Pornstar Martini cheesecake - Opskrift på passionafrugt cheesecake

Pornstar Martini cheesecake

Frisk og lækker cheesecake med passionsfrugt, vanilje og champagne, – lavet ud fra den skønne cocktail af samme navn – Pornstar Martini.
Denne her festlige passionsfrugt cheesecake er oplagt at serveres for dine gæster, – til fødselsdagen, som nytårs kage eller som påskekage.
Pornstar Martini cheesecake er delt op i to lag, – det orange lag indeholder frisk passionsfrugt saft, passoa, vodka og vanilje, – og det øverste hvide lag indeholder champagnen.
Det hvide lag skal symbolisere “champagne shottet” og det orange lag skal symbolisere selve drinken.
Min opskrift på Pornstar Martini som cocktail finder du her.

Pornstar Martini cheesecake - Opskrift på passionafrugt cheesecake

Pornstar Martini cheesecake

Opskrift på cheesecake med passionsfrugt og champagne, – lavet ud fra drinken Pornstar Martini.
5 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 6 timer
Antal: 8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 200 g digestive kiks
  • 60 g mandler
  • 100 g smør

Passionsfrugt cheesecake – det orange lag

  • 150 g flødeost
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 100 g græsk yoghurt
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • 1 dl frisk passionsfrugt saft – ca. 8-10 passionsfrugter
  • 1/2 dl passoa
  • 1/2 dl vodka
  • 1/2 lime, saften heraf
  • 75 g flormelis
  • 5 blade husblas
  • Orange pastafarve – jeg bruger den fra Dr. Oetker

Champagne cheesecake – det hvide lag

  • 50 g flødeost
  • 50 g græsk yoghurt
  • 1 dl piskefløde
  • 35 g flormelis
  • 1/2 dl champagne demi sec
  • 1 1/2 blade husblas

Derudover

  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast
  • Pynt, – evt. ananaskirsebær, hvide chokoladekugler eller lignende

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
  • Blend kiks og mandler til en fin mel, og rør dem sammen med den smeltede smør.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. 
    Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile mens de øvrige elementer laves.

Passionsfrugt cheesecake – det orange lag

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum, – sørg for ikke at piske den for meget.
  • Rør flødeost og græsk yoghurt sammen i, – og tilsæt derefter flormelis.
    Du kan evt. piske det med piskeris/håndmixer så du sikre cremen er fri for klumper.
  • Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud af dem. Hæld det i en finmasket sigte, og mas saften ud af det med bagsiden af en ske.
    Du skal bruge 1 dl friskpresset saft uden kerner.
  • Rør passionssaften, vodka og passoa i ostecremen.
  • Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. 
    Undlad at vride husblassen for meget inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 1 spsk vand.
    Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
  • Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
    *Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
  • Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen.
  • Vend til sidste flødeskummen i, og tilsæt frugtfarve/pastafarve til du opnår den ønskede farve
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, og fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det. Bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i et par timer, eller til overfladen er fast nok til at modtage næste lag ostecreme.

Champagne cheesecake – det hvide lag

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum, – sørg for ikke at piske den for meget.
  • Rør flødeost og græsk yoghurt sammen i, – og tilsæt derefter flormelis.
    Du kan evt. piske det med piskeris/håndmixer så du sikre cremen er fri for klumper.
  • Rør champagnen i, og vend derefter flødeskummen i ostecremen. 
    Gør det forsigtigt så du beholder så meget luft i ostecremen som muligt.
  • Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. 
    Undlad at vride husblassen for meget inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 1 spsk vand.
    Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
  • Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
    *Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
  • Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen.
  • Hæld ostecremen over cheesecaken, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det. Bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, eller gerne natten over.

Pornstar Martini cheesecake

  • Inden servering befries kagen fra kagering og kageplast, og pyntes som ønsket.
  • Jeg har toppet denne med ananas kirsebær, cremefarvede chokoladekugler fra Special Moments og lidt orange tørrede blomster.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse