
Lækker cremet pasta med italiensk pølse (salsiccia), champignon, squash og mascarpone – soltørrede tomater, parmesan og hvidvin. Et skønt mix med masser af smag, ultra cremet og godt med fylde.
Den tager ingen tid at bikse sammen, – men smagen er helt vidunderlig.
Salsiccia er en fantastisk smagsgiver til masser af retter, – prøv f.eks. denne pizza med salsiccia, svampe og løg, eller denne med kartoffel, mascarpone, burrata og ruccola. Der er også denne lækre pasta med salsiccia, mascarpone og tomat.

Pasta med salsiccia, svampe, squash og mascarpone
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 300 g salsiccia – ferske pølser
- 70 g soltørrede tomater, drænet vægt
- 200 g champignon, skåret i skiver
- 1 løg, grofthakket
- 1 squash
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 dl hvidvin
- 200 g mascarpone
- 50 g parmesan, fintrevet
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- Salt og peber
- Olie
- Evt. lidt pastavand
- Chiliflager og frisk basilikum til toppen
Sådan gør du
- Halver squashen, skrab kernerne ud, – og skær den i skiver.
- Varm en smule olie på en pande, og mas pølsernes indhold ud på panden i større klumper.Pølserne indeholder en del fedt, så start med kun at varme en spsk olie, – du kan altid tilsætte mere.
- Steg kødet ved god høj varme i 5-8 minutter. Afgiver det meget fedt foretrækker jeg at hælde noget fra, – men det afgører du selv.
- Tilsæt svampene og steg videre ved høj varme, indtil svampene er godt brunede.
- Skru ned til middel varme og tilsæt løg, hvidløg, soltørrede tomater og squash, og steg med et par minutter, krydr med salt og peber. Jeg gemmer gerne en lille håndfuld squash som jeg vender i retten de sidste 3 minutter af tilberedningstiden, – så beholder den en god sprødhed og flot farve. Men det gør du som du ønsker.
- Hæld vinen over og lad den koge en smule ind, og tilsæt derefter mascarpone, parmesan og basilikumblade.
- Lad retten simre ved svag/middel varme, – og kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på posen.
- Dræn pastaen for væde og vend den i saucen, – juster evt. konsistensen med lidt pastavand, hvis der er behov for det, og smag til med salt og peber.
- Server retten toppet med frisk hakket basilikum, friskkværnet peber og evt. chiliflager.



Wauw.
Mega lækker opskrift…..den bliver lavet igen og igen og igen…….
Kunne ikke se i opskriften, hvor de soltørrede tomater skulle bruges?? Dem undlod jeg at bruge. Smagte fantastisk alligevel
Hej Kenneth
Ej hvor dejligt at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Arh den er smuttet, – det er tilføjet opskriften nu, men dejligt det smagte dig alligevel 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Hej Dianna.
Retten lyder super lækker, og jeg vil meget gerne lave den herhjemme.
Jeg ville bare lige høre dig om hvidvinen kan undlades i retten, eller om vi kan anvende noget andet i stedet?
Hejsa
Hvor er det dejligt at høre:)
Du kan sagtens undlade vinen, – erstat med bouillon og smag til med en smule citron til sidst hvis retten mangler syre:)
Kh Dianna
Meget lækker… vi brugte Brunstokket rørhat fra skoven. Den her ret har virkeligt mange smagsnuancer.
Hej Kristine
Ej hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Lækkert! Kan man bruge fløde i stedet for mascarpone?
Hej Stine
Det kan du sagtens gøre ja 🙂
Kh Dianna
Super lækker opskrift
Jeg brugte philadelphia light istedet for Mascarpone, og bouillon istedet for hvidvin – det fungerede så godt!
Tak for en dejlig opskrift!
Hej Maria
Ej hvor dejligt du skriver det, tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Virkelig god
Hejsa
Kan man bruge ricotta i stedet for mascarpone?
Hej Mads
Det kan du sagtens ja, men vær opmærksom på at ricotta har en lidt mere grynet konsistens – hvor mascarpone er super cremet:)
Kh Dianna
Virkelig lækker pastaret. Tak
Hej Trine
Tusind tak, hvor er det godt at høre:)
Kh Dianna