtigt, så du beholder så meget luft i cremen som muligt. Sæt den på køl mens dine ladyfingers dyppes i espressoen.
Dyp dine ladyfingers I espressoen. Dyp kun den del uden sukker og gør det hurtigt, da de suger masser af espresso til sig.Læg dem til løbende til side på et stykke bagepapir med den våde side opad.
Find 8 små serverings glas eller 6 større.I de små serverings glas bruges 2 ladyfingers til hver dessert, som knækkes i 3 mindre stykker.I de store serverings glas bruges 3 ladyfingers til hver dessert, som hver knækkes på midten.
Hæld cremen på en sprøjtepose og lave et hul i enden, - ikke for småt.
Sprøjt en smule creme i bunden af hvert glas, og top derefter med et lag ladyfingers.I de små glas lægger du 3 små stykker, og i de store glas lægger 3 større stykker.
Sprøjt et godt lag creme over kiksene, og læg igen et lag kiks, - samme fremgangsmåde som ovenfor.
Sprøjt sidste lag creme på kiksede og sæt dine tiramisuer på køl i minimum 4 timer, og helst natten over.