Gateau Marcel - Opskrift på den lækreste Gateau Marcel

Gateau Marcel

Gateau Marcel
Opskrift på den lækreste Gateau Marcel, - den ultimative chokoladekage med chokolademousse.
Kagen her er lavet i en springform på 24 cm, - jeg vil anbefale at bruge én på ca. 22 cm, - evt. 20 cm. Vær opmærksom på at bagetiden da kan ændre sig en smule, så kagen skal have et 3-5 minutter mere.
Gateau Marcel - Opskrift på den lækreste Gateau Marcel

Gateau Marcel, – chokoladekagen over dem alle. Den er så intens, så cremet og så lækker, – og så er den virkelig nem at bage.
Gateau Marcel er faktisk en moussekage, – og kagen består af samme chokolademousse hele vejen igennem. Den ene halvdel bages, den anden forbliver som en frisk chokolademousse på kagen.
Den bagte chokolademousse kombineret med den bløde chokolademousse er helt igennem vidunderlig, – og så kan kagen med fordel laves dagen i forvejen. Win win hvis du spørger mig.
Gateau Marcel er en glutenfri chokoladekage, og den består af ganske få ingredienser.
Server din Gateau Marcel som fødselsdagskage, som nytårskage eller bare en dag hvor der kommer venner eller familie forbi, – den vil du ikke fortryde.

Hvad kan jeg servere til min Gateau Marcel?
Du kan serveres kagen alene, – den er intens og har en tung chokoladesmag, – så skær ikke stykkerne for store.
Derudover smager den virkelig dejligt med nogle friske bær, en hindbærcoulis – klik her for opskriften, eller med marinerede appelsin fileter.
Du kan også tilføje lidt appelsinskal i chokolademoussen, – det smager virkelig dejligt.

Gateau Marcel - Opskrift på den lækreste Gateau Marcel

Gateau Marcel

Opskrift på den lækreste Gateau Marcel, – den ultimative chokoladekage med chokolademousse.
Kagen her er lavet i en springform på 24 cm, – jeg vil anbefale at bruge én på ca. 22 cm, – evt. 20 cm. Vær opmærksom på at bagetiden da kan ændre sig en smule, så kagen skal have et 3-5 minutter mere.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.85 fra 44 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk, Fransk
Keyword: Chokolade, Dessert, Festlig kage, Nytår
Samlet tid: 8 timer
Ændre antal12 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 250 g chokolade, 50-55%
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 9 æggeblommer
  • 7 æggehvider

Derudover

  • Springform på ca. 22 cm
  • Smør og sukker til formen
  • Kakao eller chokoladespåner til toppen
  • Evt. chokolade kugler til pynt

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en kasserolle, og rør chokoladen ud heri.
    *Er blandingen ikke kølet helt af efter chokoladen er smeltet i smørret, skal du lade den stå til den er godt nedkølet, – naturligvis uden den sætter sig.
  • Pisk æggeblommerne og 150 g sukker godt sammen til en luftig æggesnaps, og stil den til side.
  • I en anden skål piskes æggehvider og de sidste 100 g sukker til en luftig marengs. Den skal piskes grundigt, til sukkeret er opløst, og marengsen er let sej og blank.
  • Vend den afkølede chokolade/smør blanding sammen med æggesnapsen, og vend derefter den piskede marengs i blandingen af 3-4 omgange.
    *Sørg for at beholde så meget luft i moussen som muligt, – så gør det forsigtigt.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, – smør bund og sider grundigt med smør og drys derefter med sukker.
    *Vend bunden i vejret over vasken, så overskydende sukker fjernes.
  • Hæld halvdelen af chokolademoussen i formen, – og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, – i ca. 35 minutter.
    Stil resten af chokolademoussen på køl.
  • Lad bunden køle helt af i formen, – evt. i køleskabet, og fordel derefter resten af chokolade moussen på toppen.
    *Kagen vil falde sammen på midten når den køler af, – det skal den gør, så ingen panik 😉
  • Stil kagen på køl igen i minimum 4 timer, og helst natten over.
    *Skal kagen være færdig hurtigere, kan du med fordel smid den i fryseren i et par timer.
  • Top kagen med kakaopulver eller chokolade spåner, og befri kagen fra formen.
    *Kanterne kan evt. skrabes op med en spartel eller lignende.
Gateau Marcel - Opskrift på den lækreste Gateau Marcel
Gateau Marcel – Opskrift på den lækreste Gateau Marcel

Kommentarer

  1. Nikoline Vesterskov

    Hej – jeg vil prøve at lave en gateau marcel a la julefrokost, og tænkte at tilføje appelsinskal til kagen samt appelsinfileter. Hvor meget appelsinskal tror du, at jeg skal tilføje til dejen? Og har du en opskrift på marinerede appelsinfilter? Det lyder vildt lækkert!

    Rigtig god dag og glædelig jul 🙂

    Hilsen Nikoline

    • Hej Nikoline

      Vildt lækkert med appelsin, det har jeg også gjort, og det smager SÅ godt 🙂
      Jeg plejer at bruge fintrevet skal fra 1 appelsin, men det er lidt en smagssag 🙂

      Appelsinfileterne har jeg desværre ikke en opskrift på 🙂

      Kh Dianna

  2. Rannva

    5 stars
    Super lækker chokoladekage

  3. 5 stars
    Ny Yndlingskage
    Så lækkert og intens i smagen.
    Jeg tænker at ville lave en med lidt appelsinskal i i dag, og kunne læse i en anden kommentar at du også har gjort det. Men hvornår skal det i? Skal det i chokolade-smør blandingen så den lige bliver varmet op eller hvordan gør du? ☺️
    Mvh Luise

    • Hej Luise

      Tusind tak for de søde ord, det er jeg glad for:)

      Jeg vender bare appelsinskallen i cremen, uden at varme den med – den udvikler masser af smag når den bages. Og i cremen der ikke bages giver den en skøn friskhed:)

      Kh Dianna

  4. Louise

    Hej Dianna

    Vil så gerne lave denne til min 30 års fødselsdag! Men kan man lave den i en bradepande? Og hvis ja, hvor mange personer vil du så anbefale man lavede opskriften ud fra?

    Og tak for dig, og dine altid lækre opskrifter!

  5. Catherine

    Hi. Can this be frozen to be eaten at a later date? Thanks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)