Pasta med cremet grønkålssauce - Opskrift på pasta med grønkål

Pasta med cremet grønkålssauce

Pasta med cremet grønkålssauce
Opskrift på nem, hurtig og virkelig lækker pasta vendt med en cremet grønkålssauce.
Pasta med cremet grønkålssauce - Opskrift på pasta med grønkål

Nem og lækker pasta med cremet grønkålssauce, – lavet på bare 15 minutter. Den går perfekt alene, eller kan serveres med et stykke stegt kylling, eller til et stykke bagt eller pandestegt laks.

Reklame*// Jeg har udviklet denne nemme og lækre pasta opskrift i samarbejde med Nordic Harvest.
Jeg har til denne pasta brugt deres lækre Baby grønkål, – den har en dejlig mild smag og en lækker fin konsistens. Baby grønkål fra Nordic Harvest gør sig også perfekt i salater, wraps og lignende, da bladene netop er høstet som baby skud – og derfor har masser af smag, en virkelig skøn konsistens og er utrolig fine og dekorative.
Du kan læse meget mere om Nordic Harvest bæredygtige og vertikale univers ved at trykke på linket her.

Bruger du almindelig grønkål – *Opskriften er udviklet med grønkål fra Nordic Harvest, – det er både mildt i smagen og har en blød og lækker konsistens. Derfor skal retten tilberedes lidt anderledes, hvis du bruger “almindelig grønkål”.
Her skal kålen nemlig koges, – i stedet for at steges, – simpelthen for at nedbryde fibrene i kålen.
Bring en gryde godt saltet vand i kog, – kog kålen (uden de grove stokke) i ca. 6 minutter. Tag kålen op med en hulske, og put den direkte i blenderen, sammen med de stegte løg, hvidløg og basilikum. Blend og juster evt. konsistensen med bouillon, – hvis der er behov for det. Det kommer lidt an på hvor meget kogevand der hænger ved bladene.
Derefter følger du opskriften, fra hvor du hælder det tilbage på panden.
Smag evt. til med et nip af en bouillonterning, hvis ikke det har været nødvendigt at justere konsistensen med bouillon.

Pasta med cremet grønkålssauce - Opskrift på pasta med grønkål

Pasta med cremet grønkålssauce

Opskrift på nem, hurtig og virkelig lækker pasta vendt med en cremet grønkålssauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.60 fra 22 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal2 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 250 g pasta
  • 2 pk Nordic Harvest baby grønkål* – eller 150 g grønkål uden stok *Læs intro
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 dl bouillon, kylling eller grønt
  • 50 g parmesan, revet
  • 20 g pinjekerner
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Kog pastaen al dente som beskrevet på posen.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
  • Varm lidt olie op på samme pande og steg løg og hvidløg et par minutter.
  • Hæld basilikum og grønkålen over og lad det varme med til den falder sammen, – krydr med friskkværnet peber og en smule salt.
    *Bruger du "almindelig grønkål" og ikke den fra Nordic Harvest, – skal kålen koges. Læs intro 🙂
  • Hæld pandens indhold i en blender sammen med de ristede pinjekerner, varm bouillon og parmesan, – og blend til du har en blød og ensartet sauce.
  • Hæld saucen tilbage på panden, tænd blusset på middel varme og smag saucen til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
  • Vend pastaen med saucen på panden, – du kan tage den direkte fra gryden, der må gerne hænge lidt pastavand ved.
  • Server pastaen toppet med revet parmesan og godt med friskkværnet peber.

Kommentarer

  1. Frans Emil Holland

    1 star
    Denne her opskrift fungerer simpelthen ikke. Jeg brugte en køkkenvægt til ingredienserne, og fik en sauce, der var fundstændigt uadskillelig og på ingen måde velsmagende. 150 g grønkål virker også af meget – sindssygt meget. Jeg prøvede at tynde op med vand, men det gjorde det ikke bedre. Det hele endte i skralderen.

    Jeg har svært ved at tro på at nogen har fået et godt resultat ud af at følge din opskrift. Så tak for lort. Dit eneste forsvar må være, at jeg efter at have prøvet det af har svært ved at forestille mig, at grønkål overhovedet fungerer i en pasta ret. Det er vidst bare en genstridig grøntsag, der bedst nydes rå (eller stuvet, hvis man er fra 1800-tallet).

    • Hej Frans

      Tak for din besked, – og din opsang.

      
Jeg tror desværre jeg ved hvor problemet ligger, – og det er ved kålen.
      Bruges der “almindelig grønkål”, og ikke babyskud fra Nordic Harvest, – så er fremgangsmåden en anden, da kålen skal koges i stedet for på panden.

      Alt dette har tidligere stået i min introtekst (hvilket nok også forklarer at andre ikke har oplevet samme problem), men var, af en eller anden årsag, desværre forsvundet.



      Jeg beklager derfor den dårlige oplevelse du har haft med opskriften. Noten om kålen er tilbage på opskriften, – selvom jeg ved godt det er en ringe trøst.


      Og by the way, – så smager det altså virkelig godt, – om man er fra 1800 tallet eller ej. Men selvfølgelig ikke, hvis man ikke er til “stuvning” 😉

      Jeg håber, trods alt, – at du har lyst til at kigge forbi en af mine opskrifter igen en dag.

      Dbh Dianna

  2. Frederikke Rasmussen

    Du skal vidst både lære at lave mad OG formulere dig ordenligt!!

    – Tak for en sublim pasta ret igen igen, og det var så nemt og lækkert at gøre det en blød og rund ‘sauce’ selv med alm grønkål. <3

Skriv et svar til Frans Emil Holland Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)