Opskrift på lækker cremet pasta med italiensk pølse, mascarpone, tomat og grønt.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
300gsalsiccia - ferske pølser
1løg, grofthakket
1rød peber, skåret i små tern
3fedhvidløg
1håndfuldfriske basilikum blade
1dshakkede tomater
200gmascarpone (eller fløde)
1 1/2dlhvidvin - kan erstattes af bouillon
50gparmesan, fintrevet
2spsktomatkoncentrat
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Varm en smule olie på en pande, og mas pølsernes indhold ud på panden i større klumper.Pølserne indeholder en del fedt, så start med kun at varme en spsk olie, - du kan altid tilsætte mere.
Steg kødet ved god høj varme i 5-8 minutter.Afgiver de meget fedt foretrækker jeg at hælde noget fra, - men det afgører du selv.
Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt, krydr med en smule salt og peber, og steg med i et par minutter inden tomatkoncentrat tilsættes.
Hæld hvidvinen over og lad den reducere en smule, og tilsæt derefter tomater, parmesan, basilikum og mascarpone. Gem evt. lidt basilikum til at vende i lige inden servering, - så den beholder en flot farve.
Lad saucen simre ved god varmen i ca. 10 minutter, - kog imens pastaen som beskrevet på pakken. Gem lidt pastavand inden de drænes - hvis konsistensen skal justeres.
Smag saucen til med salt og peber, vend den samme med den drænede pasta, og juster evt. konsistensen med en smule pastavand.
Server den toppet med revet parmesan, friskkværnet peber og evt. frisk basilikum.