Cremet Cajun kyllingesuppe med pasta og grøntsager.
Denne her cremede Cajun-kyllingesuppe med pasta er hverdagsmad, når det er allerbedst. En nem, mættende og smagfuld suppe, der er fyldt med grøntsager, pasta og saftig kylling – og som hele familien kan være med på.
Den er ikke stærk, bare krydret – så både store og små kan nyde med.
Suppen starter med løg og hvidløg, der steges af i gryden, inden den får selskab af tomatkoncentrat og hjemmelavet cajunkrydderi. Så tilsættes hakkede tomater og kyllingebouillon, og du lader gulerødderne koge med i 7-8 minutter, til de er halvmøre. Pastaen ryger i og koges al dente – og så runder vi det hele af med lidt fløde, for den der cremede, bløde og let jævnede konsistens, som bare gør suppen ekstra lækker.
Til sidst tilsættes kogte trevlet eller strimlet kylling (enten fra hel kylling eller kyllingebryst), peberfrugt og friskrevet parmesan. Det hele får lov at varme godt igennem, så smagene samler sig og peberfrugten stadig har lidt bid.
Inden servering smages suppen til med parmesan, salt, friskkværnet peber og lidt frisk basilikum på toppen.
Det er en suppe med varme, fylde og masser af smag – uden at være tung eller kræve for meget tid i køkkenet. En ret der er lige så god til hverdag som til weekenden, og som smager endnu bedre dagen efter, hvis der skulle være rester.

Cremet cajun kyllingesuppe med pasta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 løg, grofthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 1/2 spsk cajun krydderi – klik her for opskrift
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 1 ds polpa eller hakkede tomater
- 1,2 l kyllingebouillon
- 300 g gulerødder, skåret i skiver
- 250 g pasta (kogetid over 10 min)
- 2 dl fløde eller creme fine
- 500 g kogte kylling, trevlet
- 2 peberfrugter, skåret i tern
- 50 g parmesan, fintrevet
- 8 stilke basilikum, bladene heraf
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm en sjat olie i en gryde, og steg løg og hvidløg klare.
- Tilsæt krydderier og tomatkoncentrat og varm det igennem et øjeblik.
- Hæld de hakkede tomater, bouillon og gulerødderne ved og lad suppen koge, under låg, i ca. 7-8 minutter – alt efter størrelsen på gulerødderne.
- Tilsæt pastaen, læg låget på, og kog dem i 5 minutter mindre end beskrevet på pakken – fortsat under låg.
- Hæld fløde, kylling og peberfrugterne ved, og lad suppen simre videre, under låg, til pastaen er al dente.
- Rør parmesan og frisk basilikum i – og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

