Pizza med bresaola og vagtelæg

Pizza med bresaola og vagtelæg

Hjemmelavet pizza med forskellig topping, – vi elsker det, og laver det minimum en gang om måneden. Når vejret er til det laver vi dem på pizzasten i vores Morsø Forno, det giver en fantastisk smag, en lækker sprød bund, og så er det altså bare piv hyggeligt.
Den her variation prøvede vi første gang her i sommers, og den røg direkte ind på en første plads, – super lækker og igen enkel og med få ingredienser.

Pizza med bresaola og vagtelæg

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 1/2 time

Opskrift på pizza med bresaola og vagtelæg

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej - denne opskrift giver lækre sprøde pizzabunde
  • Tomatsauce
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 stort løg, fint hakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Frisk basilikum, - kan undlades
  • Topping
  • 200 g fast mozarella i mindre stykker
  • 1/2 squash i tynde skiver, - brug gerne mandolinjern
  • 1 pk vagtel æg
  • 1 pk tørret bresaola
  • 2 håndfulde ruccola
  • Parmesan til topping
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

1

Tomatsauce Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.

2

Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.

3

Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.

4

Topping Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.

5

Smør pizzabundene med tomatsauce.

6

Fordel mozzarella og squash på bundene, og bag pizzaerne til de er gyldne og næsten færdigbagt (i ovn, ca. 12-15 min ved 250 grader).

7

Tag pizzaerne ud og slå 5 vagtelæg ud på hver pizza og bag dem færdigt et par minutter, - æggene skal stadig gerne være med blød blomme.

8

Top pizzaerne med bresaola, ruccola, parmesan og lidt friskkværnet peber

Noter

Pizzabunden kan med fordel laves dagen før og hæve på køl natten over, - reducer der mængden af gær til 5 g.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*