Kyllingesuppe med kartofler, gulerødder og ærter - Nem suppe med kartofler

Kyllingesuppe med kartofler, gulerødder og ærter

Kyllingesuppe med kartofler, gulerødder og ærter - Nem suppe med kartofler
Kyllingesuppe med kartofler, gulerødder og ærter
Osprkift på lækker cremet kyllingesuppe - Frikassé inspireret suppe med kylling, kartofler, gulerødder og ærter.
5 fra 1 stemme

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Nem og mild suppe med kylling, der både mætter og varmer – men uden at blive tung eller for cremet.
Det er en suppe, der næsten minder om en klassisk frikassé – bare i en lettere og mere flydende version. Den er mild, børnevenlig og fuld af grøntsager og smag. Og med kun lidt fløde tilsat til sidst, er det en ret, der også sagtens kan kaldes kalorievenlig.

Den er lavet på en hel kylling, og det betyder, at du samtidig får den mest smagfulde fond, som bliver selve grundstenen i suppen. Det er hele hemmeligheden bag den gode smag – og det er virkelig det, der løfter retten.

Du kan også lave den på kyllingebryst, men så anbefaler jeg kraftigt at bruge en god, koncentreret bouillon, så du stadig får dybde og karakter i smagen. Det er nemlig fonden, der bærer meget af smagen retten.

Når kyllingen er kogt mør og trevlet, bygges suppen videre på en base af smør, løg og hvidløg, som steges af og tilsættes lidt hvedemel. Det giver en let jævnende effekt, uden at det bliver tungt.
Derefter tilsættes den varme bouillon, kartofler i små tern og skiver af gulerod – og til sidst ærter, fløde og den møre kylling. Suppen samler sig langsomt til en blød, afrundet og fyldig ret, der smages til med frisk citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Nemt, lækkert og helt perfekt til de aftener, hvor man bare har lyst til noget varmt og trygt, uden at bruge hele aftenen i køkkenet.

Kyllingesuppe med kartofler, gulerødder og ærter - Nem suppe med kartofler

Kyllingesuppe med kartofler, gulerødder og ærter

Osprkift på lækker cremet kyllingesuppe – Frikassé inspireret suppe med kylling, kartofler, gulerødder og ærter.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Cremet suppe, efterårs mad, Suppe
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Kyllingen

  • 1 stor fersk kylling
  • (eller 600 g bryst – læs intro)
  • 10 peberkorn
  • 2 bouillonterninger, kylling
  • Grøntsagsrester, f.eks. forårsløg, gulerødder, selleri
  • Salt
  • Vand

Suppen

  • 30 g smør
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk hvedemel
  • 1,2 l bouillon, fra kyllingen
  • 700 g kartofler, skrællet og skåret i tern
  • 300 g gulerødder, skåret i tern
  • 300 g ærter
  • 1 1/2 dl fløde
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Læg kyllingen i en gryde med brystet nedad og dæk den med vand. Tilsæt peberkorn, bouillonterninger, lidt blandede grøntsager og salt.
    *Brug rester af grøntsager eller hvad du har liggende, – de skal blot være med til at give mere smag til bouillonen.
    *Bruger du kyllingebryst til opskriften, kan du nøjes med at koge disse i lidt bouillon – de skal have ca. 10 minutter, alt efter størrelse. Her vil jeg anbefale at lave en ny portion bouillon til suppen.
  • Bring kyllingen i kog, og skum vandet af. Skru ned for blusset, og lad kyllingen simre under låg, ved svag varme i ca. 45 minutter, afhængig af størrelsen.
    Imens forberedes fyldet til suppen.
  • Tag kyllingen op og sigt bouillonen fri for grøntsager, peberkorn osv. og mål af, så du har mængden som er angivet i ingredienslisten.
    Lad kyllingen trække imens suppen forberedes.
  • Smelt smørret i gryden og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
  • Pisk melet i og varm det med et øjeblik, og hæld derefter bouillonen i og pisk til den er fri for klumper.
  • Hæld kartofler og gulerødderne i bouillonen, og lad det simre, under låg, til de er møre.
    Imens plukkes kyllingen og kødet deles i mundrette bidder.
  • Når grøntsagerne er møre tilsættes fløde, kylling og ærter og suppen varmes godt igennem. Inden servering smages til med citronsaft, salt og friskkværnet peber og persillen røres i.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)