Limoncello Spritz Cheesecake

Limoncello Spritz Cheesecake

Limoncello Spritz Cheesecake
Opskrift på den skønneste Limoncello Cheesecake.
Limoncello Spritz Cheesecake

Den lækreste Limoncello cheesecake lavet som en klassisk Limoncello Spritz – tilsat friskpresset citron og vanilje.
En skøn sommerlig cheesecake der er både syrlig, let bitter og sødmefuld.
Limoncello Spritz cheesecake, – den måtte jo komme for min hånd 😉
Jeg elsker simpelthen cheesecake, og jeg elsker at lave dem ud fra en klassisk cocktail.
Den smager virkelig godt, – den er frisk, cremet og lækker, og så er den drøn nem at lave.
Derudover er det da ret festligt med en cocktail i kageform, – ikk’? 😉
Ostecremen indeholder limoncello, prosecco og friskpresset citronsaft. Jeg har valgt ikke at koge alkoholen ud af hverken limoncello eller prosecco, da jeg synes den giver kagen et godt “bid”. Ønsker du kagen uden alkohol, kan du naturligvis give alkoholen et hurtigt opkog.

Jeg håber du har lyst til at prøve min opskrift på Limoncello cheesecake, – du finder den herunder.

Limoncello Spritz Cheesecake

Limoncello Spritz Cheesecake

Opskrift på den skønneste Limoncello Cheesecake.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Cheesecake, Drinks kage, Limoncello, Limoncello Spritz
Samlet tid: 6 timer
Antal: 8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g digestive – eller havre kiks
  • 100 g smør
  • 1 citron, fintrevet skal heraf

Limoncello Spritz Cheesecake

  • 200 g flødeost
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl prosecco
  • 1 dl limoncello
  • 1/2 dl friskpresset citronsaft
  • 100 g flormelis
  • 1 vaniljestang – kornene heraf
  • 5 blade husblas

Limoncello Spritz gelé

  • 1 dl prosecco
  • 1 dl limoncello
  • 1/2 dl vand – eller citron hvis du ønsker den mere syrlig
  • 5 blade husbals
  • Evt. en smule gul frugtfarve

Derudover

  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast
  • Mynte, citronskiver eller andet pynt

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og citronskal til en fin mel, og bland dem godt sammen med smørret.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen.
    Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile.

Limoncello Spritz Cheesecake

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum, – sørg for ikke at piske den for meget.
  • Pisk flødeost, flormelis og vanilje sammen, og rør derefter prosecco, limoncello og citronsaften i.
    Pisk eller rør til den er uden klumper.
  • Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje.
    Undlad at vride husblassen inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen.
    Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
  • Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er blevet kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
  • Hæld husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen imens, og vend derefter flødeskummen i cremen.
    Sørg for at vende det godt sammen.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank forsigtigt formen ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer.

Limoncello Spritz gelé

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Bland prosecco, limoncello og vand (eller citronsaft), og giv det evt. en smule gul frugtfarve hvis du ønsker den mere gul.
  • Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje.
    Undlad at vride husblassen inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen.
    Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
  • Hæld den mixede drink i gryden mens du rører med en ske, – og mærk derefter med en lillefinger om væsken er kold nok til at hælde over kagen.
    Det burde den være, hvis ikke du har varmet væskerne op, for at fjerne alkoholen, inden smeltning af husblassen.
  • Hæld gelé lagen over kagen, og stil den igen på køl i min. 2 timer, eller til geléen har sat sig. Du kan med fordel lade den stå natten over.
  • Inden servering pyntes kagen som ønsket, – jeg har hold den enkel og brugt et par citronskiver og mynte der er gået i blomst.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)