En rigtig dansk klassiker der bare altid er et hit.
Den let syrlige æblegrød blandet med en sprød æblekage rasp og flødeskum på toppen, – nemt og virkelig lækkert.
Ingredienser
- Æblegrød
- 1 kg skrællede æbler i mindre tern
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
- 2 1/2 dl vand
- Æblekage rasp
- 1 dl panko rasp
- 1 dl havregryn
- 1/2 dl mandler, grofthakkede
- 1/2 dl hasselnødder, grofthakkede (gerne ristede hasselnødder)
- 50 g rørsukker
- 50 g smør
- 1-1 1/2 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- Derudover
- 1/2 l piskefløde, - pisket til et let flødeskum
Fremgangsmåde
Æblegrød Del vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker på et spækbræt.
Kog æblerne møre med vand, sukker og kornene fra vaniljestangen og vaniljestangen i ca. 20. min.
Tag vaniljestangen op og mos eventuelle æblestykker med et piskeris.
Lad æblegrøden køle af og opbevar den på køl til kagen skal samles.
Æblekage rasp Smelt smørret på en pande ved middel varme.
Tilsæt alle de resterende ingredienser og lad blandingen brune let i ca. 5-8 min under omrøring.
Lad æblekage raspen køle af før æblekagen samles.
Saml æblekagen med 1-2 lag rasp og flødeskum på toppen.

Pingback: Klassisk æblegrød - Gourministeriet