Ølbraiseret beef hammer, også kendt som Thors hammer, er en fantastisk ret, der imponerer med sin møre konsistens og dybe smag.
Denne ret kræver lidt tålmodighed, men resultatet er en saftig og smagfuld beef hammer, der er værd at vente på.
Først brunes beef hammeren godt af for at skabe en lækker stegeoverflade. Derefter tilberedes den i en blanding af øl og bouillon sammen med stegte svampe, hvidløg, skalotteløg og friske urter.
Den langsomme simring i ca. 6 timer sikrer, at kødet bliver ekstremt mørt og falder fra benet.
Når beef hammeren er færdig med at simre, hviler den tildækket i en halv time, mens bouillonen koges ind med gulerødder og tilføres fløde, inden den jævnes til en blød og smagfuld sauce. Den rige og fyldige sauce komplimenterer kødet perfekt og løfter retten til nye højder.
Server ølbraiseret beef hammer med en god portion kartoffelmos, ris eller kogte kartofler for en komplet og tilfredsstillende middag, der vil begejstre både familie og gæster.
Ølbraiseret Beef Hammer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Beef Hammer
- 1 Beef Hammer på ca 2,2 kg
- Paprika, salt og friskkværnet peber
Til tilberedning
- 50 g smør
- 4 spsk olie
- 400 g brune svampe
- 250 g skalotteløg
- 8 fed hvidløg
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl øl
- 1 1/2 l vand
- 2 stk oksebouillon terninger
- 1 urtebuket, f.eks. timian, rosmarin og lignende
Derudover
- 4 store gulerødder, i grove stykker
- 1 dl fløde
- maizena + vand
Til servering
- Kartoffelmos, kogte kartofler eller lignende
- Hakket persille
- Forårsløg
- Syltede rødløg
Sådan gør du
Forberedelse
- Krydr kødet med paprika, salt og friskkværnet peber.
- Skær svampene i kvarte eller halve, lad gerne de små forblive hele.
- Pil skalotteløg og hvidløg, men lad dem forblive hele.
Tilberedning
- Smelt smør og olie i en stor gryde, og brun kødet godt af på alle sider.Pas på at smørret ikke brænder.
- Tag kødet op og læg det til side.
- I samme gryde brunes svampene godt af.Blev smørret brændt under bruning af kødet, vil jeg anbefale at kassere det, og tilsætte nyt.
- Tilsæt løg og hvidløgs og brun det med et par minutter.
- Drys melet over og rør det ind i fedtstoffet, og hæld derefter øllen ved. Lad den koge ind i 3-4 minutters tid ved middel varme.
- Tilsæt vand, bouillonterninger og urtebuketten, og læg kødet tilbage i gryden.Alt efter størrelsen på gryden, vil kødet kun være delvist dækket af væde, det er helt okay.
- Læg låg på, og lad kødet simre i ca. 3 timer, og vend derefter stegen, og lad den simre videre i 3 timer.Det er vigtigt den kun simrer, og ikke koger – små bobler er okay.
- Når de 6 timer er gået, er kødet super mørt og lækkert. Stegen tages op af bouillonen, og lægges på et fad og dækkes med folie.
- Tilsæt grove stykker gulerod til bouillonen, og kog den ind ved god høj varme i ca. 20-25 minutter – eller til gulerødderne er møre.
- Tilsæt fløde, og lad saucen tilberede videre i ca. 5 minutter ved middel varme, og juster derefter konsistensen med maizena rørt med koldt vand, til du får den ønskede konsistens. Saucen skal være blød og let.Juster evt. også farven med lidt kulør.
- Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
- Læg Beef Hammeren i et fad, hæld saucen ved og server med en god kartoffelmos, kogte kartofler, bagte grøntsager eller ligenende.Husk at fjerne snorene som stegen er bundet med inden servering.
Den blev perfekt, jeg fik fat I en ved den lokale slagter. Kan virkelig anbefales.
Hej Marianne
Hvor er det godt at høre – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna