
Lækker cremet pasta med italiensk pølse, mascarpone og tomat. En super nem og virkelig hurtig pastaret med masser af smag, – varm, cremet og snasket på den helt rigtige måde.
Denne her er altså blevet en ny favorit herhjemme, – den rummer en fantastisk dydbe, den er let spicy (kommer selvfølgelig an på pølserne) og så er den bare så blød og lækker i konsistensen.

Cremet pasta med salsiccia, mascarpone og tomat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 300 g salsiccia – ferske pølser
- 1 løg, grofthakket
- 1 rød peber, skåret i små tern
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld friske basilikum blade
- 1 ds hakkede tomater
- 200 g mascarpone (eller fløde)
- 1 1/2 dl hvidvin – kan erstattes af bouillon
- 50 g parmesan, fintrevet
- 2 spsk tomatkoncentrat
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en pande, og mas pølsernes indhold ud på panden i større klumper.Pølserne indeholder en del fedt, så start med kun at varme en spsk olie, – du kan altid tilsætte mere.
- Steg kødet ved god høj varme i 5-8 minutter.Afgiver de meget fedt foretrækker jeg at hælde noget fra, – men det afgører du selv.
- Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt, krydr med en smule salt og peber, og steg med i et par minutter inden tomatkoncentrat tilsættes.
- Hæld hvidvinen over og lad den reducere en smule, og tilsæt derefter tomater, parmesan, basilikum og mascarpone. Gem evt. lidt basilikum til at vende i lige inden servering, – så den beholder en flot farve.
- Lad saucen simre ved god varmen i ca. 10 minutter, – kog imens pastaen som beskrevet på pakken. Gem lidt pastavand inden de drænes – hvis konsistensen skal justeres.
- Smag saucen til med salt og peber, vend den samme med den drænede pasta, og juster evt. konsistensen med en smule pastavand.
- Server den toppet med revet parmesan, friskkværnet peber og evt. frisk basilikum.


Hvor køber du salsiccia henne? Tak for en masse lækre opskrifter.
Hej Wicky
Jeg køber dem i Kvickly, – de har 2 forskellige varianter, super lækre:)
De ligger ved delikatesserne i vores Kvickly:)
Dbh Dianna
Hejsa.
Er i tvivl om det er hakkede tomater eller tomatpuré man skal bruge ?
Hej Jeanett
Der skal bruges både tomatkoncentrat og hakkede tomater i retten:)
Dbh Dianna
En familie-favorit herhjemme. Cremet, krydret og nem. Anbefaler den til alle pasta-elskere
Hej Sanne
Tusind tak for de søde ord, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Rigtig glædelig jul.
Kh Dianna
Kan det fryses, vi har lavet mere end vi kunne spise, selvom det smagte fantastisk
Hej Kathrine
Det kan du sagtens gøre 🙂
Og dejligt den smagte jer 🙂
Kh Dianna
Jeg har en gammel knas creme, tror du jeg kan erstatte mascarponen med den?
Hej Martin
Åh det har jeg ikke prøvet, og har desværre ikke smagt den selv endnu, – så ved ikke hvor kraftig den er.
Men prøv dig frem, og tilsæt evt. lidt fløde som erstatning for noget af osten hvis det er 🙂
Dbh Dianna
Klar vinder
Nem, smagfuld og gæstemad
Hej Lene
Det er jeg super glad for at høre, tak for din flotte anmeldelse:)
Kh Dianna
Jeg vil gerne supplere retten med salat eller brød eller lignende så det bliver en gæste-middag. Har du ideer til det?
Hej Anne
Prøv med f.eks. en panzanella, den vil være super lækker til – og så bliver vi i det italienske køkken 🙂
Kh Dianna
Kan man erstatte den italienske pølse med en anden slags?
Hej Dorthe
Så skal det være en anden krydret fars af en slags – for det er smagen i farsen der giver retten masser af smag 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækkert
Skiftede dog hakkede tomater ud med cherrytomater på dåse, da det var det skabet bød på.
Hej Thea
Hvor er det godt at høre, at den faldt i din smag, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Det ser virkelig lækkert ud! Jeg synes jeg har hørt hørt salsicca er krydret med fennikel – og det er ikke min favorit, og derfor har jeg undgået det. Ved du om man kan finde salsicca uden fennikel?
Hej Sanne
Jeg tror desværre ikke du kommer udenom fennikelsmagen, desværre 🙂
Men synes ikke det er sådan vildt gennemtrængende i smagen, når man får det i en ret som denne, – der givere farsen bare masser af dejlig smag 🙂
Kh Dianna
Du gør det igen.. simpelthen en FANTASTISK opskrift.
Det er allerede en favorit.
Opskrifterne er altid så nemme, at gå til – kæmpe fan af dig og din side!
Du kan sagtens købe pølserne uden fennikelsmag – de findes også i neutral.
Hej Sanne
Info er hermed givet videre 🙂
Kh Dianna
Hej, Jeg skal lave din opskrift til min madkundskab eksammen. Kan du måske uddype det lidt mere?
Hejsa
Ej hvor spændende:)
Men hvad tænker du på i forhold til at uddybe den lidt mere? 🙂
Dbh Dianna
Ihh, alt med mascarpone er lækkert!
Kan man undlade pølsen for at gøre den vegetarisk? Eller skal man tilsætte noget andet?
Hej Sine
Jeg er også vil med mascarpone 🙂
Du kan sagtens undlade pølsen og lave den vegetarisk:)
Tilsætte gerne lidt tørret basilikum.
Du kan også lave den med friske tomater, – se denne opskrift: https://gourministeriet.dk/pasta-med-friske-tomater-hvidvin-og-mascarpone/
Kh Dianna
Kan salsicca pølserne udskiftes med kylling uden at retten “spoleres”?
Jeg er naturligvis med på det gør noget ved den spicy smag.
Hej Susan
Du kan sagtens bruge kylling i stedet for, – jeg vil nok anbefale 350 g, ca 🙂
Salsiccia er egentlig ikke spicy, men ret krydret – men har tidligere en ret lignende, med kylling og det er drøn lækkert 🙂
Du kan også tilsætte en smule bacon hvis du har det liggende, – men ikke et must 🙂
Tilføj evt. en smule tørret basilikum og chiliflager, – ca. 1/2 tsk af hver 🙂
Kh Dianna
Hej.
det står “1 tsk hackade tomater”
Gissar på 1 DL ? eller ska det vara annat?
//Thomas
Hej Thomas
Det er en dåse/can (ds) hakkede tomater, – så ca. 400 gram som der plejer at være i en standard dåse:)
Mange hilsner
Dianna
Hej Diana
Jeg ville lige høre, hvad den pasta du bruger i retten hedder? Jeg har nemlig ledt efter navnet på denne type 🙂
– Josefine
Hej Josefine
Pastaen er fra mærket Rummo og hedder rigati no 152 🙂
Jeg køber dem i Kvickly:)
Kh Dianna
Rigtig lækker opskrift o:)
Jeg brugte salcicia med peperoncino – købt i superbruger.
Hejsa
Ej hvor dejligt at høre, tusind tak for din søde besked 🙂
Kh Dianna
Hej Danse!
Den her opskrift har vi testet i dag. Den kan du godt være bekendt.
Virkelig lækker.
Hej Vilbur
Hvis der er nogen jeg gerne vil have sådan en skøn besked fra, – så er det dig, haha 😉
Tak I to søde 🙂
Knus Dianna
Hej Dianna
Tak for en super lækker opskrift. Ved du omretten kan fryses?
Knus Hanne
Hej Hanne
Dejligt den smagte dig 🙂
Du kan sagtens fryse retten, – varm den godt igennem når den skal serveres, mascarpone kan nemlig godt “skille” en smule ved frysning.
Kh Dianna
Super lækker
Hej Anne Marie
Tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna
Hvor ser den lækker ud. Jeg skal lave italiensk buffet til en kommende fødselsdag – det er til ca. 25 mennesker. Er denne ret egnet til at lave dagen før og varme op, fx i ovn på dagen?
Tak 🙂
Hej Rikke
Det kan du sagtehns gøre ja:)
Du kan gøre det på tro måder. Enten kan du forberede saucen også vende den med friskkogt pasta inden servering. Eller du kan lave hele retten klar, men koge pastaen lidt mindre end al dente, så den ikke bliver smattet når du opvarmer den.
Tilsæt samtidig lidt bouillon ved opvarmning, så pastaen kan tilberede færdigt, ude at saucen bliver for tæt.
Brug en pasta af god kvalitet, så er risikoen. for at den bliver smattet meget mindre 🙂
Kh Dianna
Du skriver at pølsernes indhold mases ud… kan man ikke blot skære pølserne ud i mundrette stykker, eller bliver det bedre, hvis man kun bruger “pølseindmaden”?
Hej Elma
Jeg vil ikke anbefale at bruge skindet. De kan nemt skæres op, så kødet kan skrabes ud 🙂
Kh Dianna
Hej
Kan man lave rette og Lade den stå og simre i 4-5 måske mere, timer. For at give den mere smag?
Hej Jørgen
Hvis den skal simre så længe skal der tilsætte mere bouillon, så den ikke koger tør 🙂
Vil nok anbefale at kigge til den løbende 🙂
Kh Dianna
Rigtig god barberet
Tusind tak Ida:)
Også en rigtig god børneret
Taaak❤️
Virkelig lækker, cremet og med masser af smag ( jeg brugte salsiccia med chili).
Åhhh hvor godt at høre Annette – tusind tak 🙂
Virkelig skøn ret! Lige præcis så cremet og rund, som man kunne ønske sig! Og nem at lave.
Tusind tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre.
Tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Kan man bruge tørret pølse Eller fersk
Jeg kan ikke se på bakken om det er fersk men det indeholder finike
Bh
Hej Karin
Det er fersk pølse du skal bruge. Der tager du så farsen ud af skindet og steger det 🙂
Kh Dianna
Jeg er I tvivl om jeg har købt de rigtige pølser skal de være ferske?
Min datter har severeret retten for os og nu vil jeg selv lave den.
Bh
Hej Fie
Pølserne skal være ferske ja 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Hvad for en hvidvin kan du anbefale at bruge og hvis ikke man bruger hvidivin, hvad for en bouillon skal man bruge.
Mvh
Trine
Hej Trine
Vi køber nærmest aldrig andet end Chardonnay, så det er det jeg bruger:) Det skal være en tør hvidvin.
Bouillon kan du bruge både kylling eller grøntsagsbouillon:)
Kh Dianna
Min datter på 12 hjalp med at lave den – og hun ELSKER den!
Hej Camilla
Hvor er det dejligt du skriver det – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Kan retten laves som OnePot? Hvordan?
Den bliver på ingen måde ringere af at stå og simre i nogle timer. Det er jeg i gang med.
Mvh
Mette
Hej Mette
Ej hvor godt, fif er hermed givet videre 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker og nem pasta ret.
Tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Lækker, cremet pastaret Og dejlig spicy hvis man bruger chili udgaven af salsiccia.
Hej Annette
Ej hvor dejligt at høre – tusind tak for din skønne besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna