Opskrift på lækre vegetar frikadeller med kikærter, couscous og grønt.Denne opskrift giver ca. 20 stk.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Vegetar frikadeller
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
1dskikærter, - skyllet og drænet for væde
400gtilberedt couscous, - svarer til ca. 150 g tør couscous
1
løg, pillet og skåret i både
2mellem store gulerødder, skrællet og skåret i store skiver
1/2rød chili, - evt. uden kerner
1håndfuld
bredbladet persille
2fedhvidløg, pillet
1spskcitronsaft
1-2
æg
1/2dl
rasp
1 1/2tsk
spidskommen
Salt og peber
Rapsolie til stegning
Sådan gør du
Blend løg, gulerødder, kikærter, persille, chili og hvidløg til en ensartet grov masse, og hæld det i en skål sammen med de tilberedte couscous.
Tilsæt spidskommen, og smag til med salt, peber og citronsaft.Bliv ikke forskrækket over den lidt skarpe smag af løg - den forsvinder ved stegning.
Tilsæt æg (start med 1) og rasp, og rør godt sammen.Lad den hvile i 15-20 min. på køkkenbordet så den får lov at samle sig. Er farsen for tør, rører du endnu et æg i farsen.
Varm en god sjat rapsolie op på en pande ved middel varme, og form farten i hænderne. Jeg bruger ca. 1/2 dl fars til hver frikadelle. Farsen er nem at arbejde med, og kan derfor nemt formes i hænderne. Lad dem stege til de er gyldne og sprøde på begge sider og læg dem løbende til side i et fad.
Server kikærte frikadellerne lune til en salat, pita eller lignende.De kan også serveres kolde i madpakken med en grov salat til, i en sandwich eller lignende.