Osprkift på lækker cremet kyllingesuppe - Frikassé inspireret suppe med kylling, kartofler, gulerødder og ærter.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Cremet suppe, efterårs mad, Suppe
Samlet tid 1 timetime15 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 628kcal
Ingredienser
Kyllingen
1stor fersk kylling
(eller 600 g bryst - læs intro)
10peberkorn
2bouillonterninger, kylling
Grøntsagsrester, f.eks. forårsløg, gulerødder, selleri
Salt
Vand
Suppen
30gsmør
1løg, finthakket
2fedhvidløg, finthakket
2spskhvedemel
1,2lbouillon, fra kyllingen
700gkartofler, skrællet og skåret i tern
300ggulerødder, skåret i tern
300gærter
1 1/2dlfløde
1/2citron, saften heraf
1håndfuldpersille, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Læg kyllingen i en gryde med brystet nedad og dæk den med vand. Tilsæt peberkorn, bouillonterninger, lidt blandede grøntsager og salt.*Brug rester af grøntsager eller hvad du har liggende, – de skal blot være med til at give mere smag til bouillonen.*Bruger du kyllingebryst til opskriften, kan du nøjes med at koge disse i lidt bouillon – de skal have ca. 10 minutter, alt efter størrelse. Her vil jeg anbefale at lave en ny portion bouillon til suppen.
Bring kyllingen i kog, og skum vandet af. Skru ned for blusset, og lad kyllingen simre under låg, ved svag varme i ca. 45 minutter, afhængig af størrelsen.Imens forberedes fyldet til suppen.
Tag kyllingen op og sigt bouillonen fri for grøntsager, peberkorn osv. og mål af, så du har mængden som er angivet i ingredienslisten. Lad kyllingen trække imens suppen forberedes.
Smelt smørret i gryden og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
Pisk melet i og varm det med et øjeblik, og hæld derefter bouillonen i og pisk til den er fri for klumper.
Hæld kartofler og gulerødderne i bouillonen, og lad det simre, under låg, til de er møre.Imens plukkes kyllingen og kødet deles i mundrette bidder.
Når grøntsagerne er møre tilsættes fløde, kylling og ærter og suppen varmes godt igennem. Inden servering smages til med citronsaft, salt og friskkværnet peber og persillen røres i.