Opskrift på lækker cremet pasta med salsiccia, svampe og mascarpone - soltørrede tomater, parmesan og basilikum.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
300gsalsiccia - ferske pølser
70gsoltørrede tomater, drænet vægt
200gchampignon, skåret i skiver
1løg, grofthakket
1squash
3fedhvidløg, revet eller presset
2dlhvidvin
200gmascarpone
50gparmesan, fintrevet
1håndfuldfriske basilikumblade
Salt og peber
Olie
Evt. lidt pastavand
Chiliflager og frisk basilikum til toppen
Sådan gør du
Halver squashen, skrab kernerne ud, - og skær den i skiver.
Varm en smule olie på en pande, og mas pølsernes indhold ud på panden i større klumper.Pølserne indeholder en del fedt, så start med kun at varme en spsk olie, – du kan altid tilsætte mere.
Steg kødet ved god høj varme i 5-8 minutter. Afgiver det meget fedt foretrækker jeg at hælde noget fra, – men det afgører du selv.
Tilsæt svampene og steg videre ved høj varme, indtil svampene er godt brunede.
Skru ned til middel varme og tilsæt løg, hvidløg, soltørrede tomater og squash, og steg med et par minutter, krydr med salt og peber. Jeg gemmer gerne en lille håndfuld squash som jeg vender i retten de sidste 3 minutter af tilberedningstiden, - så beholder den en god sprødhed og flot farve. Men det gør du som du ønsker.
Hæld vinen over og lad den koge en smule ind, og tilsæt derefter mascarpone, parmesan og basilikumblade.
Lad retten simre ved svag/middel varme, - og kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på posen.
Dræn pastaen for væde og vend den i saucen, - juster evt. konsistensen med lidt pastavand, hvis der er behov for det, og smag til med salt og peber.
Server retten toppet med frisk hakket basilikum, friskkværnet peber og evt. chiliflager.