Ølbraiseret Beef Hammer - Mør og Smagfuld Opskrift med Øl

Ølbraiseret Beef Hammer

Ølbraiseret Beef Hammer
Opskrift på Beef Hammer braiseret i øl - ultra mørt og virkelig lækkert.
Ølbraiseret Beef Hammer - Mør og Smagfuld Opskrift med Øl

Ølbraiseret beef hammer, også kendt som Thors hammer, er en fantastisk ret, der imponerer med sin møre konsistens og dybe smag.
Denne ret kræver lidt tålmodighed, men resultatet er en saftig og smagfuld beef hammer, der er værd at vente på.

Først brunes beef hammeren godt af for at skabe en lækker stegeoverflade. Derefter tilberedes den i en blanding af øl og bouillon sammen med stegte svampe, hvidløg, skalotteløg og friske urter.
Den langsomme simring i ca. 6 timer sikrer, at kødet bliver ekstremt mørt og falder fra benet.

Når beef hammeren er færdig med at simre, hviler den tildækket i en halv time, mens bouillonen koges ind med gulerødder og tilføres fløde, inden den jævnes til en blød og smagfuld sauce. Den rige og fyldige sauce komplimenterer kødet perfekt og løfter retten til nye højder.

Server ølbraiseret beef hammer med en god portion kartoffelmos, ris eller kogte kartofler for en komplet og tilfredsstillende middag, der vil begejstre både familie og gæster.

Ølbraiseret Beef Hammer - Mør og Smagfuld Opskrift med Øl

Ølbraiseret Beef Hammer

Opskrift på Beef Hammer braiseret i øl – ultra mørt og virkelig lækkert.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Beef Hammer, Braiseret, Simremad
Samlet tid: 7 timer
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Beef Hammer

  • 1 Beef Hammer på ca 2,2 kg
  • Paprika, salt og friskkværnet peber

Til tilberedning

  • 50 g smør
  • 4 spsk olie
  • 400 g brune svampe
  • 250 g skalotteløg
  • 8 fed hvidløg
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl øl
  • 1 1/2 l vand
  • 2 stk oksebouillon terninger
  • 1 urtebuket, f.eks. timian, rosmarin og lignende

Derudover

  • 4 store gulerødder, i grove stykker
  • 1 dl fløde
  • maizena + vand

Til servering

  • Kartoffelmos, kogte kartofler eller lignende
  • Hakket persille
  • Forårsløg
  • Syltede rødløg

Sådan gør du

Forberedelse

  • Krydr kødet med paprika, salt og friskkværnet peber.
  • Skær svampene i kvarte eller halve, lad gerne de små forblive hele.
  • Pil skalotteløg og hvidløg, men lad dem forblive hele.

Tilberedning

  • Smelt smør og olie i en stor gryde, og brun kødet godt af på alle sider.
    Pas på at smørret ikke brænder.
  • Tag kødet op og læg det til side.
  • I samme gryde brunes svampene godt af.
    Blev smørret brændt under bruning af kødet, vil jeg anbefale at kassere det, og tilsætte nyt.
  • Tilsæt løg og hvidløgs og brun det med et par minutter.
  • Drys melet over og rør det ind i fedtstoffet, og hæld derefter øllen ved. Lad den koge ind i 3-4 minutters tid ved middel varme.
  • Tilsæt vand, bouillonterninger og urtebuketten, og læg kødet tilbage i gryden.
    Alt efter størrelsen på gryden, vil kødet kun være delvist dækket af væde, det er helt okay.
  • Læg låg på, og lad kødet simre i ca. 3 timer, og vend derefter stegen, og lad den simre videre i 3 timer.
    Det er vigtigt den kun simrer, og ikke koger – små bobler er okay.
  • Når de 6 timer er gået, er kødet super mørt og lækkert. Stegen tages op af bouillonen, og lægges på et fad og dækkes med folie.
  • Tilsæt grove stykker gulerod til bouillonen, og kog den ind ved god høj varme i ca. 20-25 minutter – eller til gulerødderne er møre.
  • Tilsæt fløde, og lad saucen tilberede videre i ca. 5 minutter ved middel varme, og juster derefter konsistensen med maizena rørt med koldt vand, til du får den ønskede konsistens. Saucen skal være blød og let.
    Juster evt. også farven med lidt kulør.
  • Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
  • Læg Beef Hammeren i et fad, hæld saucen ved og server med en god kartoffelmos, kogte kartofler, bagte grøntsager eller ligenende.
    Husk at fjerne snorene som stegen er bundet med inden servering.

Kommentarer

  1. Marianne

    5 stars
    Den blev perfekt, jeg fik fat I en ved den lokale slagter. Kan virkelig anbefales.

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)