
Fantastisk lækker leverpostej, – cremet og godt krydret.
Der er intet som hjemmelavet leverpostej, og det er faktisk slet ikke så bøvlet at lave.
Vi laver altid en stor position, og fryser dem så ned ferske, – på den måde får vi nemt en friskbagt leverpostej. Denne portion giver 9 mellemstore foliebakker.

Hjemmelavet leverpostej
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg
svinelever, gerne frilands eller økologisk
- 800 g
fersk spæk
- 200 g
røget spæk
- 6
benfri sild (dåse)
- 2
store løg, blendet
- 5
æg
- 2 1/2 dl
piskefløde
- 2 dl
kalveboullion
- 1/2 dl
sherry
- 2 dl
hvedemel
- 2
laurbærblade
- 1 1/2 tsk
peber
- 1 1/2 spsk
salt
- 6 kviste
frisk timian, bladene herfra
Udstyr
-
Kødhakker, alternativt kan du få slagteren til at hakke det for dig
-
Blender, – vi bruger vores Thermomix
-
Røremaskine
-
Foliebakker
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Kør svinelever og spæk på kød hakkeren, gerne dobbelt så massen bliver helt fin.
- Blendt timian, laurbær, løg, æg, benfri sild og mel til en ensartet masse og stil den til siden.
- Lav et opkog på fløde, sherry og fond, salt og peber og lad det reducer lidt.
- Bland alle ingredienserne og rør dem godt sammen på en røremaskine, – vi rører vores på styrke 3,5 på Thermomix i 6-8 min. ellers til den bliver fin og ensartet.
- Fordel leverpostejsfarsen i foliebakkerne, – sørg for at der 1 1/2-2 cm til kanten, da de hæver under bagning.
- Postejerne bages i et vandbad i ca. 50 min. ved 160 grader. Derefter skrues op til 200 grader og leverpostejerne bages videre i 10-15 min., til skorpen har en fin farve.
Noter
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Kan man udskifte sherry med noget andet?
Hej Stine
Jeg har ikke selv prøvet med andet, – men ved at man i andre retter kan erstatte med vermouth (den tørre) eller en tør hvidvin:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Det virker som meget spæk, der skal i denne opskrift. Er det korrekt?
Glæder mig til at prøve denne opskrift. Er stor fan af dine opskrifter 🙂
Hej Ulla
Den er god nok:) Det er min mands opskrift – og han har lavet den rigtig mange gange:)
Kh Dianna