Pizza med bresaola og vagtelæg

Pizza med bresaola og vagtelæg

Pizza med bresaola og vagtelæg
Opskrift på pizza med bresaola og vagtelæg
Pizza med bresaola og vagtelæg

Hjemmelavet pizza med forskellig topping, – vi elsker det, og laver det minimum en gang om måneden. Når vejret er til det laver vi dem på pizzasten i vores Morsø Forno, det giver en fantastisk smag, en lækker sprød bund, og så er det altså bare piv hyggeligt.
Den her variation prøvede vi første gang her i sommers, og den røg direkte ind på en første plads, – super lækker og igen enkel og med få ingredienser.

Pizza med bresaola og vagtelæg

Pizza med bresaola og vagtelæg

Opskrift på pizza med bresaola og vagtelæg
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 1

    stort løg, fint hakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1 tsk

    oregano

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Frisk basilikum, - kan undlades

Topping

  • 200 g

    fast mozarella i mindre stykker

  • 1/2

    squash i tynde skiver, - brug gerne mandolinjern

  • 1 pk

    vagtel æg

  • 1 pk

    tørret bresaola

  • 2 håndfulde

    ruccola

  • Parmesan til topping

  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
  • Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.

Topping

  • Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
  • Smør pizzabundene med tomatsauce.
  • Fordel mozzarella og squash på bundene, og bag pizzaerne til de er gyldne og næsten færdigbagt (i ovn, ca. 12-15 min ved 250 grader).
  • Tag pizzaerne ud og slå 5 vagtelæg ud på hver pizza og bag dem færdigt et par minutter, - æggene skal stadig gerne være med blød blomme.
  • Top pizzaerne med bresaola, ruccola, parmesan og lidt friskkværnet peber

Noter

Pizzabunden kan med fordel laves dagen før og hæve på køl natten over, - reducer der mængden af gær til 5 g.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*