Peberrodscreme er en skøn klassiker, der giver et friskt og skarpt løft til dine retter. Med kun 5 ingredienser er denne opskrift supernem at lave. Basen af 38% cremefraiche gør cremen både luftig og cremet, og dens fedme balancerer den intense smag fra den friske peberrod på bedste vis.
Denne peberrodscreme er særligt velegnet som tilbehør til fiskeretter som laks og torsk, eller til røget kød og roastbeef. Den fungerer også fantastisk som dip til sprøde grøntsager eller som topping på smørrebrød, til forskellige appetizers, til rødbede tatar eller lignende. For den bedste smag anbefaler jeg at bruge et stykke frisk peberrod, som du selv river – det fremhæver cremens karakter.
Cremen kan nemt opbevares på køl i 2-3 dage, så den er oplagt at lave på forhånd til gæstemiddage eller som en hurtig løsning til hverdagsretter.

Peberrodscreme
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 150 g creme fraiche 38%
- 2 spsk frisk peberrod, fintrevet
- 1-2 tsk citronsaft
- 1 tsk dijon
- 1/2 tsk sukker
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne i en skål og piske cremen godt sammen med en håndmixer til den tykner og får en lækker luftig konsistens. *Brug et frisk stykke peberrod som du selv river, det giver den bedste peberrodscreme.
- Smag til med salt og friskkværnet peber – og evt. mere peberrod.
- Opbevar den på køl til den skal servers – den holder fint på køl i 2-3 dage.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.


Super nem og lækker opskrift. Brugte den til både røgetlaks og rødt kød, mums!
Hejsa
Hvor er det dejligt du skriver det – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Da det er umuligt at købe 38% creme fraise prøvede jeg at bruge 18%, men det kan ikke piskes tyk så det er alt for tynd. Kan man gøre noget. Det smager godt men ubrugeligt.
Hej Klaus
De plejer at have det i større supermarkeder som Føtex, Kvickly, meny osv.
Tror desværre ikke du kan redde den, da man ikke kan piske 18% crème fraîche.
Måske du kan blande lidt flødeskum sammen med nogle skefulde? Med ved ikke om det også bare vil blive tyndt uden at smage af så meget.
Dbh Dianna
Endelig fundet den helt perfekte opskrift. Tak tak tak
Hej Helle
Hvor gør det mig bare glad at høre – tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna