Opskrift på klassisk mojito, – en populær cocktail fra det cubanske køkken.
Mojito, – nok én af mine favorit cocktails. Den er frisk, syrlig og har alligevel en god sødme, – en rigtig sommer cocktail hvis du spørger mig.
Jeg foretrækker min mojito syrlig, – og derudover foretrækker jeg den unden at mynten er moset til ukendelighed. Jeg synes det er drøn irriterende at få små stykker mynte med i sugerøret for hver sip man tager.
Mynten når fint at afgive sine olier ved blot at støde dem kort, – og så forbliver mojitoen samtidig mere “klar” og knap så grumset.
Mojitos er drøn nemme at lave, – det tager virkelig ikke meget mere end 4-5 minutter at bikse samme, – og så smager den bare så dejligt.
Derudover kræver en mojito ikke alverdens udstyr, og heller ikke ingredienser, – du kan derfor nemt mix den hjemme i dit køkken.

Mojito
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8 cl lys rom
- 1 lime, skåret i både
- 4 tsk sukker (jeg foretrækker rørsukker)
- 20 mynteblade
- Danskvand
- Isterninger, gerne knust
Sådan gør du
- Hæld limebåde, sukker og rom i en shaker eller et glas, og mos det godt sammen, – gerne med en muddler.*Er du mere til de søde drinks, så brug 2 spsk sukker.
- Tilsæt myntebladene og stød/mas dem let med så de frigiver deres olier, bare et par gange med muddlerene, – undlad at mose dem for meget.
- Fyld 2 glas op med is, gerne knust is, – og fordel blandingen i glassene.Lad endelig limebåde, mynte osv. komme med i glassene, – der er masser af smag at hente, og det ser super flot rustikt ud.
- Rør godt rundt med en ske, så det hele bliver godt mixet, og top med danskvand.
- Pynt gerne med et par skiver lime og pynte på toppen.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.