Sprød, autentisk italiensk pizza

Divina Pizza & Birra – din pizza‑oase ved Espergærde Havn

Jes og jeg faldt pladask for Divina – her er surdejsbund med dejlig aroma og fyld i autentisk italiensk stil. Hyggelig stemning, gode DJs og sommerfester på kalenderen venter.

Gourministeriet - Dianna Brinch
Dianna Brinch
Gourministeriet
TransBG

Sprød, autentisk italiensk pizza i hyggelig sportsbarstemning ved Espergærde Havn

Vi havde hørt rygter fra lokalområdet om en hyggelig pizzeria ved Espergærde Havn, hvor pizzaerne er bagt i stenovn på ægte tipo 00‑dej og langtidshævet i 48 timer – og vores nysgerrighed var fanget med det samme. Divina er søster til Café Divino (jeg har allerede anmeldt den og du kan finde linket i toppen af artiklen), så forventningerne var allerede i top.

Stemning, indretning og beliggenhed

Stedet kombinerer italiensk charme med sportsbar‑vibe: store skærme, afslappet stemning, gode øl, cocktails og DJ-fester – især den sidste fredag i måneden lyder som et tilløbsstykke (dog ikke i juni–august). Placeringen lige ved Espergærde Havn gør det oplagt før eller efter en gåtur langs vandet – det eneste, man kunne ønske, er lidt dans på bordene til sommerens fester (rygtet siger, det sker – og det skal vi prøve!).

Gåturen dertil

En kort, frisk brise langs havnen og du er der – ingen besvær med parkeringskaos, men med vin i hånden og havudsigt på vej ind ad døren.

Oplevelsen med mad og komfort

Vi fik dækket bord, og menuen blev studeret med store smil. Både Margherita, Prosciutto, Diavola og Salsiccia & Patate lokkede – og efterfølgende kvittering bekræftede vores valg: Aperol spritz, vandkaraffel, 4 glas hvidvin, Margherita, Prosciutto, Diavola med ekstra ‘nduja og rucola, Salsiccia, cola zero og en isdessert – i alt 1.046 kr.

Om pizzadejen – og takeaway‑tips

Jeg blev helt betaget af deres teknik: De bruger tipo 00‑hvedemel og lader dejen langtidshæve i 48 timer for aroma og sprød skorpe. Mozzarellaen er frisklavet og ultra cremet – hele pizzaen leveres med en lille blandet salat, hvilket var et sjovt og appetitligt touch. Når pizza tages med hjem, skærer de den ikke op, så bunden ikke bliver våd – virkelig gennemtænkt. Men vi fandt ud af: Bestil via Wolt hvis det absolut skal være, men vær klar over, at de tynde surdejsbunde kan blive lidt bløde under transport. Hvis du bor tæt på, så kom ned og spis – du vil takke dig selv!

Det kan du spise på Divina

Her får du et overblik over menuens udvalg, så du kan fornemme variationen og kvaliteten, før du sætter tænderne i dem.

Pizza Classiche (italiensk klassiker med tomat & mozzarella):

Margherita – tomat, mozzarella, frisk basilikum (109 kr)

Prosciutto – tomat, mozzarella, skinke (115 kr)

Diavola – tomat, mozzarella, stærk salame (115 kr)

Diavoletta – tomat, mozzarella, sød salame (115 kr)

Calzone – indbagt med mozzarella, skinke & tomatsauce (119 kr)

Capricciosa – skinke, champignon (125 kr)

Vegetariana – artiskok, peberfrugt, champignon, basilikum, persille, hvidløgsolie (129 kr)

Quattro Stagioni – skinke, champignon, artiskok, oliven (129 kr)

Frutti di Mare – muslinger, rejer, blæksprutte, hvidløgsolie (145 kr – kun 1/4–30/9)

Filetto – oksemørbrad, østershatte, peberfrugt (149 kr)

Pizze Bianche (uden tomatsauce – hvid bund):

4 Formaggi – mozzarella, gorgonzola, scamorza, mascarpone, parmesan (135 kr)

Biancaneve – mozzarella, kartofler med rosmarin, løg, stracciatella (145 kr)

Spinaci – mozzarella, spinat, gorgonzola, pancetta (139 kr)

Vitello – kalvesteg, tunfisk-dressing, rucola, kapers, cherrytomater (139 kr)

Bresaola – bresaola, cherrytomater, rucola, pesto, mascarpone creme (159 kr)

Salsiccia & Patate – kartofler med rosmarin, salsiccia, gedeost, frisk basilikum (145 kr)

Caprino – gedeost, frisk spinat, trøffelflager (155 kr)

Pizze Divine (signature-varianter):

Caprese – cherrytomater, pesto, stracciatella, frisk basilikum (145 kr)

Gorgonzola – parmaskinke, gorgonzola (135 kr)

Pancetta – kylling, pancetta (139 kr)

Scamorza – scamorza, peberfrugt, løg, stærk salame (145 kr)

Calabrese – ‘Nduja, oliven (145 kr)

Boscaiola – østershatte, salsiccia (145 kr)

Tonno e Carciofini – tun, artiskokker, rødløg (145 kr)

Parma – parmaskinke, rucola, cherrytomater, parmesan (149 kr)

Takeaway-info: 10 % rabat på pizzaer ud af huset. Hver pizza serveres med lille salat, og ekstra toppings (ost, skinke, charcuteri) koster 12‑15 kr.

Højdepunkter:

  • Beliggenhed: Ved Espergærde havn, med afslappet udeservering og sportsbarstemning
  • Hvad vi spiste: Margherita, Diavola med ‘Nduja, Prosciutto, Salsiccia & Patate, isdessert og Aperol Spritz
  • Highlights: Sprød surdejsbund, langtidshævet tipo 00-dej, velsmagende topping og DJ-aftener om sommeren
  • Pris & vurdering: Fair priser – pizza 109–159 kr, drinks og vin i mellemklassen – 5/5 stjerner
  • Stemning & service: Uformel og hyggelig service, sportsbar med charme – bedst at spise på stedet
Adresse

Mørdrupvej 1A,
3060 Espergærde

Website

+45 49 13 61 77
www.cafedivino.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *