1/2dlvand - eller citron hvis du ønsker den mere syrlig
5bladehusblas
Evt. en smule gul frugtfarve
Derudover
Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
Kageplast
Mynte, citronskiver eller andet pynt
Sådan gør du
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde.
Blend kiks og citronskal til en fin mel, og bland dem godt sammen med smørret.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile.
Limoncello Spritz Cheesecake
Udblød husblas i en stor skål koldt vand i ca. 15 min.
Pisk fløden til en blød flødeskum, – sørg for ikke at piske den for meget.
Pisk flødeost, flormelis og vanilje sammen, og rør derefter prosecco, limoncello og citronsaften i.Pisk eller rør til den er uden klumper.
Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er blevet kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
Hæld husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen, og vend derefter flødeskummen i cremen.Sørg for at vende det godt sammen.
Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank forsigtigt formen ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer.
Limoncello Spritz gelé
Udblød husblas i en stor skål koldt vand i ca. 15 min.
Bland prosecco, limoncello og vand (eller citronsaft), og giv det evt. en smule gul frugtfarve hvis du ønsker den mere gul.
Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen.Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
Hæld den mixede drink i gryden mens du rører med en ske, – og mærk derefter med en lillefinger om væsken er kold nok til at hælde over kagen. Det burde den være, hvis ikke du har varmet væskerne op, for at fjerne alkoholen, inden smeltning af husblassen.
Hæld gelé lagen over kagen, og stil den igen på køl i min. 2 timer, eller til geléen har sat sig. Du kan med fordel lade den stå natten over.
Inden servering pyntes kagen som ønsket, – jeg har holdt den enkel og brugt et par citronskiver og mynte der er gået i blomst.