Hjemmelavet pizza med forskellig topping, – vi elsker det, og laver det minimum en gang om måneden. Når vejret er til det laver vi dem på pizzasten i vores Morsø Forno, det giver en fantastisk smag, en lækker sprød bund, og så er det altså bare piv hyggeligt.
Den her variation prøvede vi første gang her i sommers, og den røg direkte ind på en første plads, – super lækker og igen enkel og med få ingredienser.
Pizza med bresaola og vagtelæg
Opskrift på pizza med bresaola og vagtelæg
Ingredienser
- 1 portion pizzadej - denne opskrift giver lækre sprøde pizzabunde
- Tomatsauce
- 1 ds hakkede tomater
- 1 stort løg, fint hakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- Olivenolie
- Salt og peber
- Frisk basilikum, - kan undlades
- Topping
- 200 g fast mozarella i mindre stykker
- 1/2 squash i tynde skiver, - brug gerne mandolinjern
- 1 pk vagtel æg
- 1 pk tørret bresaola
- 2 håndfulde ruccola
- Parmesan til topping
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Tomatsauce Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.
Topping Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
Smør pizzabundene med tomatsauce.
Fordel mozzarella og squash på bundene, og bag pizzaerne til de er gyldne og næsten færdigbagt (i ovn, ca. 12-15 min ved 250 grader).
Tag pizzaerne ud og slå 5 vagtelæg ud på hver pizza og bag dem færdigt et par minutter, - æggene skal stadig gerne være med blød blomme.
Top pizzaerne med bresaola, ruccola, parmesan og lidt friskkværnet peber
Noter
Pizzabunden kan med fordel laves dagen før og hæve på køl natten over, - reducer der mængden af gær til 5 g.