Frisk og lækker cheesecake med passionsfrugt, vanilje og champagne, – lavet ud fra den skønne cocktail af samme navn – Pornstar Martini.
Denne her festlige passionsfrugt cheesecake er oplagt at serveres for dine gæster, – til fødselsdagen, som nytårs kage eller som påskekage.
Pornstar Martini cheesecake er delt op i to lag, – det orange lag indeholder frisk passionsfrugt saft, passoa, vodka og vanilje, – og det øverste hvide lag indeholder champagnen.
Det hvide lag skal symbolisere “champagne shottet” og det orange lag skal symbolisere selve drinken.
Min opskrift på Pornstar Martini som cocktail finder du her.
Pornstar Martini cheesecake
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 200 g digestive kiks
- 60 g mandler (kan undlades)
- 100 g smør
Passionsfrugt cheesecake – det orange lag
- 150 g flødeost
- 1 1/2 dl piskefløde
- 100 g græsk yoghurt
- 1 vaniljestang, kornene heraf
- 1 dl frisk passionsfrugt saft – ca. 8-10 passionsfrugter
- 1/2 dl passoa
- 1/2 dl vodka
- 1/2 lime, saften heraf
- 75 g flormelis
- 5 blade husblas
- Orange pastafarve – jeg bruger den fra Dr. Oetker
Champagne cheesecake – det hvide lag
- 50 g flødeost
- 50 g græsk yoghurt
- 1 dl piskefløde
- 35 g flormelis
- 1/2 dl champagne demi sec
- 1 1/2 blade husblas
Derudover
- Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
- Kageplast
- Pynt, – evt. ananaskirsebær, hvide chokoladekugler eller lignende
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
- Blend kiks og mandler til en fin mel, og rør dem sammen med den smeltede smør.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
- Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile mens de øvrige elementer laves.
Passionsfrugt cheesecake – det orange lag
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
- Pisk fløden til en blød flødeskum, – sørg for ikke at piske den for meget.
- Rør flødeost, græsk yoghurt og vanilje sammen, og tilsæt derefter flormelis.Du kan evt. piske det med piskeris/håndmixer så du sikre cremen er fri for klumper.
- Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud af dem. Hæld det i en finmasket sigte, og mas saften ud af det med bagsiden af en ske. Du skal bruge 1 dl friskpresset saft uden kerner.
- Rør passionssaften, linme, vodka og passoa i ostecremen.
- Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen for meget inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 1 spsk vand.Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
- Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.*Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
- Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen.
- Vend til sidste flødeskummen i, og tilsæt frugtfarve/pastafarve til du opnår den ønskede farve
- Hæld ostecremen over kiksebunden, og fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det. Bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
- Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i et par timer, eller til overfladen er fast nok til at modtage næste lag ostecreme.
Champagne cheesecake – det hvide lag
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
- Pisk fløden til en blød flødeskum, – sørg for ikke at piske den for meget.
- Rør flødeost og græsk yoghurt sammen i, – og tilsæt derefter flormelis.Du kan evt. piske det med piskeris/håndmixer så du sikre cremen er fri for klumper.
- Rør champagnen i, og vend derefter flødeskummen i ostecremen. Gør det forsigtigt så du beholder så meget luft i ostecremen som muligt.
- Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen for meget inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 1 spsk vand.Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
- Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.*Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
- Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen.
- Hæld ostecremen over cheesecaken, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det. Bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
- Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, eller gerne natten over.
Pornstar Martini cheesecake
- Inden servering befries kagen fra kagering og kageplast, og pyntes som ønsket.
- Jeg har toppet denne med ananas kirsebær, cremefarvede chokoladekugler fra Special Moments og lidt orange tørrede blomster.
Hejsa
Har du et forslag til substitution af champagnen med noget andet?
Mvh Lisbeth
Hej Lisbeth
Du kan sagtens erstatte med f.eks. hvidvin – og ellers erstat blot med lidt ekstra fløde og evt. en smule citronsaft for lidt syre 🙂
Kh Dianna
Jeg tror aldrig jeg har lavet en cheese cake før – måske lidt overmodig at lægge ud med den til nyår og køkkenet lignede ragnarok bagefter. Jeg ved ikke om det er muligt – men måske kan du sætte en markering på sværhedsgraden af nogle af retterne. Jeg lavede den til nytårsmenu, men synes at den fine smag af champagne og passionsfrugt ikke kom til sin rette som dessert efter en hovedret af stærke smage fra kød og rødvin. Faktisk kunne jeg smage flere af de fine smagsnuancer dagen efter og synes den stå mere alene f.eks. til et kagebord end som afslutningen på et stort måltid.
Hej Elisabeth
Det med at sætte sværhedsgrad på tænker jeg er svært for mig at vurdere. Jeg har lavet mange cheesecakes, og kan lave dem lynhurtigt og synes det er nemt. Men det betyder jo ikke at alle andre synes det er ligeså nemt.
En skam, at du ikke synes smagen var der efter middagen, men trods alt dejligt den smagte dig dagen efter 🙂
Kh Dianna
Det bliver en flot kage, men min blev kedelig og fad i smagen. Måske var der ikke så meget smag i passionsfrugterne jeg brugte, men hvis jeg skulle lave den en anden gang, så ville jeg bruge dobbelt mængde passionsfrugtjuice.
Hej Lisbeth
Sikken en skam, det kan godt være passionsfrugterne har været kedelig 🙂
Husk hvis du bruger mere passionsfrugt saft, at så skal mængden af husblas også øges en smule 🙂
Du kan også toppe den med en lag passionsfrugt gelé 🙂
Dbh Dianna
Jeg har lavet denne kage et par gange nu, og den er altid et hit blandt gæsterne!
Jeg undre mig dog altid over, at lime og vanilje er angivet i ingredienslisten, men ikke i selve opskriften. Er det bare mig, som læser helt forkert eller er der en lille fejl i opskriften 🙂
Hej Pernille
Hvor er det dejligt ay høre – tak 🙂
Ej ja, det er en forglemmelse, det er skrevet i fremgangsmåden nu. Dejligt du skrev det, tak 🙂
Kh Dianna