Glaseret landskinke med stuvet spinat og brunede kartofler

Glaseret landskinke med stuvet spinat og brunede kartofler

Glaseret landskinke med stuvet spinat og brunede kartofler
Opskrift på en rigtig efterårs klassiker, - glaseret landskinke med stuvet spinat og brunede kartofler
Glaseret landskinke med stuvet spinat og brunede kartofler

Lækker glaseret landskinke der har stået og hygget sig i ovnen i flere timer ved svag varme, serveret med en cremet flødestuvet spinat og lækre brunede kartofler. Det er da en efterårs ret der vil noget.
Da kødet passer sig selv det meste af tiden, er det et rigtig god bud på en af de nemmere men samtidig vanvittig lækre retter at servere for dine gæster.
Herhjemme laver altid en god stor skinke, – så har vi både til pålæg og en gang tarteletter med skinke og stuvede ærter og gulerødder.

Glaseret landskinke med stuvet spinat og brunede kartofler

Glaseret landskinke med stuvet spinat og brunede kartofler

Opskrift på en rigtig efterårs klassiker, - glaseret landskinke med stuvet spinat og brunede kartofler
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 4 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Skinken

  • 1

    god stor skinke

  • En god mellemstærk sennep

  • Brun farin

  • Vand

Stuvet spinat

  • 700 g frisk spinat - eller 400 g fra frost
  • 2 små skalotteløg, fintsnittet
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 4 dl piskefløde
  • 30 g

    smør

  • Revet muskatnød

  • Salt og peber

  • Evt. en smule maizena blandet op i lidt vand

Brunede kartofler

  • 1 kg

    små kartofler

  • Salt

  • 85 g

    sukker

  • 85 g

    smør

  • 2 spsk

    vand

Sådan gør du

Skinken

  • Befri skinken for nettet og skær derefter sværen af, - lad ca. 4 mm fedt sidde tilbage under sværen. Rids nu fedtlaget i harlekin tern og gnid den først ind i rigeligt sennep og derefter brun farin, - der skal ikke sidde et tykt lag, den skal bare gnides godt.
  • Tænd ovnen på 110 grader og læg skinken ned i en bradepande fyldt med vand.
  • Glaser skinken i ca. 3 timer ved 110 grader eller til den når en kernetemperstur på ca. 65 grader. Skru derefter op på 200 grader og lad den stå i ca. 15-20 min til fedtet, sukker og sennep begynder at karmmelisere.
  • Tag skinken ud og lad den hvile i 10-15 min. inden den skæres ud.

Brunede kartofler

  • Vask kartoflerne rene for evt. jordrester og hæld dem i en gryde med kold vand tilsat salt. Bring kartoflerne i kog og skru derefter ned til middel varme så de ikke bulder koger, - og lad dem koge under låg i 5 min.
  • Sluk for varmen og lad dem nu trække færdigt i kogevandet i ca. 12-15 min, alt efter størrelse, stik en kødnål i undervejs så de ikke bliver over tilberedt, og tag evt. en op og skær over, og tjek at de er gennemkogte men stadig faste og med bid.
  • Hæld vandet fra og lad dem køle let af inden de pilles.
  • Pil kartoflerne og fordel dem i f.eks. et ovnfast fad og stil dem på køl så de bliver helt kolde og tørre inden de skal brunes.
  • Smelt sukker på en pande ved middel varme, - lad det smelte uden at røre for meget i det.
  • Tilsæt 1 spsk vand og derefter smørret og skru op til kraftig varme. Når smør og sukker har samlet sig til en karamelmasse tilsættes kartoflerne og der skrues igen ned til middel varme.
  • Lad kartoflerne brune i ca. 15 min og vend dem et par gange undervejs. Tilsæt en sidste spsk vand hvis kartoflerne er ved at blive tørre, ellers undlad.

Stuvet spinat

  • Smelt smørret i en stor pande og steg løg og hvidløg af i et par minutter.
  • Tilsæt spinaten af et par omgange, og lad den falde sammen - det går hurtigt hvis du hele tiden vender det.
    *Bruger du spinat fra frost skal denne tøs op, og du skal forsigtigt presse væden ud af den.
  • Krydr spinaten med salt og peber, og evt. et drys revet muskatnød og hæld fløden over.
  • Lad saucen små koge i små 10 minutter, - rør jævnligt i den.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. en smule maizena rørt op med vand, hvis du ønsker saucen tykkere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse