Gammeldags æblekage - Opskrift på æblekage med flødeskum

Gammeldags æblekage

En rigtig dansk klassiker der bare altid er et hit.
Den let syrlige æblegrød blandet med en sprød æblekage rasp og flødeskum på toppen, – nemt og virkelig lækkert.

Gammeldags æblekage - Opskrift på æblekage med flødeskum

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Æblegrød

  • 1 kg

    skrællede æbler i mindre tern

  • 75 g

    sukker

  • 1 vaniljestang ( eller 2 tsk vaniljesukker )
  • 2 1/2 dl

    vand

Æblekage rasp

  • 1 dl

    panko rasp

  • 1 dl

    havregryn

  • 1/2 dl

    mandler, grofthakkede

  • 1/2 dl

    hasselnødder, grofthakkede (gerne ristede hasselnødder)

  • 50 g

    rørsukker

  • 50 g

    smør

  • 1 tsk

    vaniljesukker

Derudover

  • 1/2 l

    piskefløde, - pisket til et let flødeskum

Sådan gør du

Æblegrød

  • Del vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker på et spækbræt.
  • Kog æblerne møre med vand, sukker og kornene fra vaniljestangen og vaniljestangen i ca. 20. min.
  • Tag vaniljestangen op og mos eventuelle æblestykker med et piskeris.
  • Lad æblegrøden køle af og opbevar den på køl til kagen skal samles.

Æblekage rasp

  • Smelt smørret på en pande ved middel varme.
  • Tilsæt alle de resterende ingredienser og lad blandingen brune let i ca. 5-8 min under omrøring.
  • Lad æblekage raspen køle af før æblekagen samles.
  • Saml æblekagen med 1-2 lag rasp og flødeskum på toppen.
Gammeldags æblekage - Opskrift på æblekage med flødeskum
Gammeldags æblekage – Opskrift på æblekage med flødeskum

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Klassisk æblegrød - Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*