Cremet pasta med salsiccia - Opskrift på pasta med italiensk pølse

Cremet pasta med salsiccia, mascarpone og tomat

Cremet pasta med salsiccia, mascarpone og tomat
Opskrift på lækker cremet pasta med italiensk pølse, mascarpone, tomat og grønt.
Cremet pasta med salsiccia - Opskrift på pasta med italiensk pølse

Lækker cremet pasta med italiensk pølse, mascarpone og tomat. En super nem og virkelig hurtig pastaret med masser af smag, – varm, cremet og snasket på den helt rigtige måde.
Denne her er altså blevet en ny favorit herhjemme, – den rummer en fantastisk dydbe, den er let spicy (kommer selvfølgelig an på pølserne) og så er den bare så blød og lækker i konsistensen.

Cremet pasta med salsiccia - Opskrift på pasta med italiensk pølse

Cremet pasta med salsiccia, mascarpone og tomat

Opskrift på lækker cremet pasta med italiensk pølse, mascarpone, tomat og grønt.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.59 fra 109 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 300 g salsiccia – ferske pølser
  • 1 løg, grofthakket
  • 1 rød peber, skåret i små tern
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld friske basilikum blade
  • 1 ds hakkede tomater
  • 200 g mascarpone (eller fløde)
  • 1 1/2 dl hvidvin – kan erstattes af bouillon
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Varm en smule olie på en pande, og mas pølsernes indhold ud på panden i større klumper.
    Pølserne indeholder en del fedt, så start med kun at varme en spsk olie, – du kan altid tilsætte mere.
  • Steg kødet ved god høj varme i 5-8 minutter.
    Afgiver de meget fedt foretrækker jeg at hælde noget fra, – men det afgører du selv.
  • Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt, krydr med en smule salt og peber, og steg med i et par minutter inden tomatkoncentrat tilsættes.
  • Hæld hvidvinen over og lad den reducere en smule, og tilsæt derefter tomater, parmesan, basilikum og mascarpone. Gem evt. lidt basilikum til at vende i lige inden servering, – så den beholder en flot farve.
  • Lad saucen simre ved god varmen i ca. 10 minutter, – kog imens pastaen som beskrevet på pakken.
    Gem lidt pastavand inden de drænes – hvis konsistensen skal justeres.
  • Smag saucen til med salt og peber, vend den samme med den drænede pasta, og juster evt. konsistensen med en smule pastavand.
  • Server den toppet med revet parmesan, friskkværnet peber og evt. frisk basilikum.
Cremet pasta med salsiccia - Opskrift på pasta med italiensk pølse
Cremet pasta med salsiccia – Opskrift på pasta med italiensk pølse
Cremet pasta med salsiccia - Opskrift på pasta med italiensk pølse$
Cremet pasta med salsiccia – Opskrift på pasta med italiensk pølse

Kommentarer

  1. Hvor køber du salsiccia henne? Tak for en masse lækre opskrifter.

    • Hej Wicky
      Jeg køber dem i Kvickly, – de har 2 forskellige varianter, super lækre:)
      De ligger ved delikatesserne i vores Kvickly:)

      Dbh Dianna

  2. Jeanett

    Hejsa.
    Er i tvivl om det er hakkede tomater eller tomatpuré man skal bruge ?

  3. Sanne Robdrup

    5 stars
    En familie-favorit herhjemme. Cremet, krydret og nem. Anbefaler den til alle pasta-elskere

  4. Martin Lyngsøe Poulsen

    Jeg har en gammel knas creme, tror du jeg kan erstatte mascarponen med den?

    • Hej Martin

      Åh det har jeg ikke prøvet, og har desværre ikke smagt den selv endnu, – så ved ikke hvor kraftig den er.
      Men prøv dig frem, og tilsæt evt. lidt fløde som erstatning for noget af osten hvis det er 🙂

      Dbh Dianna

  5. 5 stars
    Klar vinder
    Nem, smagfuld og gæstemad

    • Hej Lene

      Det er jeg super glad for at høre, tak for din flotte anmeldelse:)

      Kh Dianna

      • Anne Olsen

        5 stars
        Jeg vil gerne supplere retten med salat eller brød eller lignende så det bliver en gæste-middag. Har du ideer til det?

        • Hej Anne

          Prøv med f.eks. en panzanella, den vil være super lækker til – og så bliver vi i det italienske køkken 🙂

          Kh Dianna

          • Kan man erstatte den italienske pølse med en anden slags?

          • Hej Dorthe

            Så skal det være en anden krydret fars af en slags – for det er smagen i farsen der giver retten masser af smag 🙂

            Kh Dianna

  6. Thea Pedersen

    5 stars
    Virkelig lækkert
    Skiftede dog hakkede tomater ud med cherrytomater på dåse, da det var det skabet bød på.

  7. Det ser virkelig lækkert ud! Jeg synes jeg har hørt hørt salsicca er krydret med fennikel – og det er ikke min favorit, og derfor har jeg undgået det. Ved du om man kan finde salsicca uden fennikel?

    • Hej Sanne

      Jeg tror desværre ikke du kommer udenom fennikelsmagen, desværre 🙂
      Men synes ikke det er sådan vildt gennemtrængende i smagen, når man får det i en ret som denne, – der givere farsen bare masser af dejlig smag 🙂

      Kh Dianna

    • Du gør det igen.. simpelthen en FANTASTISK opskrift.
      Det er allerede en favorit.
      Opskrifterne er altid så nemme, at gå til – kæmpe fan af dig og din side!

    • Du kan sagtens købe pølserne uden fennikelsmag – de findes også i neutral.

  8. Anonym

    Hej, Jeg skal lave din opskrift til min madkundskab eksammen. Kan du måske uddype det lidt mere?

  9. Kan salsicca pølserne udskiftes med kylling uden at retten “spoleres”?
    Jeg er naturligvis med på det gør noget ved den spicy smag.

    • Hej Susan

      Du kan sagtens bruge kylling i stedet for, – jeg vil nok anbefale 350 g, ca 🙂
      Salsiccia er egentlig ikke spicy, men ret krydret – men har tidligere en ret lignende, med kylling og det er drøn lækkert 🙂
      Du kan også tilsætte en smule bacon hvis du har det liggende, – men ikke et must 🙂

      Tilføj evt. en smule tørret basilikum og chiliflager, – ca. 1/2 tsk af hver 🙂

      Kh Dianna

  10. Thomas

    Hej.
    det står “1 tsk hackade tomater”
    Gissar på 1 DL ? eller ska det vara annat?
    //Thomas

    • Hej Thomas

      Det er en dåse/can (ds) hakkede tomater, – så ca. 400 gram som der plejer at være i en standard dåse:)

      Mange hilsner
      Dianna

  11. Josefine

    Hej Diana
    Jeg ville lige høre, hvad den pasta du bruger i retten hedder? Jeg har nemlig ledt efter navnet på denne type 🙂
    – Josefine

  12. Anonym

    5 stars
    Rigtig lækker opskrift o:)
    Jeg brugte salcicia med peperoncino – købt i superbruger.

  13. Vilbur

    Hej Danse!
    Den her opskrift har vi testet i dag. Den kan du godt være bekendt.
    Virkelig lækker.

    • Hej Vilbur

      Hvis der er nogen jeg gerne vil have sådan en skøn besked fra, – så er det dig, haha 😉
      Tak I to søde 🙂

      Knus Dianna

  14. 5 stars
    Hej Dianna
    Tak for en super lækker opskrift. Ved du omretten kan fryses?

    Knus Hanne

    • Hej Hanne

      Dejligt den smagte dig 🙂
      Du kan sagtens fryse retten, – varm den godt igennem når den skal serveres, mascarpone kan nemlig godt “skille” en smule ved frysning.

      Kh Dianna

  15. Anne Marie Jensen

    5 stars
    Super lækker

  16. Hvor ser den lækker ud. Jeg skal lave italiensk buffet til en kommende fødselsdag – det er til ca. 25 mennesker. Er denne ret egnet til at lave dagen før og varme op, fx i ovn på dagen?
    Tak 🙂

    • Hej Rikke

      Det kan du sagtehns gøre ja:)
      Du kan gøre det på tro måder. Enten kan du forberede saucen også vende den med friskkogt pasta inden servering. Eller du kan lave hele retten klar, men koge pastaen lidt mindre end al dente, så den ikke bliver smattet når du opvarmer den.
      Tilsæt samtidig lidt bouillon ved opvarmning, så pastaen kan tilberede færdigt, ude at saucen bliver for tæt.

      Brug en pasta af god kvalitet, så er risikoen. for at den bliver smattet meget mindre 🙂

      Kh Dianna

  17. Du skriver at pølsernes indhold mases ud… kan man ikke blot skære pølserne ud i mundrette stykker, eller bliver det bedre, hvis man kun bruger “pølseindmaden”?

    • Hej Elma

      Jeg vil ikke anbefale at bruge skindet. De kan nemt skæres op, så kødet kan skrabes ud 🙂

      Kh Dianna

  18. Hej
    Kan man lave rette og Lade den stå og simre i 4-5 måske mere, timer. For at give den mere smag?

    • Hej Jørgen

      Hvis den skal simre så længe skal der tilsætte mere bouillon, så den ikke koger tør 🙂
      Vil nok anbefale at kigge til den løbende 🙂

      Kh Dianna

  19. 5 stars
    Rigtig god barberet

  20. 5 stars
    Også en rigtig god børneret

  21. Annette

    5 stars
    Virkelig lækker, cremet og med masser af smag ( jeg brugte salsiccia med chili).

  22. Anonym

    5 stars
    Virkelig skøn ret! Lige præcis så cremet og rund, som man kunne ønske sig! Og nem at lave.

    • Tusind tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre.
      Tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂

      Kh Dianna

  23. Hej Dianna
    Kan man bruge tørret pølse Eller fersk
    Jeg kan ikke se på bakken om det er fersk men det indeholder finike
    Bh

  24. 5 stars
    Jeg er I tvivl om jeg har købt de rigtige pølser skal de være ferske?
    Min datter har severeret retten for os og nu vil jeg selv lave den.
    Bh

  25. Hej Dianna

    Hvad for en hvidvin kan du anbefale at bruge og hvis ikke man bruger hvidivin, hvad for en bouillon skal man bruge.

    Mvh
    Trine

    • Hej Trine

      Vi køber nærmest aldrig andet end Chardonnay, så det er det jeg bruger:) Det skal være en tør hvidvin.

      Bouillon kan du bruge både kylling eller grøntsagsbouillon:)

      Kh Dianna

  26. Camilla

    5 stars
    Min datter på 12 hjalp med at lave den – og hun ELSKER den!

  27. Lenette Hørning

    Kan retten laves som OnePot? Hvordan?

  28. Den bliver på ingen måde ringere af at stå og simre i nogle timer. Det er jeg i gang med.
    Mvh
    Mette

  29. Anonym

    5 stars
    Virkelig lækker og nem pasta ret.

  30. Annette

    5 stars
    Lækker, cremet pastaret Og dejlig spicy hvis man bruger chili udgaven af salsiccia.

    • Hej Annette
      Ej hvor dejligt at høre – tusind tak for din skønne besked 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂
      Kh Dianna

4.59 from 109 votes (94 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)